Naar boven

lin meer van ohrid albanie

Lin aan het Meer van Ohrid

bouwsteen

 • Reisschema:
  Lin
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Fietsen langs het meer
 • Reissom:
  vanaf € 120,- p.p. bij 2 personen
Hoogtepunten:
✓ Kom tot rust bij het nog weinig ontdekte Lin
✓ Overnachting in guesthouse direct aan het meer met familiegevoel
✓ Optioneel: Excursie naar de UNESCO-werelderfgoedstad Ohrid in Noord-Macedonië
Albanië Lin - vrouwen
Decorative torn edge

Dag 1 – Welkom in Lin, aan het Meer van Ohrid

Als je vandaag van Korçë naar Lin reist, heb je geen lange reis voor de boeg. Ideaal voor een tussenstop. Maak bijvoorbeeld een omweg naar de Prespa-meren; samen met Ohrid twee van de oudste meren ter wereld. Het bijzondere is dat ze ondergronds met elkaar verbonden zijn. Niet ver van de oever van het grote Prespa-meer ligt het kleine eiland Malingrad. Je kunt ter plaatse een taxiboot regelen om de kluizenaarskapel op het eiland te bezoeken; zeker een bezoek waard!

Je slaapt in een comfortabel en kleinschalige guesthouse in één van de mooiste vissersdorpen van Albanië. Al bij aankomst rijd je naar beneden en zie je de schattige huizen met oranje daken opdoemen met op de achtergrond het reflecterende Ohridmeer. Onze tip is om vandaag nog de ruïnes van de basiliek te bezoeken: hier vind je één van de oudste mozaïeken in de regio, uit de 4e eeuw.

Decorative torn edge

Dag 2 – Fietsen langs de oevers

Vandaag kun je de hele dag de omgeving rondom Lin verkennen met een fiets tot je beschikking. Op het platteland kun je boeren aan het werk zien, mannen die hun geiten uitlaten, en rustig wat willekeurige weggetjes verkennen. Langs de oever ontdek je diverse verborgen strandjes en plekken met beach clubs. Dit biedt een aangename en ontspannen manier om de omgeving te ontdekken. Vergeet niet open te staan voor interactie met de lokale bevolking; op die manier maak je ongetwijfeld leuke contacten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek vanaf het meer van Ohrid

Vandaag vertrek je naar het zuiden of naar de kleurrijke en dynamische hoofdstad Tirana. Je bent dan zo’n 2 uur onderweg. Wil je Albanië zien van de gebaande paden af? Ga dan op off-road avontuur via Korçë.

Goed om te weten: Als je aan het Meer van Ohrid verblijft, kun je een prachtige omweg maken naar Ohrid Noord-Macedonië. Ohrid aan de andere kant van het water is een wereld verschil met de Albanese kant. Daar vind je vele antieke orthodoxe kloosters en een levendige stad, Ohrid. Over de grens reizen met een huurauto is over het algemeen geen probleem. Houd er echter rekening mee dat de grensovergang vooraf moet worden doorgegeven aan de autoverhuurder. Laat het ons daarom weten als je van plan bent Noord-Macedonië te bezoeken – wij regelen graag de relevante documenten voor je.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Lin aan het Meer van Ohrid

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

kajakken meer van ohrid
Variant
1

Optionele excursie: Met een kajak het meer op

 • Reissom:
  € 30,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  kajakhuur bij guesthouse (2 uur)

Verken het Meer van Ohrid op eigen gelegenheid met een kajak. Haal je kajak op bij een guesthouse in Lin en geniet van 2 uur peddelen. Vanaf het water ervaar je het meer op een unieke manier, met de zon die prachtig op het wateroppervlak glinstert. Vanuit dit perspectief krijg je een beter zicht op de omgeving rondom het meer.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Albanië Korce - orthodoxe kerk
bouwsteen

On the road to Korçë

 • Korcë
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Gjirokaster, Albanië
bouwsteen

Vervlogen tijden in Gjirokastër

 • Gjirokastër
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Albania Tirana
bouwsteen

Culturele mix van Tirana

 • Tirana
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern