Vietnam met kinderen

Reizen met kinderen

Bouw je Vietnam familiereis

Naar Vietnam met kinderen? Doen! Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt maar het is geschikt voor het hele gezin, of je nu met kleine kinderen reist of met tieners.
Tijdens een Vietnam-reis komt het verleden tot leven, zoals in de historische keizerstad Hué. Cultuur wordt afgewisseld met relaxte stranden en spannende activiteiten. Zo vaar je op een traditionele boot, ga je ziplinen over een junglerivier en zwem je in een donkere grot. Kortom: een afwisselende en avontuurlijke Vietnam-reis. Speciaal voor gezinnen hebben we een aantal familiereizen samengesteld waarbij we net andere keuzes hebben gemaakt, zoals familievriendelijke slaapplekken, een relaxter reistempo en een aantal gave activiteiten.

Vietnam combineren met Thailand, Laos en Cambodja?

Je Vietnam-familiereis combineren met Thailand of het authentieke en minder bezochte Laos en Cambodja? Dat kan! Laos is vooral geschikt met families met tieners. De natuur is ruig en langs de rivier kan je abseilen, kajakken en tubben.

Cambodja is met zijn mystieke boeddhistische tempelcomplex Angkor Wat en de oorlogsgeschiedenis in Phnom Penh meer op cultuur ingestoken. Daar zijn ook mooie stranden, maar onze zomer valt in het Cambodjaanse regenseizoen. De stranden van de Thaise zuidoostkust zijn in onze zomer een stuk aangenamer.

Leuk om te lezen: onze blog Drie weken reizen in Vietnam met kinderen.
Aanrader voor tieners: Lonely planet Azië – Verboden voor ouders. Het staat vol leuke feitjes over Azië.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Vietnam bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family.

Vietnam