Tanzania en Kenia met kinderen

Individuele familierondreizen

Bouw je Tanzania en Kenia-familiereis

Ook met kinderen kun Kenia en/of Tanzania ontdekken. Het is zelfs makkelijker dan je zou denken, zeker met onze familiereizen. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar de afstanden zijn minder groot en het tempo ligt een tandje lager. We zijn op zoek gegaan naar slaapplekken en activiteiten die geschikt zijn voor gezinnen. Speur samen de omgeving af naar de Big Five, spring een gat in de lucht met de Masai en kom bij van je avonturen op een tropisch wit strand. Vanwege het risico op malaria is onze Tanzania-familiereis vooral geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. Je kunt wel vanaf drie jaar op safari in Kenia.

Goed om te weten

Slaapplekken
In Tanzania en Kenia slaap je voornamelijk in kleinschalige hotels en safarilodges, hier en daar met een zwembad. De accommodaties beschikken niet allemaal over familiekamers. Indien deze niet beschikbaar zijn, proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken.

Reisafstanden
Tijdens jullie Kenia- en/of Tanzania-familiereis heb je soms lange reisdagen. Ook de dagen in de wildparken kunnen lang zijn. Het is goed om hier rekening mee te houden; vooral voor kleine kinderen kan dit vermoeiend zijn.

Vervoer
Wanneer je met je gezin op reis gaat, regelen we een privéchauffeur die de parken op zijn duimpje kent. Zo heb je samen met je kinderen alle tijd om grazende zebra’s of die leeuw die net de weg oversteekt te spotten. Ook kun je stoppen waar en wanneer je wilt. Het is in Kenia en Tanzania niet mogelijk om zelf te rijden in de parken. Ben je met z’n drieën, dan kun je er ook voor kiezen om in een klein internationaal gezelschap van maximaal zes personen te reizen. Zo heb je nog kans om andere kinderen te treffen.

Alles inbegrepen tijdens je safari
Een reis naar Kenia en/of Tanzania is een onvergetelijke ervaring, maar ook een waar je vaak even voor wilt sparen. Goed om te weten is dat je tijdens de safari ter plaatse weinig geld uitgeeft: alles is al inbegrepen, ook de maaltijden. Je bent alleen nog zakgeld kwijt aan drankjes.

Reisperiode
De grote trek valt midden in onze zomervakantie. Het is de beste tijd om naar Kenia en/of Tanzania te gaan. Het is dan droog in de parken en dieren zijn makkelijker te spotten rondom drinkplaatsen. Ook voor het strand is deze periode ideaal.

Gezondheid
In veel gebieden in Tanzania en Kenia komt malaria voor. Met de juiste medicatie kun je hier prima naartoe reizen. Reis je met heel jonge kinderen en ben je op zoek naar een alternatief, kijk dan eens op Riksja Family Zuid-Afrika. Onze collega’s hebben speciale malariavrije rondreizen samengesteld.

Veiligheid
Het is al heel lang veilig in Kenia en Tanzania. Twijfel je om naar Kenia of Tanzania te gaan, bel ons gerust: wij zijn de afgelopen jaren vaker in de landen geweest en kunnen je goed informeren over de actuele stand van zaken.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Tanzania bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze vind je terug op Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Ze adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Reizen met kinderen is vooral heel leuk. Ze laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken. Bovendien is contact met mensen ter plaatse veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family