Naar boven

myanmar

Waarom je juist nu naar Myanmar moet gaan!

blog

Geschreven op
woensdag 17 mei
Geschreven door
Nienke van der Maar

Je bent klaar met het plannen van je reis en je hebt een keuze gemaakt voor Azië, lekker avontuurlijk toch? Al jaren is Azië een populair continent voor backpackers en andere reizigers. Dit maakt dat verschillende landen al helemaal voorbereidt zijn op toerisme.

Op iedere hoek van de straat in Bangkok wordt je aangevlogen voor een tuk-tuk. In iedere tempel van Angkor Wat struikel je over de selfiesticks en ik heb regelmatig staan wachten tot ik een toeristen vrije foto kon maken. Laat je zeker niet afschikken want Azië is prachtig, met of zonder toeristen. Wil je toch de authentieke ervaring en op zoek naar een nog onontdekt pareltje van Azië, pak je tas en ga naar Myanmar!

Je wordt ontvangen met een oprechte glimlach en de vriendelijke bevolking is meer dan bereidt om je te helpen. Ze vertellen je met alle plezier wat over hun dorpje. Veel mensen spreken een aardig woordje Engels, maar mocht dit niet zo zijn dan is een handen en voeten gesprekje net zo’n leuke ervaring. Daarnaast is Myanmar ontzettend boeddhistisch en deze rust voel je in alles. Dit maakt het een heerlijk land in het hectische Azië om op ontdekking te gaan.

Een van de grootste voordelen is dat je de meeste trekpleisters rustig kunt bezoeken, zonder dat je hoeft te vechten voor je plekje. Ga op je gemak samen met een gids fietsen door het indrukwekkende Bagan met haar duizenden tempels en pagodes.

Wil je echt het expeditie gevoel ga dan naar Mrauk U, de verloren stad in het westen van Myanmar. Wandel als ware Tomb Raider door de tempel ruïnes en kijk je ogen uit naar de indrukwekkende bouwstijlen. Hier heb je grote kans dat je uren kunt struinen zonder iemand tegen te komen.

Ben je toe aan wat meer activiteit maakt dan een trekking van Kalaw naar Inle Lake. Hier maak je kennis met het plattenland leven van Myanmar. Wandel langs de verschillende bergstammen en laat je verwelkomen door alle zwaaiende kindertjes. Ze vinden het hier nog oprecht leuk dat je er bent en komen niet op je af met al het handelswaar dat je van ze moet kopen.

Als je in de gelegenheid bent, breng snel een bezoek aan Myanmar en beleef haar ware authentieke schoonheid.

background-pattern