Naar boven

myanmar

Myanmar veilig om rond te reizen?

blog

Geschreven op
donderdag 23 november
Geschreven door
Nienke van der Maar

De laatste weken is Myanmar veel in het nieuws en op televisie gekomen en zijn wij allemaal op de hoogte van de situatie in het noorden van de Rohingya staat in Myanmar. Bij Riksja Travel zijn we ook erg geschrokken van wat daar gebeurd en willen we Myanmar alleen als reisbestemming aanbieden als dat ook veilig en verantwoord is.

Myanmar heeft een turbulente geschiedenis waarbij het Rohingya gebied altijd al problemen heeft gehad omdat het ook het grensgebied treft met Bangladesh. Het is een gebied waar nog nooit toeristen zijn geweest of zelf niet eens mogen komen. Het is lastig te beoordelen maar wat daar gebeurd mag niet en is vreselijk voor de mensen.

Wij hebben overleg gehad ook met ons netwerk in Duitsland en Engeland maar ook zeker met onze lokale partner welke al jaren in Myanmar gevestigd zijn. Verantwoord reizen is iets wat wij erg belangrijk vinden bij Riksja Travel. Dit krijg je door unieke ervaringen tijdens de reis waarbij het contact met lokaal belangrijk is. Wij willen daarom dat reizigers wel deze bijzondere bestemming bezoeken omdat juist die verhalen ook in het nieuws moeten komen. Myanmar is ook bezig om het land op te bouwen en juist die mensen verdienen het ook om juist te profiteren van het toerisme, de mama van de kleinschalige homestay, de lokale artist of het vissertje aan de kust.

Volgens het advies van buitenlandse zaken is de rest van Myanmar groen dus zeker veilig en het rode gebied zijn echt alleen de grensgebieden waar nog nooit reizigers zijn geweest. Er zijn de laatste weken veel van onze reizigers wel naar Myanmar geweest en die komen allemaal enthousiast terug. Met bijzondere verhalen waarbij vooral het contact met de Birmezen de reis zo onvergetelijk maakten en natuurlijk de mooie foto’s.

Reiziger Inge van Laarhoven samen met man en kinderen in de zomervakantie gereisd:

“We zijn weer terug van een supermooie vakantie naar Myanmar. Wat hebben we genoten. Wat hebben we veel gezien en gedaan. En wat liep alles op rolletjes. Supergidsen, lieve mensen ontmoet, veel contact met de locals”

Reizigers Joop en Gerda Knops oktober gereisd:

“Wij zijn al weer een week terug uit het mooie Myanmar. Wij hebben een prachtige reis achter de rug en hebben er van genoten. Wij zijn zeer tevreden over deze reis en hoe alles in elkaar is gepast. Een goede mix van actief in de natuur, cultuur in de steden en het reizen met de bus en de trein. De bus tickets, treintickets en vliegtickets waren netjes geregeld en op tijd bij bezorgd. Over de geboekte accommodaties zijn we zeer te spreken. Kleinschalig zoals wij het zelf ook uit zouden kiezen, gewoon een feestje. De gidsen waarmee we te maken hebben gehad ook hierover niets dan lof. Wij zullen nog lang met een heel goed gevoel terug kijken op deze fantastische reis”

background-pattern