Naar boven

myanmar

Myanmar in het ‘Green season’

blog

Geschreven op
donderdag 4 mei
Geschreven door
Nienke van der Maar

Green season in Myanmar en waarom je in de zomer prima door Myanmar kunt reizen volgens onze lokale partner Edwin Briels van Khiri Travel. Ik woon al 15 jaar in Myanmar en het zogenoemde regenseizoen is mijn favoriete seizoen geworden om door Myanmar te reizen. Het is de periode dat ik familie en vrienden vraag om Myanmar te bezoeken want het is een stuk koeler maar niet koud en de landschappen zijn prachtig met zoveel tinten groen. ‘Going green’ is een populair onderwerp geworden voor de Myanmar Tourism Marketing en is ook veel genoemd tijdens de ITB 2017, de grootste reisbeurs ter wereld. Waar ze samen met 100 leden hebben gesproken over het zogenoemde Green season van mei tot en met september en dat het eigenlijk de perfecte periode is om Myanmar te bezoeken.

  • 50 tinten van groen, van rijstvelden tot de bossen
  • Niet zo heet rond de 30 graden als in het droge seizoen 40 graden en niet zo koud in de bergen rond de 20 graden.
  • meer duurzaam/sustainabl want ook de lokale bevolking heeft in deze maanden inkomsten nodig van de toeristen
  • meer uren zonlicht overdag dus een vroege zonsopgang en late zonsondergang
  • geen stof
  • prachtige landschappen
  • fruit, groentes en ander eten op zijn best
  • geen rijen van toeristen op de drukkere bezochte pagodes etc.
  • de leukste plekjes om te slapen nog beschikbaar en de beste gidsen hebben tijd
  • goeie promoties en daarom waar voor je geld en je voelt je nog meer een ontdekkingsreiziger
Regen Myanmar

Er zijn veel misverstanden over het regenseizoen in Myanmar, want de meeste regen valt eigenlijk in de kustgebieden. Daarom is het Ngapali strand ook gesloten en kun je beter niet richting de Mon & Kayin Staat reizen (Gouden Rots en Onbekend Zuid Birma) maar dan volgt er een berggebied zodat gebieden als Mandalay, Bagan, Shan Staat en Inle Lake meer beschut liggen en dus minder kans op regen.

Samen met Rommy geven wij daarom graag advies voor de beste reisroute door het land. Als relaxte afsluiter kunnen wij nu ook een heerlijk resort aanbieden aan Inle Lake. Om die laatste daagjes toch even rustig bij te komen van al die bijzondere indrukken met een cocktail erbij.

Mijn broer komt mij in juli opzoeken voor een reis door Myanmar en ik heb hem beloofd dat als het langer dan 30 minuten gaat regenen tijdens zijn bezoek dat ik zou trakteren op een Birmees biertje. Dit voorstel wil graag verlengen voor Riksja reizigers die de plannen hebben voor komende zomer! Graag tot snel in Myanmar

background-pattern