Naar boven

Klimaat en beste reistijd Myanmar

Inle Lake – Intha boot race

blog

Geschreven op
donderdag 2 augustus
Geschreven door
Nienke van der Maar

Dorpen op palen, drijvende tuinen en beenroeiers die hun visnetten binnenslepen op een gigantisch meer tussen de bergen. Inle Lake wordt door veel reizigers gezien als het hoogtepunt van hun reis (samen met Bagan). Tijdens onze bouwsteen verblijf je hier twee nachten en ga je samen met een lokale gids het meer op maar we hebben nu ook een nieuwe leuke en unieke tour!

Als Riksja reiziger kun je exclusief meedoen met de boot races die hier worden gehouden. De boot races worden jaarlijks in oktober gehouden en is een eeuwenoude traditie uit de Intha cultuur. Inle Lake staat bekend om de beenroeiende vissers en tijdens de race strijden verschillende dorpen tegen elkaar. Het hele jaar door wordt er hard getraind en is er ook een vrouwen team. Als reiziger kun je meedoen voor deze onvergetelijke belevenis. En sponsor je deze Intha women en wordt deze cultuur behouden.

De boot races is een lange traditie op Inle Lake en wordt een paar keer per jaar georganiseerd. De populairste is in oktober tijdens de full moon day van Phaung Daw Oo Pagoda Festival. Wij kunnen via onze lokale partner deze bijzondere belevenis aanbieden dus laat maar weten!

background-pattern