Riksja Travel Colombia

Naar boven

Bahia Solano walvis

Bahia Solano – Van walvis tot regenwoud

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bahia Solano
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 585,- per persoon bij 2 personen
 • Activiteit:
  Walvisspotten en jungle hike
✓ Walvissen spotten voor de kust

✓ Spot dieren tijdens een wandeling door het regenwoud

✓ Overnacht met uitzicht op het regenwoud in een open jungle lodge
Bahia Solano schildpad
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in je ecolodge aan zee

Vanuit Medellin vlieg je in een uurtje naar Bahia Solano, een laid-back kustdorp gelegen aan de Stille Oceaan, in het noorden van Colombia. De reis is al een heel avontuur, omdat het vliegtuig een stuk kleiner is, dan je normaal gesproken gewend bent. Het contrast kan bijna niet groter van een wereldstad naar de natuur. Bij aankomst op het lokale vliegveld wordt je hartelijk begroet door je chauffeur. Na een korte transfer van een half uur kom je aan in de lodge, gelegen aan in het regenwoud aan zee.

Je verblijft in een ecolodge waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Zo wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk afbreekbare producten, is er een eigen groente- en kruidentuin en wordt het water gezuiverd.  Ook biedt werkgelegenheid aan locals en werkt het alleen samen met bedrijven die het ook belangrijk vinden om goed om te gaan met hun personeel. Je slaapt in een hut met een klamboe om je bed waarbij je zicht hebt op het regenwoud. Voor de bouw van je kamer zijn enkel natuurlijke materialen gebruikt zoals hout en steen. De opzet van de kamers is heel open, waardoor je de geluiden uit het regenwoud optimaal kunt beleven en je geen airconditioning nodig hebt. Lees een boek in een hangmat of zwem in het natuurbad bij de lodge. Je zult zien dat het zand op het strand behoorlijk donker is en de zee ruig kan zijn. Er is geen internet aanwezig, waardoor je echt even de tijd hebt voor elkaar.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op zoek naar bultruggen

Na een vers ontbijtje ga je vandaag op pad om bultrugwalvissen te spotten. Van half juni tot half oktober is de kans groot dat je deze meterslange zoogdieren in zee kunt spotten. Nergens ter wereld hebben we ze van zo dichtbij gezien. De kans er er zelfs dat je ze vanaf het strand bij  je lodge al kunt zien. Tijdens je boottocht wordt er in alle rust gezocht naar de waterreuzen. In een speelse bui springen ze uit het water, spuiten ze als fonteinen, zwemmen ze onder je boot door en wuiven ze je gedag met hun sierlijke staarten. Er zwemmen hier ook dolfijnen. Rond de lunch ben je weer terug in je lodge en je hebt dan nog de gehele middag om zelf iets te ondernemen. Voor yoga liefhebbers zijn er prachtige plekken aanwezig en zijn er yogamatjes verkrijgbaar bij de lodge. Maar je kunt ook een strandwandeling maken of gaan suppen in een nabijgelegen rivier. Vraag je lodge naar de mogelijkheden. Eten doe je bij de lodge en is inclusief de reissom. Drankjes betaal je zelf ter plaatse.

Decorative torn edge

Dag 3 – Wandeling door het Almejal natuurpark

Vanmorgen ga je met een gids het regenwoud in. De gids spreekt niet veel Engels. Daar zijn er in deze regio maar weinig van. We hebben dit ook niet als een belemmering ervaren. In de dichte jungle wijst hij je op bijzondere dieren en planten waar je zelf gemakkelijk aan voorbij loopt. Wist je dat dit park het thuis is van wel 350 soorten vogels, vele soorten kikkers, maar je er ook apen, leguanen, krabben en kreeften en vele soorten vlinders en insecten kunt spotten?

Het strand bij de lodge is ook een populaire broedplaats voor schildpadden. Je lodge vervult een actieve rol in de bescherming van de zeeschildpadden. Vraag er ter plaatse gerust eens naar.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Bahia Solano

Geniet van je laatste ontbijtje met uitzicht op de oceaan, voordat je dit natuurlijke paradijsje verlaat en in de taxi stapt naar de luchthaven. Met een hart vol herinneringen stap je weer in het vliegtuig naar Medellin, waarna je je reis vervolgt.

Let op: Walvissen zijn alleen te spotten tussen half juni en half oktober. Reis je buiten deze periode, ook dan is het de moeite waard om naar Bahia Solano te gaan. In plaats van boottocht naar de walvissen, plannen we dan een boottocht naar Utria national park voor je in. Het is een tocht kijk je uit op het regenwoud en de rotsachtige kustlijn en stop je bij een baai met mangroven, kristalhelder water en witte stranden. Hier kun je wandelen, zwemmen en snorkelen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Bahia Solano – Van walvis tot regenwoud

background-pattern