Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Waarom je deze zomer écht nog naar Cambodja moet!

blog

Geschreven op
donderdag 14 juni
Geschreven door
Vincent de Kolf

Het land van de monniken in oranje gewaden en het kilometers-grote tempelcomplex Angkor Wat. Maar ook nog zóveel meer en jij kunt dit deze zomer last-minute nog gaan ontdekken. Lees hier vier goede redenen om deze ongerepte, Aziatische bestemming deze zomer nog te bezoeken.

mondulkiri 300x225#1 Groen, groener groenst

Onze zomermaanden zijn in Cambodja het groene seizoen. Dit betekent frisse natuur en groene rijstvelden. Die groene rijstvelden lijken er op de foto’s altijd te zijn, maar dit is zeker niet het geval. Ga je in december dan moeten we je helaas teleurstellen. Dus reis in de zomer naar Cambodja en schiet een paar mooie kiekjes van de groene velden.

#2 Costa of cultuur?

Natuurlijk kun je genieten van een weekje aan de Spaanse costa’s deze zomer. Veel cultuur zul je met zoveel landgenoten om je heen hier echter niet vinden. Tijdens reizen ontdekken wij graag. In Cambodja ontdek je het complex van Angkor Wat, maak je kennis met de Pnong minderheid en logeer je bij een Cambodjaanse familie op het platteland. En trouwens het is geen costa óf cultuur, wij doen costa én cultuur. Onze zomerreizen sluit je namelijk af op het strand in Thailand.

#3 Geen handoekje leggen bij het zwembad

In Cambodja is niet de zomervakantie, maar juist de kerstvakantie, het hoogseizoen. Dit betekent dat jij na je excursie nog rustig een duik in het zwembad kunt nemen en even kunt bakken in de zon. Hier is het namelijk niet vechten om een bedje bij het zwembad.

#4 Cambodja is nog ongerept

Waar je in veel Vietnamese en Thaise dorpjes al wordt overvallen met souvenirs door de locals heb je in Cambodja nog écht ongerepte dorpen. Hier word je altijd vrolijk begroet door de spelende kinderen zonder dat ze verder iets van je willen. Een uitnodiging bij iemand thuis voor een glaasje rijstwijn is in Cambodja ook zeker niet zeldzaam. Een echte unieke ervaring dus!

Ga op Riksja-zomeravontuur…

Klinkt dit als jouw ideale reis? Mooi! Je kunt namelijk over 48 uur al het vliegtuig in stappen als je wilt. We hebben namelijk twee mooie rondreizen voor je samengesteld waarbij je het beste van Cambodja ontdekt en deze indrukwekkende reis afsluit aan het strand van Thailand.

background-pattern