Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Ko Chang waterval eiland

bouwsteen

  • Reisschema:
    Ko Chang
  • Reisduur:
    4 dagen / 3 nachten
  • Reissom:
    € 395,- p.p. bij 2 personen
Ko Chang ligt in het zuidoosten van Thailand en vormt het hart van een archipel dat, op het hoofdeiland Ko Chang na, nauwelijks door toeristen is ontdekt. Ko Chang heeft een exotische natuur, is bergachtig en bosrijk met als hoogste punt een 744 meter hoge berg. Op het eiland kun je daardoor stevige trekkings maken of langs voetpaden een aantal watervallen beklimmen. Maar tegen lekker luieren aan een van de prachtige zandstranden in je hangmat zal ook niemand bezwaar hebben.Je kunt vanaf Ko Chang een bezoek brengen aan het eiland Ko Mak. Ko Mak is een eiland weg van de massa en hier kun je ook vertoeven op het witte strand met wuivende palmbomen. Daardoor is dit een ideale bouwsteen als einde van je Thailand rondreis. Vanwege de ligging op ongeveer vier uur rijden van Bangkok en het is gemakkelijk achter een reis door Cambodja te plakken.
cambodja thailand ko chang
Decorative torn edge

Dag 1 – Ko Chang, aankomst

De plaats Trat is bereikbaar met een directe busverbinding van Bangkok of Korat, maar je kunt ook kiezen voor een vlucht vanuit Bangkok. Als je vanuit Cambodja komt arriveer je per privé transfer in Trat. Van Trat busstation neem je vervolgens een songthaew, open truck, taxi naar de pier Laem Ngob (ca. 20 minuten) en van daar de ferry naar het witte zandstrand van Khlong Prao. Deze ferry vertrekt de hele dag door, om de 45 minuten. De overtocht per ferry naar Ko Chang duurt slechts een half uur. Bij aankomst is de transfer naar je accommodatie gemakkelijk zelf te regelen (20 minuten voor ca. € 1,- tot € 2,-).

Na je incheck in je sfeervolle hotel kun je een plons nemen in het lauwwarme water van de azuurblauwe zee rondom Ko Chang. Het hotel ligt direct aan het strand van White Sand Beach. Vanuit het zwembad kun je luisteren naar de rustgevende golven en het gefluit van tropische vogels. Zoek ’s avonds gemakkelijk de drukte op.

Decorative torn edge

Dag 2 – Ko Chang, verblijf

Doordat Ko Chang het op één na grootste eiland van Thailand is, is er veel te beleven. De excursies zijn gemakkelijk zelf te regelen, tegenover het resort waar je verblijft staat namelijk een klein reisbureautje. Er worden hier snorkel- en boottochten georganiseerd. Of maak een trek door de natuur, ga op zoek naar de watervallen waar het eiland om bekend staat of bestijg de hoogste bergtop. Reis je met kinderen, dan is een bezoek aan het Tree Top Adventure park een hele belevenis. In hoge boomtoppen loop je over touwen en slinger je als een aap naar beneden. Vanzelfsprekend is er voor de nodige beveiliging, zoals tuigjes, gezorgd. Ook kun je gewoon lekker niks doen en je boek uitlezen, wellicht is dat ook precies wat je vandaag wilt doen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ko Chang, verblijf

Vandaag kun je de hele dag lekker luieren op het strand met je voeten in het zand. Mocht je zin hebben in wat actie dan kun je een bezoek brengen aan het eiland Ko Mak, deze excursie is makkelijk ter plaatse te regelen. Vanaf de pier, gelegen aan de zuidkant van Ko Chang, brengt de boot je in ongeveer twee uur tijd naar het eiland Ko Mak  waar je de dag kan spenderen. Ko Mak is het derde eiland van Thailand, maar veel rustiger dan eilanden als Phuket, Ko Samui en ook Ko Chang. Je komt hier om te relaxen in je hangmat en van de stralende zee te genieten.

Je kunt prima snorkelen bij onbedorven koralen en languit liggen op helderwitte stranden. Snorkels zijn ter plekke te huur. Als het eb is kun je lopen naar het nabijgelegen eilandje Ko Kham met zijn mooie koraalriffen en kokospalmen. Houd er rekening mee dat in de periode van mei t/m november geen ferry vaart tussen Ko Chang en Ko Mak.

Decorative torn edge

Dag 4 – Ko Mak, terug naar Ko Chang

Wellicht vlieg je morgen terug naar huis, dan is het fijn nog even van een echte Thaise massage te genieten. Je moet er wel van houden, omdat het een vrij stevige massage is. Maar na afloop voel je je vaak wel weer als herboren.

Afhankelijk van de rest van je reis ga je zelf naar de pier van Ko Chang, waar je op de ferry naar het vasteland stapt. Een transfer naar Trat kun je ook nu gemakkelijk zelf regelen. Het is logisch om je reis te eindigen met deze bouwsteen, omdat de reis naar Bangkok niet meer zo lang is (slechts vijf uur per bus vanaf Trat en per vliegtuig een uur).

Vanuit Ko Chang is het heel goed te doen om in 1 dag door te reizen naar Battambang in Cambodja, het land van de machtige tempelstad Angkor Wat. Klik hier voor de bouwstenen in Cambodja. In de maanden mei tot en met oktober kun je in verband met de regen op Ko Chang beter naar de zuidoostkust van Thailand.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ko Chang waterval eiland

background-pattern