Naar boven

Individueel Kangaroo Island

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kangaroo Island
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 481,- p.p. bij 2 personen & huurauto vanaf 48 per dag. De prijzen voor december & januari zijn op aanvraag
 • Reisperiode:
  hele jaar door mogelijk maar beste tijd oktober - maart
✓ Veel Australian Wildlife waaronder koala's, rock-wallabies en zeehonden

✓ Natuurlijke rotsformaties

✓ Wandeltochten met weidse vergezichten

✓ Veel highlights op (voor Australische begrippen) relatief kleine afstand

✓ Deze bouwsteen kan zowel vanuit Adelaide als vanaf de Great Ocean Road en Grampians worden gedaan
Decorative torn edge

Dag 1 Aankomst op Kangaroo Island, verblijf in Kingscote

Reistijd: circa 3 uur

Na je verblijf in Adelaide stap je vroeg in de auto en ga je op weg naar Cape Jervis voor je selfdrive op Kangaroo Island. We zorgen ervoor dat de ferry tickets voor je klaarliggen zodat je vroeg de boot op kunt. Na 45 minuten wakker worden en uitwaaien op de ferry kom je aan in Penneshaw, de haven van Kangaroo Island. Geen tijd te verliezen om dit bijzondere eiland te ontdekken. Rij naar het uitgestrekte strand van Emu Bay voor een verfrissende duik. Ook Stokes Bay is absoluut een bezoek waard. Baan je een weg door het padje tussen de rotsen en kom terecht op een prachtig strand! Probeer voor het einde van de middag in Kingscote te zijn om het voederen van de pelikanen te zien. De eerste nacht verblijf je in Kingscote.

 

Decorative torn edge

Dag 2 Kingscote – Flinders Chase National Park

Reistijd: circa 1 uur 15 min

Het is vandaag een uurtje rijden naar een van de hoogtepunten op Kangaroo Island, namelijk Flinders Chase National Park. De indrukwekkende rotsformaties Admirals Arch en de Remarkable Rocks die gevormd zijn door de krachten van de natuur, afgewisseld met stranden en wildlife zijn een unieke ervaring.  Kun je niet genoeg krijgen van alle bijzondere dieren op het eiland breng dan een bezoek aan Hanson Bay Wildlife Sanctuary waar je ogen goed de kost krijgen. Speur in de Eucalyptusbomen naar pluizige bolletjes en je hebt een koala gevonden. Na deze dag vol natuur belevingen overnacht je in het Flinders Chase Wilderness Retreat.

Door de recente bosbranden is deze overnachting hier niet mogelijk en boeken we tot nader orde twee nachten in Kingscote.

Decorative torn edge

Dag 3 Vertrek Kangaroo Island

Reistijd: circa 4 uur

Na je bezoek aan het Flinders Chase Wilderness Retreat ga je op je gemak terug naar Penneshaw. Je hebt zo’n twee uur de tijd nodig om het eiland te doorkruisen. Maak onderweg nog een stop bij Seal Bay om zeehonden in grote getale te zien en/of Prospect Hill, het hoogste punt van Kangaroo Island. Geniet van het weidse uitzicht over het eiland en zee. In de omgeving van Penneshaw is een bezoek aan de Cape Willoughby vuurtoren of het Penneshaw Penguin Centre nog een bezoek waard. In de middag neem je de ferry terug naar Cape Jervis.

Afhankelijk van het vervolg van je reis rijd je terug naar Adelaide of, de selfdrive op Kangaroo Island is namelijk heel goed te combineren met de Great Ocean Road, door naar Victor Harbor voor een nachtje.

 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Individueel Kangaroo Island

background-pattern