ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

skyline-nashville-Amerika-reis

Swingend door de Deep South

rondreis

 • Reisschema:
  Atlanta - The Great Smoky Mountains - Nashville - Memphis - Natchez - New Orleans
 • Reisduur:
  14 dagen / 13 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.170,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Tickets voor Graceland, tour op een katoenplantage en een foodtour in de French Quarter
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 750,- per auto
 • one-waykosten ca. US$ 370,- ter plaatse te betalen
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 700,- p.p.
✔ Combinatie van steden, muziek en natuur van het Zuiden

✔ Great Smoky Mountains National Park

✔ Muzieksteden Nashville, Memphis en New Orleans

✔ Bezoek aan Graceland

✔ Plantagehuizen en katoenplantages
✔ Foodtour in de French Quarter van New Orleans
Nashville-live-muziek
Decorative torn edge

Dag 1 – Deep South – Atlanta, aankomst

Bij aankomst op de luchthaven ga je door de douane, pak je je koffer van de bagageband en volg je de borden naar de autoverhuur. Hier haal je de huurauto op waarmee je de aankomende twee weken gaat rondreizen door de Deep South. De eerste nacht slaap je in een hotel in de stad en kun je even bijkomen van de lange vlucht.

Decorative torn edge

Dag 2 – Atlanta – The Great Smoky Mountains

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag reis je van Atlanta naar Cherokee. Dit is je eerste overnachtingsplek bij de Great Smoky Mountains. Omdat de reistijd niet heel lang is kun je de ochtend nog door brengen in Atlanta voordat je verder rijdt. In deze stad is Martin Luther King Jr. geboren en zijn geboortehuis en graf kun je bezoeken. Ook een bezoek aan de fabriek van Coca Cola mag niet ontbreken.

Decorative torn edge

Vannacht slaap je naast het schilderachtige Blue Ridge Parkway.  Op weg hiernaartoe kom je langs het Museum of Cherokee Indian waar je meer te weten kunt komen over hun leven, gebruiken en tradities. In de zomermaanden vindt er elke avond een voorstelling plaats waar dit verhaal wordt verteld en waarbij de Trail of Tears een grote rol speelt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Cherokee – Gatlinburg

Reistijd: circa 1 uur

Cherokee is het beginpunt van je reis door het Great Smoky Mountain National Park. Het park heeft deze naam gekregen omdat er vaak nevel hangt rond de bergtoppen. Je route van vandaag loopt dwars door het park heen. Ga van tevoren langs bij het bezoekerscentrum voor een plattegrond met de uitkijkpunten en wandelroutes.

Decorative torn edge

Je rijdt de vijftig-kilometerlange weg Newfound Gap Road (Highway 441) richting Gatlinburg. Dit is de bekendste route door het park en een leuke stop voor onderweg is het Mountain Farm Museum. Het is een openluchtmuseum met verschillende houten gebouwen zoals een schuur en boerenhuis. Het ligt tegen het bezoekerscentrum aan. Ook de Mingus Mill, een oude watertoren, is leuk om te zien.

Je verblijft in het kleine plaatsje Gatlinburg, de toegangspoort tot de Great Smoky Mountains.

Decorative torn edge

Dag 4 –  Pigeon Forge, verblijf

Vandaag kun je in Pigeon Forge blijven en bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Dollywood, het attractiepark van de countryzangeres Dolly Parton, of je kunt nog een dag besteden in the Smokies.

Vanuit Gatlinburg kun je de Roaring Fork Motor Nature Trail rijden. Dit is een smalle en kronkelige weg van ongeveer tien kilometer die je in een rondje rijdt. Op deze trail vind je bossen, watervallen en oude huizen. Loop de vijf-kilometerlange Grotto Falls Trail die je langs twee watervallen brengt waarbij je er bij een achterlangs kunt lopen.

Decorative torn edge

Dag 5 –  Pigeon Forge – Nashville

Reistijd: circa 3,5 uur

De reisafstand is vandaag niet heel lang en zo kom je al aan het begin van de middag aan in Nashville. Nashville staat bekend om zijn countrymuziek en hier vind je dan ook de Country Music Hall of Fame and Museum.

Ben je fan van de muziek van Johnny Cash? Dan is het Johnny Cash Museum een echte aanrader waar je van alles ziet over zijn leven en carrière. ’s Avonds is het leuk om langs te gaan in de wijk Music Row. Hier vind je Broadway en Printers Ally waar de muziek je al tegemoet komt uit de vele barren, cafés en karaokebars.

Decorative torn edge

Dag 6 –  Nashville, verblijf

Vandaag heb je de hele dag de tijd om eropuit te gaan. Je kunt langs gaan bij het Ryman Auditorium, het belangrijkste concertgebouw in Nashville. Er zijn verschillende tours mogelijk, maar wij vinden de backstage experience het leukst. Het was ook de plaats voor de Grand Ole Opry. Dit is het countrymuziekprogramma dat tegenwoordig bijna dagelijks uitgezonden wordt vanuit het Grand Ole Opry House. Je kunt kaartjes regelen om de live-opnames ’s avonds bij te wonen waarbij er afwisselend optredens zijn van beginnende muzikanten tot grote namen.

Wil je een beetje bijkomen van alle indrukken dan is het Centennial Park een fijne plaats om bij te komen. Hier vind je het Parthenon met een gouden standbeeld van de godin Pallas Athene. Dit is een replica van het Parthenon uit Athene. De campus van de Vanderbilt Universiteit ligt tegenover het park en ook is er een kunstgalerie.

 

Decorative torn edge

Dag 7 –  Nashville – Memphis

Reistijd: circa 3 uur

Je hebt vandaag een korte reisdag waardoor je weer in de middag aan kunt komen in Memphis. Het is de ‘city of Rock-‘n-Roll’, Elvis Presley, maar het kent ook een geschiedenis van slavernij en de strijd voor de burgerrechten.

Vooral het National Civil Rights Museum mag je niet missen als je in Memphis bent. Dit museum is om het motel gebouwd waar Martin Luther King Jr. is doodgeschoten. Zijn hotelkamer is nog intact gebleven en hierdoor is het een indrukwekkend museum geworden.

Decorative torn edge

Dag 8 –  Memphis, verblijf

Je hebt de hele dag de tijd om Memphis the ontdekken. Wij regelen tickets voor een bezoek aan Graceland, het landgoed van The King of Rock-‘n-Roll, Elvis Presley. Hier vind je niet alleen zijn huis, maar ook zijn privévliegtuig en graf. Hier kun je je zeker een paar uur vermaken.

 

Decorative torn edge

’s Middags kun je een bezoek brengen aan de Sun Studio. Het is de plek waar muzikanten zoals Elvis Presley, Johnny Cash en B.B. King hun muziek opnamen. Deze studio is vlakbij Beale Street dat een voetgangersgebied is en vooral ’s avonds tot leven komt. Hier vind je optredens van straatartiesten en muziekgroepen in de vele cafés, clubs en restaurants.

Decorative torn edge

Dag 9 –  Memphis – Natchez

Reistijd: circa 5,5 uur

Vandaag reis je van Memphis naar Natchez. Het is een wat langere reisdag, maar onderweg kun je stoppen bij Clarksdale en Vicksburg. Clarksdale ademt blues en ligt aan de Blues Highway (route 61). Ike Turner is hier geboren, je vindt er Hopson Plantation en de Ground Zero Blues Club. Dit is het restaurant van Morgan Freeman en zeker de pulled pork kunnen we aanraden.

Hierna rijd je verder naar Vicksburg dat aan de Mississippi ligt. Hier is zwaar gevochten tijdens de burgeroorlog van Amerika. Hier mag je dan ook het National Military Park niet missen. Er loopt een autoroute doorheen die ongeveer 25 kilometer lang is, waar je alles leert over dit stukje geschiedenis van Amerika

Decorative torn edge

Dag 10 –  Natchez, verblijf

Natchez is een oude nederzetting aan de Missippi waar je antebellumhuizen (vooroorlogse huizen) ziet en vele katoenplantages tegenkomt. Het handigste is om de dag te beginnen met een bezoek aan het bezoekerscentrum. Hier kun je een plattegrond ophalen van de stad en de omgeving. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt lopen langs het water of door het stadscentrum. Vergeet ook niet te vragen naar de verschillende openingstijden van de plantagehuizen, want ze zijn niet dagelijks geopend. Wij regelen in ieder geval een tour voor je naar een katoenplantage die nog steeds in gebruik is. Tijdens de tour leer je over het slavernijverleden en hoe de tot slaaf gemaakten destijds katoen moesten oogsten onder zware omstandigheden. Je ziet ook hoe dit proces nu verloopt, wat een scherp contrast biedt met het verleden.

 

Decorative torn edge

Dag 11 –  Natchez – New Orleans

Reistijd: circa 3,5 uur

Afhankelijk van de route die je vandaag rijdt, doe je er ongeveer drie of vier uur over. Zo rijd je in ongeveer een uur naar Baton Rouge, de hoofdstad van Louisiana. Hier vind je een mix van culturen (Spaans, Frans en Brits), maar het staat vooral bekend om het voormalige plantageleven op de katoenplantages. Hier heb je dan ook de kans om plantagehuizen te bezoeken zoals Nottoway Plantation, Magnolia Mound Plantation House of Myrtles Plantation. Over het laatste wordt ook wel gezegd dat het er spookt.

Als je verder rijdt naar New Orleans, kom je langs het beroemde plantagehuis ‘Oak Alley Plantation’. Vooral de oprijlaan, omgeven door eeuwenoude eikenbomen, is bekend. Tegenwoordig wordt de plantage vooral bezocht om te leren over de geschiedenis van het huis en het slavernijverleden dat hiermee verbonden is. Hier krijg je een indringend beeld van de levens van de tot slaaf gemaakten die hier werkten en leefden.

Decorative torn edge

Dag 12 –  New Orleans, verblijf

Je bent in de stad van de jazz en Mardi Grass. De bekendste wijk is de French Quarter wat het historische hart is van deze stad. Een aanrader is Bourbon Street waar je de hele dag live-muziek hoort uit de vele restaurants, bars en souvenirshops. Wil je het iets rustiger? Loop dan verder naar Frenchmen Street.

 

Decorative torn edge

Ontbijt niet te zwaar want einde van de ochtend ga je met een gids op foodtour door de French Quarter. Leer over de geschiedenis van de stad en proef van de lokale keuken. Door het verleden vind je hier veel Afrikaanse en Franse invloeden. Na de tour heb je voorlopig geen honger meer, en is het fijn nog een rondje te lopen. Leer meer over het koloniale tijdperk in de wijk Garden District. Hier vind je plantagehuizen en villa’s van de rijke bewoners.

Decorative torn edge

Dag 13/14 –  New Orleans – Amsterdam

Het is je laatste dag in Amerika. Wanneer je pas in de middag vliegt, heb je nog tijd om in de ochtend rustig je koffer te pakken. Je gaat met de huurauto naar de luchthaven waar je de huurauto inlevert en incheckt voor je vlucht. Dan zijn jullie echt klaar voor de terugvlucht waarbij je de volgende dag aankomt in Nederland.

Decorative torn edge
torn-edge

Swingend door de Deep South

Onze slaapplekken

background-pattern