Naar boven

albanie-ksamil-schiereiland-hero

Ksamil en het meer van Butrint

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ksamil schiereiland
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nachten
 • Actviteiten:
  Butrint National Park met gids
 • Reissom:
  vanaf € 150,- p.p. bij 2 personen
Hoogtepunten:
✓ Ksamil is een schiereiland aan het einde van de Albanese Rivièra
✓ Leer alles over de roerige historie van Butrint met gids
✓ Ontspan aan de stranden van het schiereiland
✓ Overnacht in een bungalow aan de rand van Lake Butrint
✓ Optioneel: maak een dagtrip naar het Griekse Corfu
Ksamil Albanië
Decorative torn edge

Dag 1 – Welkom op het schiereiland Ksamil

Vandaag reis je naar het schiereiland Ksamil, dat loopt van Sarandë in het noorden tot de stad Ksamil in het zuiden. Op deze landtong hebben we een idyllisch plekje gevonden. Je slaapt in een zeer eenvoudige bungalow. Het restaurant ligt direct aan de oever van het meer, een romantische setting met mosselen als specialiteit.

We raden je zeker aan om één ​​van de stranden langs de westkant van het schiereiland te bezoeken, zoals Pulebardhat, Pasqyrat en Manastiri. Hier heerst een echt vakantiegevoel! Net als Sarandë is Ksamil in het hoogseizoen erg druk, daarom liggen de bungalows net buiten de drukte.

Decorative torn edge

Dag 2 – De archeologische vindplaats van Butrint

Reis terug in de tijd en ontdek het oude Butrint, UNESCO-werelderfgoed en de beroemdste en meest populaire archeologische vindplaats in Albanië. De plaats is idyllisch gelegen aan het meer van Butrint aan het einde van het schiereiland Ksamil. Met een lokale gids bezoek je deze oude stad gebouwd door de Trojanen na de val van Troje. Het werd bewoond door Grieken, Romeinen, Byzantijnen en Venetianen. Je gids zal je de ruïnes uitleggen en je een goed inzicht geven in de oude beschavingen.

De rest van de dag hebben we geen programma gepland. Breng bijvoorbeeld een ontspannen middag door in je accommodatie, relax aan één van de mooiste standen van het land of bezoek de stad Sarandë. Vooral ‘s avonds is het leuk om over de strandpromenade te wandelen en je te mengen met de lokale bewoners. Geniet van dit bijzondere Albanese avondritueel.

Decorative torn edge

Verdere reis vanaf het schiereiland Ksamil

Mocht je één nacht te weinig vinden voor Ksamil, dan regelen we graag een extra nacht voor je in. De volgende bouwstenen zijn niet ver weg, dus wij vinden dat je een dagje kajakken goed kunt combineren met een rit naar bijvoorbeeld Gjirokastër, de Rivièra of Këlcyrë.

Vanuit deze zuidelijke hoek van Albanië reis je weer noordwaarts. We raden het sfeervolle stadje Gjirokastër aan als volgende stop of een boerderij in de buurt van Këlcyrë. Neem de tijd voor deze route en maak een paar stops onderweg. Vanaf het kasteel boven Sarandë heb je een geweldig uitzicht over de stad en de Ionische Zee. Iets verder kun je de “Blue Eye” bezoeken, een karstbron waaruit turquoise water gutst.

Of maak een dagtrip naar het Griekse Corfu, verleng dan je verblijf in Ksamil wel met een dagje. Onderaan de pagina lees je hierover meer.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ksamil en het meer van Butrint

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

corfu-stad-zee
Variant
1

Excursie naar het Griekse eiland Corfu

 • Reissom:
  € 189,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  speedboot Sarandë - Corfu (retourtickets), 3-4 uur privé sightseeingtour met Engelssprekende gids inclusief entreegelden

Wil je op reis naar Griekenland? Het Griekse eiland Corfu ligt slechts een paar kilometer ten westen van Sarandë. Stap in Sarandë aan boord van een speedboot die je in ongeveer 20 minuten naar Corfu brengt. Eenmaal daar ontmoet je een lokale gids en begin je aan een sightseeingtour door Corfu-stad. Je begint in het hart van de stad, bezoekt de kerk van Tenedos en een oud Grieks fort. Slenter door de beroemde oude stad en neem een ​​pauze voor de lunch. Bezoek daarna het Achilleion-paleis, gebouwd voor keizerin Elisabeth van Oostenrijk, ook wel bekend als Sisi. In de middag neem je de boot terug naar Sarandë.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Albanese Riviera
bouwsteen

Verborgen stranden van de Albanese Rivièra

 • Albanese Rivièra
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Gjirokaster, Albanië
bouwsteen

Vervlogen tijden in Gjirokastër

 • Gjirokastër
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Albanië Korce - orthodoxe kerk
bouwsteen

On the road to Korçë

 • Korcë
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern