Menu background

Naar boven

Funchal

Fun in Funchal

bouwsteen

 • Reisschema:
  Funchal
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 140,- p.p bij 2 personen
✓ Slaap in kleinschalig appartement midden in historisch Funchal

✓ Optionele activiteiten: van walvissen spotten tot food tour met een local

✓ Optioneel verblijf in het leukste boutique hotel van de stad
Funchal
Decorative torn edge

Dag 1 – Bem-vindo a Funchal

Begin je reis door Madeira rustig in het gezellige Funchal. Laat de mellow island vibe over je heenkomen voordat je het eiland verder gaat verkennen. Vanaf de luchthaven neem je voor ongeveer € 30,- een taxi naar je hotel. Liever persoonlijk opgehaald worden door een chauffeur met je naambordje? Dat kan! Laat het ons weten. Je slaapt in een appartement in een rustige straat in de oude stad, op loopafstand van terrassen en restaurants. In de tropische binnentuin kun je even ontsnappen aan de hektiek van de stad. Slaap je liever in een boutique-hotel met kleurrijk dakterras, kies deze optie dan onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Dag 2 – Food en fun in Funchal

Wij vonden Funchal een verrassend leuke stad door de Portugese architectuur, de gezellige winkelstraten en de vele pleinen en terrassen. In het hippe straatje Rua de Santa Maria vind je het kunstenaarsproject ‘Arte de puertas abiertas’. Iedere voordeur is een schilderij op zich.

Decorative torn edge

Wandel langs de moderne boulevard naar het havengebied en bezoek het CR7 museum van Madeira’s eigen voetbalheld Ronaldo. Neem een kijkje in de Mercado das Lavradores (boeren markt) en sta versteld van de hoeveelheid verschillende fruitsoorten op Madeira. Lunch bij één van de kleine lunchtentjes in de oude stad en proef het populaire alcoholische drankje poncha van rietsuiker met citroen. Voor het geld hoef je het niet te laten. Ook leuk: een food tour met een local.

Decorative torn edge

Dag 3 – De andere kant van Funchal

Vanuit Funchal kun je alle kanten op. Naast de oude stad en het moderne deel kun je met een kabelbaan naar het hoger gelegen Monte. Onderweg kijk je uit op de stad, de zee, de bergen en de bananenplantages. Hier vind je ook de beroemde botanische tuinen van Funchal.

Decorative torn edge

In de parken in de stad valt de tropische begroeiing al op. Wat je ook in de grond stopt, binnen enkele dagen groeit en bloeit het, volgens de Madeirezen zelf.

Nog iets landinwaarts vind je een nationaal park met watervallen, een mekka voor outdoor-activiteiten, zoals canyoning. Voor de kust kun je het hele jaar door walvissen spotten of zwemmen met dolfijnen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit Funchal

Tijd om de rest van het eiland te verkennen. Een huurauto is de beste manier. Zo ben je flexibel, kun je je programma afstemmen op het weer en je kunt wandelen of foto’s maken waar en wanneer je wilt. Wij regelen een huurauto voor je die je ophaalt in de stad en je bent vrij om te gaan. Wij hebben leuke plekjes gevonden aan de groene noordkant van het eiland, het mekka voor levadawandelingen. Je verblijft midden in de natuur met uitzicht op zee.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Fun in Funchal

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Funchal excursie
Funchal proeverij
Funchal culinair
Funchal eten
Funchal markt
Funchal wijn
Variant
1

Funchal food tour met een local

 • Reissom:
  € 105,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2,5 uur met Engels sprekende local, 8 proeverijen

Samen met Sofia, die Funchal op haar duimpje kent, struin je door de hipste wijken en proef je de lekkerste specialiteiten van het eiland. Ze neemt je mee naar de beste chocoladewinkel, waar je bonbons proeft met tropische smaken als passievrucht en banaan. Madeira barst van de fruitbomen en dat vind je terug in de lokale cuisine. Smikkel van een broodje met de lokale specialiteit ‘espada com banana’, een zwarte spuuglelijke maar overheerlijke vis die op 200 meter diepte gevangen wordt. Je maakt kennis met de bekende Madeira-wijn in de oudste wijnproeverij.

Als toetje proef je Madeira’s cheese cake. Zorg dat je vooraf niet te zwaar ontbijt. Na afloop ken je de ins en outs van de stad én je de culinaire hoogstandjes van Madeira. Vanaf nu weet je precies wat je de rest van je vakantie op Madeira kan bestellen.

Decorative torn edge
Variant
2

Dolfijnen en walvissen spotten

 • Reissom:
  € 85,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  walvissen en dolfijnen spotten per boot met gids, 2,5 uur

Voordat je aan boord stapt, vertelt een zeebioloog je welke zeedieren er in de wateren rondom Madeira leven en hoe je de walvissen en dolfijnen kunt herkennen zodat je kunt helpen spotten. Al voordat je de haven verlaat, hebben de kapitein en de gids contact met spotters aan land die op hoge kliffen op de uitkijk staan. Wij vonden het reuze spannend. Na enige tijd rondvaren kregen we een melding. Op hoge snelheid zetten we koers naar het westen. Al snel zagen we dolfijnen springen in verschillende groepjes. Nieuwsgierig bleven ze ons een tijdje achtervolgen.

De kans dat je walvissen of dolfijnen ziet is groot, maar geen garantie. Als je geen van beide ziet, krijg je van de kapitein een andere dag een gratis herkansing. Tegen een kleine toeslag mag je zwemmen met de dolfijnen. Hangend aan een touw langs de boot zie je de dieren door je snorkelmasker om je heen zwemmen. De toeslag voor zwemmen met dolfijnen kun je vooraf bij ons bijboeken of ter plaatse voldoen.

Decorative torn edge
Funchal dakterras
Funchal ontbijt
Funchal comfortabel hotel
Funchal hotelkamer centrum
Funchal centraal
Funchal hotel bovenaf
Variant
3

Kleurrijk boutique hotel

 • Reissom:
  vanaf € 295,- p.p bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 overnachtingen in stijlvol boutiquehotel in de oude stad

Midden in het centrum vonden wij een smaakvol ingericht boutique hotel. Drink een cocktail op het kleurrijke dakterras vanwaar je zowel de stad als de bergen overziet.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Santana wandelen
bouwsteen

Kliffen en levadas van Santana

 • Santana en omgeving
 • 4 dagen / 3 nachten (aanpasbaar)
 • vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Check dé surfplek van Madeira

 • Noord-Oost Madeira
 • 4 dagen / 3 nachten (aanpasbaar)
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Cabo Girao skywalk bij Ponto da Sol
bouwsteen

Sunset aan de zuidkust

 • Ponta do Sol
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 275,- p.p bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern