Riksja Travel Oman

Naar boven

Bezienswaardigheden in Oman

Algemene informatie

Grote Moskee in Oman
Wandelen door de grote moskee in Muscat Oman

Muscat

Muscat is de hoofdstad van Oman. De stad combineert rijke geschiedenis en moderne charme. Voor de meeste reizigers is het hogtepunt van Muscat de Sultan Qaboos Grand Mosque.  Dit is een van de grootste moskeeën van de wereld en kenmerkt zich door het gebedstapijt in de gebedsruimte en de enorme kroonluchter die erboven hangt. Daarnaast is de architectuur van de moskee prachtig.

Muscat ligt aan de Golf van Oman, waardoor het rijk is aan de historische forten Al Jalali en Al Mirani. Muscat was een belangrijk handelscentrum met Perzische, Portugese en Indiase invloeden, zichtbaar in de architectuur en keuken. De levendige Mutrah Souq, een van de oudste markten, is een must-visit voor traditionele Omani producten. Muscat’s mix van erfgoed en moderne faciliteiten, zoals luxe hotels en prachtige stranden, maakt het een fascinerende bestemming voor toeristen en inwoners.

Traditioneel Nizwa

Nizwa is een van de oudste steden in Oman en ligt in het hart van het Al Hajar-gebergte. Nizwa staat bekend om de traditionele Omaanse cultuur en historische bezienswaardigheden. Het Nizwa Fort uit de 17e eeuw biedt een indrukwekkend uitzicht over de stad en omliggende dadelplantages. De Nizwa Souk trekt bezoekers met zijn traditionele handwerken, zilverwerk en specerijen. Vooral de wekelijkse geitenmarkt op vrijdag is een uniek spektakel, waar lokale boeren hun vee verhandelen in een levendige marktsfeer. Nizwa combineert historie met levendige tradities en natuur.

een traditionele markt in Nizwa Oman
De groene bergen van Oman in Jabal Akhdar

Jabal Akhdar: de groene bergen

Jabal Akhdar, ofwel “Groene Berg” in het Arabisch, is een prachtig natuurgebied in Oman, bekend om zijn weelderige terrassen, fruitboomgaarden en adembenemende uitzichten. Op een hoogte van ongeveer 2000 meter biedt het een koele ontsnapping aan de hitte van de lagergelegen gebieden. Populair voor wandelaars en natuurliefhebbers, biedt het ook een kijkje in het traditionele Omaanse leven met zijn pittoreske dorpjes.

Jebel Sjams: de Grand Canyon van Oman

Jebel Shams, de “Berg van de Zon”, torent hoog boven Oman uit als het hoogste punt van het Al Hajar-gebergte. Met zijn steile kliffen en diepe ravijnen, waaronder de Grand Canyon van Oman, biedt deze majestueuze berg avonturiers en natuurliefhebbers een spectaculair uitzicht en een scala aan wandelmogelijkheden. De nabijgelegen dorpen bieden ook een inkijkje in de lokale cultuur en gastvrijheid. Jebel Shams is niet alleen een bestemming voor avonturiers, maar ook voor rustzoekers die de pracht van de natuur willen ervaren.

Uitzicht vanuit de Jebel Shams in Oman
Snorkelen op de tropische Daymaniyat eilanden in Oman

Tropische Daymaniyat-eilanden

De Daymaniyat-eilanden, vlak voor de kust van Oman, vormen een onderwaterparadijs voor duik- en snorkelliefhebber. Je vind hier witte zandstranden en kristalhelder water. Dit beschermde mariene reservaat heeft een overvloed aan zeeleven en is ook een toevluchtsoord voor diverse zeevogels. Wij zagen hier vooral veel schildpadden hier tijdens het snorkelen en uiteindelijk ook zelfs nog een zwartpunt rifhaai!

Salalah

Salalah ligt in het zuiden van Oman en staat bekend om zijn weelderige landschappen. Zowel aan de kust als in het groene ommeland. Deze kuststad biedt een unieke mix van historie, cultuur en natuurlijke pracht. Van de weelderige groene heuvels tijdens het khareef-seizoen tot de witte zandstranden en archeologische vindplaatsen.  Bezoekers kunnen genieten van de gastvrijheid, verse zeevruchten proeven en de rijke geschiedenis van deze charmante stad ontdekken. Doordat het ver weg ligt van de andere hoogtepunten van Oman, slaan veel reizigers deze plek over. Heb je genoeg tijd, dan is Salalah absoluut de moeite waard.

Strand en natuur in Salalah in Zuid-Oman
background-pattern