Riksja Family Indonesië

Naar boven

Highlights van Indonesië met kinderen

Dit zijn onze top 10 highlights voor Indonesië met kinderen

blog

Indonesië staat bekend om glooiende rijstterrassen, ondoordringbare jungle, witte zandstranden en wildlife. En met ruim 14.000 eilanden is het lastig kiezen wat nou leuke highlights zijn met kinderen. Na heel wat reizen met onze eigen kinderen naar Indonesië, is dit onze top 10 highlights van Indonesië met kinderen.
Decorative torn edge

1. Orang-oetans in de jungle van Sumatra

Orang Oetans op Sumatra Indonesië

Voor veel mensen zijn de orang-oetans in Bukit Lawang de reden om naar Sumatra te reizen. Sumatra kent overigens niet alleen maar jungle; Medan is de derde stad van Indonesië. Maar eerlijk is eerlijk, je komt hier niet voor deze metropool. Ver verstopt in de jungle, na een paar uurtjes hiken vind je namelijk de oranje mensapen. Zomaar tussen de bomen, maar met een beetje geluk ook vanaf het hotel waar je verblijft. Hoe bijzonder dat je ze zomaar in het wild ziet! Met recht een reden om naar Sumatra te reizen.

2. De Bromo-vulkaan op Java

Bromo vulkaan Java

Het is een van de meest spectaculaire vulkanen op Java en nog altijd actief. Ga met je kinderen op stoere ontdekkingsreis en beklim de vulkaan. Hoe je er komt? Met de trein, dwars door het Javaanse platteland. Onderweg wisselen thee- en rijstvelden elkaar af. Een jeep brengt je naar de kraterrand, waar je deze immense vulkaan pas goed kunt bewonderen. Het beste moment? Dat is toch vroeg in de ochtend, zodat je de zon boven de vulkaan op ziet komen.

3. Een verblijf op een Robinson-eiland bij Bali

Drone kamperen Menjangan

Je slaapt in een tentje op het strand en waant je regelrecht in een aflevering van Expeditie Robinson. Alleen dan zonder de ontberingen en met een gids die ’s avonds een heerlijk maaltijd voor je klaarmaakt op het kampvuur. De reis ernaartoe is al een avontuur: de koraalgroene zee flitst onder je door terwijl het witte zandstrand in de verte lonkt. Met een tas boven je hoofd loop je door de branding naar het strand. Je vangt je eigen maaltijd bij elkaar en geniet ’s avonds van de vis van de grill.

4. De Batak-dorpen op Sumatr

Sumatra-Batakdorp in Indonesië

Sumatra heeft naast een diepgroene natuur een rijke cultuur. De Bataks zijn een uniek volk die leven rondom het Tobameer. Ze spreken hun eigen taal en houden vast aan hun eigen geloof en tradities. Hoe bijzonder is het als je met je gezin een kijkje mag nemen in hun leven? Per fietsen gaan jullie samen met een lokale gids van Batak-dorp naar -dorp. Je ziet de traditionele zadelhuizen waar ze nog steeds in wonen, oude graven en misschien zelfs wel een trouwerij. Misschien is dit de eerste highlight waar je aan denkt en juist daarom zo bijzonder.

5. De wereldberoemde Borobudur

Borobudur met kinderen

De Borobudur is een van de mooiste historische tempels van heel Zuidoost-Azië en een absolute highlight van Indonesië. Om je kinderen ook enthousiast te krijgen voor deze highlight, hebben we hier een fietstour. Samen met een lokale gids fiets je door de rijstvelden naar de voet van de tempel. Dat is toch net even wat leuker.

6. Komodo National Park bij Flores

Flores Indonesië

Vlak voor de kust van het eiland Flores vind je Komodo National Park. Als je dacht dat draken niet bestaan, zul je vast verrast worden door de Komodovaranen. Met een boot en lokale gids vaar je naar de twee eilanden Komodo en Padar, maar onderweg zal er ook gesnorkeld worden! Wij beleefden hier een van de allermooiste zonsondergangen!

7. De tropische Gili’s bij Lombok

Gili beach

Dit is dé plek om mee te nemen in een familiereis door Indonesië als je houdt van relaxen op parelwitte stranden, zwemmen in een azuurblauwe zee en je verse vis het allerlekkerste eten op de wereld vindt. De Gili’s mogen dan ook zeker de pareltjes van Indonesië genoemd worden en zijn vanaf Lombok en Bali gemakkelijk te bezoeken voor een paar dagen. Onze favoriete eilanden zijn Gili Air en Gili Trawangan.

8. Nusa Lembongan

Nuse Lembongan Bali

Dit is misschien al lang geen onbekende highlight meer, maar we blijven een enorme fan van Nusa Lembongan! Omdat hier geen auto’s zijn hangt er een relaxed sfeertje. Je vindt hier nog ongerepte baaien en witte stranden waar je het liefst nooit meer weg gaat.

9. Ubud op Bali

Bali Tempel in Ubud met kinderen

Ook deze hightlight is niet meer geheel onontdekt. De ene reiziger blijft daarom liever weg van Ubud, terwijl wij nog steeds groot fan zijn van deze plek op Bali. Van de gezellige markt waar je kunt shoppen tot de rijstvelden en tempels. Ga vooral de achterlanden in en ontdek het echte Balinese leven dat zich afspeelt in de rijstvelden en omliggende kleine dorpjes.

10. De koraaltuin van Bali: Pemuteran

snorkelen op bali

En we sluiten deze lijst vol highlights af met Pemuteran. Dit is met recht een hightlight waar je alleen maar komt als jij naar links gaat in plaats van naar rechts met alle andere reizigers mee. Samen met je kinderen kun je hier mee op snorkelexcursie naar een onbewoond eilandje voor de kust waar je onder andere Nemo’s spot tussen het kleurrijke koraal.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern