Menu background

Naar boven

Slapen onder de woestijnsterren

bouwsteen

 • Reisschema:
  El Fayoum
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 264,- p.p. bij 2 personen
Per stoere 4x4 jeep met chauffeur en gids reis je vanaf Caïro naar de woestijn. De piramides laat je al snel achter je en al hobbelend gaat het over goudgele duinen die afstekend tegen de knalblauwe lucht. Via de watervallen van Wadi El-Rayan gaat het naar één van de best verborgen geheimen van Egypte; de Walvisvallei met prehistorische monsterwalvis-skeletten, botresten en andere fossielen. Hoogtepunt is je overnachting bij het bedoeïenenkamp. Verhalen delen rond het kampvuur en slapen in je eigen tent of hut onder de heldere sterrenhemel.✓ Slapen in een bedoeïenenkamp

✓ 4x4 jeep met gids en chauffeur

Decorative torn edge

Dag 1 – Van Caïro naar El Fayoum woestijn

Na Caïro en de piramides afgelopen dagen ontdekt te hebben is het nu tijd voor wat avontuur. Vroeg in de ochtend word je opgehaald door je ‘woestijncrew’; de 4×4 jeep met chauffeur en je privégids. Als je Caïro uitrijdt krijg je een goed idee van het Egypte van nu. Je ziet de indrukwekkende piramides en tombes uit het zand omhoogsteken en even verderop uitgestrekte nieuwbouwwijken. Je laat de hectische stad snel achter je en hoe dichter je bij de El Fayoum oase komt, hoe groener het wordt. De eerste stop is Qsar El-Sagha, een gebied wat vroeger bekend stond om steengroeves vol met basalt en goud. Hier bezoek je de restanten van een oude tempel en als je geluk hebt vind je misschien nog wel een gouden munt uit de oudheid. 

Decorative torn edge

Met relaxte Arabische muziek op de achtergrond vervolg je de tocht door de woestijn. Het uitzicht is prachtig, het ziet eruit als een maanlandschap vol rotsformaties en zandkunstwerken. Achter elke heuvelrug ligt weer een nieuwe verrassing. Onderweg stop je bij een dorpje voor wat boodschappen, bij een van de watervallen van Wadi El-Rayan en bij een koffietentje met uitzicht op een prachtige oase.

Rond het middaguur zet je koers richting één van de best verborgen geheimen van Egypte; Wadi El-Hitan (de Walvisvallei). In de prehistorie was hier geen woestijn, maar juist zee. Op wat ooit de zeebodem was vind je nu prehistorische monsterwalvis-skeletten, botresten en andere fossielen. Nog een laatste stop voor het uitzicht over een van de azuurblauwe meren met flamingo’s en dan weer door.

Decorative torn edge

Rond zonsondergang kom je aan in het bedoeïenenkamp, waar je verwelkomd wordt met een traditionele maaltijd en mierzoete Egyptische thee. Rond het kampvuur geniet je van deze bijzondere ontmoeting en delen jullie culturele ervaringen en verhalen. Je slaapt vannacht onder een heldere sterrenhemel en je kiest zelf of je in een tentje of  in een traditionele bedoeïenenhut wilt slapen. 

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek  El Fayoum woestijn naar Caïro

De volgende ochtend word je wakker gemaakt door de eerste zonnestralen. Wij hebben er toen voor gekozen om even een mooi plekje buiten het kamp te zoeken en de mooiste foto’s te maken in dit bijzondere licht. Na een traditioneel ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van het kamp en het bedoeïenenteam. Met de jeep rijd je door de woestijn in ongeveer 2,5 uur terug naar Caïro. Je wordt afgezet op de luchthaven of bij een hotel, net hoe je reis verder gaat. Je kan de trein of het vliegtuig pakken naar Luxor voor haar tempels en de Vallei der Koningen, of de Nubische cultuur en relaxte sfeer bij Aswan. Als je kiest voor de nachttrein, dan is een dagkamer in Cairo aan te raden zodat je nog even een basis hebt in de stad en je wat kunt opfrissen. Als je interesse hebt, dan horen we het graag. Liever ontspannen aan de Rode Zee? Dat kan natuurlijk ook.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Slapen onder de woestijnsterren

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Luxor tempel reis
bouwsteen

Struinen door Koningsvallei en Luxor tempels

 • Luxor
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 177,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Cairo Gizeh piramides

 • Caïro – Gizeh – Sakara – Caïro
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 251,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Aswan reis
bouwsteen

Aswan eiland en tempels & tombes

 • Aswan
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 124,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge