Riksja Travel Colombia

Naar boven

Medellin rondreis

5x de leukste activiteiten in de stad Medellín

blog

Medellín heeft de laatste jaren een behoorlijke transformatie ondergaan en is een onwijs leuke stad om te ontdekken. Duik in de kleurrijke geschiedenis van Comuna 13, bewonder vlinders van dichtbij in de betoverende Orquideorama Jardín Botánico en laat je betoveren door het panoramische uitzicht vanaf La Piedra del Peñol. De hoogste tijd om een lijstje te maken met de leukste plekken in deze gave stad.
Decorative torn edge

1. Kijk je ogen uit tijdens een rit met de kabelbaan

Medellin kabelbaan

De kabelbaan is ooit gebouwd om te vermijden dat de lokale bevolking smeergeld moest betalen aan de gangs als zij hun sloppenwijk wilden verlaten. De gemeente heeft transport via de lucht geregeld, zodat de sloppenwijk bewoners vrij konden bewegen tussen de stad en hun thuis. Tegenwoordig is het een rustgevende activiteit, want vanuit de gondel heb je een indrukwekkend uitzicht over Medellín. Er zijn twee kabelbanen, maar de rit van Acevedo naar Santo Domingo is het meest populair en heeft een groot voordeel. Je eindigt namelijk in Parque Arvi, een nationaal park boven op de berg. Je hebt er supermooie vergezichten en je kunt er een mooie wandeling maken door het bos. De perfecte manier om de chaos van de stad te ontsnappen.

2. Inheemse flora en fauna spotten in Orquideorama Jardín Botánico

Medellin botanische tuin

Ben jij gek op de natuur en alles wat daar mee te maken heeft? Breng dan een bezoekje aan de grote botanische tuin van Medellín. Midden in de stad is de tuin een oase van rust waar je allerlei bloemen en planten kunt ontdekken. In de tuin vind je ook een Butterfly House waar je kleurrijke vlinders spot. Het is een kleine vlindertuin waar je de vlinders van heel dichtbij kunt bewonderen. Eigenlijk heeft een botanische tuin genoeg aan flora en fauna, maar Orquideorama Jardín Botánico wordt door middel van het kunstwerk Florábol naar een hoger niveau getild.

3. Ontdek het verhaal achter Comuna 13

Comuna 13

Comuna 13 is een wijk vol verhalen en geschiedenis. Deze buurt was het centrum van criminelen, geweld en drugsbendes. Ongeveer twintig jaar geleden heeft de overheid besloten dat hier verandering in moest komen en die kwam er. Wil je weten hoe? Bezoek de fascinerende wijk en ontdek het hele verhaal. Het heftige verleden van de wijk voel je als je er loopt. Het is ook niet voor niets dat je in deze wijk overal streetart tegenkomt. Het ruige van de wijk in combinatie met het heftige verleden is een inspiratiebron voor streetart-artiesten en dé plek om hun verhaal te vertellen. De kleurrijke huizen vrolijken het straatbeeld op net als de trappen die geverfd zijn in alle kleuren van de regenboog. Comuna 13 is tegenwoordig een creatieve hub waar kunstenaars, rappers, muzikanten samenkomen.

4. Bezoek La Piedra del Peñol en Guatapé

Guatape - La Piedra del Penol

Wil je even de hectische stad ontvluchten? Kies dan voor een dagtrip naar Guatapé. Een heerlijk rustig dorp met vrolijke vibes. Je kunt er relaxen en genieten van goede koffie. Vanuit het dorp kun je het indrukwekkende en bekende La Piedra del Peñol bezoeken. Een enorme en unieke rots. De klim naar de top is even afzien, want het zijn een groot aantal steile traptreden. Je wordt wel beloond, want vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over de groene natuur en het blauwe water.

5. Kunst kijken op Plaza Botero

Plaza Botero Medellin

Het middelpunt van het centrum is het Plaza Botero, vernoemd naar de Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. Op het plein staan 23 opvallende kunstwerken van deze lokale artiest. De beeldhouwer heeft deze iconische sculpturen aan zijn geboortestad geschonken. Ben je fan van zijn werk? Bezoek dan Museum of Antioquia waar zijn beelden en schilderwerken zijn tentoongesteld. Het Plaza Botero ligt in het midden van het historische centrum van Medellín, dus een wandeling door dit gedeelte van de stad is zeker een aanrader.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze rondreizen en bouwstenen

Cartagena bus
rondreis

Hoogtepunten van Colombia

  • Bogota - Salento - Medellin - Tayrona Nationaal Park - Cartagena
  • 16 dagen / 15 nachten
  • € 1.625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Villa de Leyva straat
rondreis

Colombia in 3 weken

  • Bogota - Villa de Leyva - Medellin - Salento - Tayrona National Park - Minca- Cartagena & Isla Grande
  • 20 dagen / 19 nachten
  • vanaf € 2.215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Tatacoa woestijngrond
bouwsteen

Tatacoa: Woestijn in het klein

  • Neiva & Tatacoa
  • 2 dagen / 1 nacht
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Mañana, mañana in Minca

  • Minca
  • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern