Riksja Travel Colombia

Naar boven

San Agustin beeld

Beeld je in…San Agustin

bouwsteen

 • Reisschema :
  San Agustin
 • Reisduur :
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom :
  € 235,- per persoon bij 2 personen
 • Activiteit :
  Mysterieuze stenen tour met gids
✓ De mysterieuze stenen figuren van San Agustin

✓ Reis naar het relatief weinig bezochte zuiden

✓ Overnachtingen op een landgoed
San Agustin beeld
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in San Agustin

Vandaag is het tijd om door te reizen naar San Agustin. Als je uit Neiva komt, regelen wij een busticket voor je die ongeveer 5 uur duurt. San Agustin is een kleine, gezellige stad waar je heel weinig toeristen zult vinden. De straten zijn gevuld met wit-groene huizen en er is een klein plein voor de kerk. Hier zei je al de eerste stenen figuren verschijnen.

Aan de rand van San Agustin slaap je op een typisch landgoed. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen van Colombia. De rustieke inrichting en de groene tuinen vol bloemen en bomen geven de plek zijn speciale charme. Met een beetje geluk spot je misschien nog wel wat kleurrijke vogels vanuit je hangmat op het balkon.

Decorative torn edge

Dag 2 – Met een privégids naar de stenen figuren van San Agustin

Na het ontbijt word je opgehaald door je gids voor een excursie van een halve dag naar het Parque Arqueológico de San Agustín. Het is een van de belangrijkste en weinige archeologische vindplaatsen in Colombia en een magische plek waar meer dan 500 stenen beelden en graven worden omringd door groene natuur van de Magdalenakloof. Dit is dus een goed alternatief voor als je de trekking naar Ciudad Perdida toch iets te actief vindt. Over de oorsprong van de beelden kan niemand echt met zekerheid iets zeggen. De meest geaccepteerde verklaring is dat de beelden gemaakt zijn door twee verschillende volkeren die zo’n 5000 jaar geleden in deze regio leefden. Deze figuren zijn de enige getuigen van een oude cultuur die al lang geleden verloren is.

Decorative torn edge

Het museum bij de ingang van het park geeft meteen een goede eerste indruk. Het terrein van het park is uitgestrekt en je loopt van de ene groep beelden naar de andere door een schaduwrijk bos en over verharde paden. Het is slim om een hoed en iets te drinken mee te nemen, omdat er geen mogelijkheid is om iets te kopen in het park zelf. In de middag heb je tijd om te ontspannen of de omgeving te verkennen met meer archeologische vindplaatsen. Als je dit zou willen, laat het ons weten en dan plannen we de middagtour naar El Purutal, La Pelota en El Tablon. Verdere details hierover zijn te vinden onderaan de pagina.

Combineer je deze archeologische vondsten liever met iets actiefs, dan kun je er ook goed paardrijden en raften. Vraag ter plaatse naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Afscheid van San Agustin of een verlenging

Geniet van je laatste ontbijt in San Agustin en daarna vervolg je jouw Colombia reis. Je reist terug naar Neiva en vanuit daar verder naar de het koffieparadijs van Salento.

Tip: Het archeologische park is het hoogtepunt van San Agustin, maar sinds je helemaal hier bent gekomen en er andere sites zijn met deze mysterieuze figuren in de omgeving van San Agustin, is het de moeite waard om je verblijf hier met één nacht te verlengen en ook Alto de los Idolos (gesloten op woensdag) en Alto de las Piedras te bezoeken. Als je hier over na wilt denken, kun je extra informatie vinden onderaan de pagina.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Beeld je in…San Agustin

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

San Agustin muurschildering
Variant
1

San Agustin - Middagtour naar El Purutal, La Pelota &El Tablon

 • Reissom:
  € 134,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Middagexcursie met Engelssprekende gids

Met een Engelssprekende gids bezoek je El Purutal, La Pelota en El Tablon. Hier vind je meer sculpturen die in de natuurlijke rotsen zijn uitgehouwen of ooit met kleur zijn beschilderd. Een mooie toevoeging na alles wat je hebt geleerd in de eerdere tour.

Decorative torn edge
San Agustin beeld
Variant
2

Ontdekkingstocht rond San Agustin met extra overnachting

 • Reissom:
  € 428,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Dagtocht met privé, Engelssprekende gids, verdere overnachting met ontbijt in San Agustin

We plannen een dagtour door de omgeving van San Agustin. Je bezoekt onder andere: El Estrecho, waar de machtige Rio Magdalena zich door een smalle kloof wurmt, en twee andere archeologische vindplaatsen: Alto de los Idolos (gesloten op woensdag) en Alto de las Piedras. Hier vind je onder andere enorme beelden van 7 meter hoog, waarvan de helft nog onder de grond zit. Voor deze excursie slaap je nog een nacht in San Agustin.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Salento koffie
bouwsteen

Koffie in palmboomvallei Salento

 • Salento
 • 4 dagen / 3 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern