Riksja Travel Colombia

Naar boven

Amazone

Jungle avontuur in de Amazone

bouwsteen

 • Reisschema :
  Amazone bij Leticia
 • Reisduur :
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom :
  € 1.225,- per persoon bij 2 personen
 • Activiteit :
  Meerdere excursies in de Amazone
✓ De roze dolfijnen van de Amazone spotten

✓ Grootste waterlelie ter wereld

✓ Kanotocht door de Amazone

Amazone hangmat
Decorative torn edge

Dag 1 – Het begin van je Amazone avontuur

Vandaag vlieg je naar het uiterste zuiden van Colombia. Dit is het ideale startpunt om de Amazone in te trekken. De stad Leticia zelf is erg sfeervol, maar het is vooral een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de Amazone. Je laat je meeste spullen vandaag achter in het hotel in Bogota en met een rugtas met je belangrijkste spullen vertrek je de jungle in. Met een boot vaar je samen met andere reizigers over de Amacayacu-rivier naar je slaapplek (als je ’s middags pas in Leticia landt, plannen we tegen een toeslag een privéboot voor je in). De komende dagen ga je op diverse excursies met een Engelstalige gids en een internationale groep van maximaal 5 personen. Hier in het midden van de Amazone zul je je als een echte ontdekkingsreiziger voelen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Het Amazonewoud verkennen in de buurt van Leticia

Na het ontbijt pak je je dagrugzak en wandelschoenen in en duik je de jungle in met je Engelssprekende gids. Doe vandaag vooral wel lange sokken aan in verband met de insecten die op je enkels blijven plakken. De gids vertelt je veel interessante dingen over het regenwoud, de planten en dieren. Er leven in de Amazone ongeveer 427 soorten zoogdieren, 400 soorten reptielen en meer dan 3000 vissoorten. Ook leer je over hoe sommige planten een medicinale werking hebben of hoe de lokale bevolking bepaalde planten gebruikt in bijvoorbeeld de bouw van huizen. Na de lunch in Mocagua bezoek je het Maikuchiga Monkey Sanctuary and Rehabilitation Center, waar je verschillende soorten primaten leert kennen. In dit center zorgen ze voor dieren die in de Amazone gewond zijn geraakt door illegale dierenhandelaren. Deze vangen ze hier op en ze worden ook weer vrij gelaten als de dieren er klaar voor zijn.

Geniet ’s avonds na het eten van een avontuurlijke nachtwandeling door de donkere jungle. Verpakt met een zaklamp, je zaklamp op je telefoon doet niet genoeg, luister je naar de junglegeluiden en ga je op pad om verschillende dieren te spotten die alleen in het donker actief zijn. De toekan zingt en klappert in je oren en misschien kom je onderweg wel alligators, schorpioenen of gifkikkers tegen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Meer excursies in de jungle van de Amazone

Ook vandaag vertrek je na de ochtend op excursie om roze en grijze dolfijnen te spotten. Je luncht in Puerto Nariño voordat je vertrekt naar het zwartwatermeer. Zet vooral een pet op, want in Puerto Nariño poepen de verschillende paradijsvogels er op los. Hierna ga je het water op, waar je verschillende soorten vogels en dolfijnen kunt zien spelen. Tijdens de tour leer je nog veel meer dingen over de Amazone die je zult verbazen. Zo leer je bijvoorbeeld dat er ongeveer 400 inheemse stammen leven in het regenwoud, waarvan er ongeveer 50 nog nooit contact hebben gehad met de buitenwereld. Of je leert over de fruitsoorten waar je er maar een paar van kunt eten. Nadat je samen met de gids nog hebt geprobeerd de hengel uit te gooien en te vissen naar piranha’s vertrek je weer terug naar je slaapplek en sluit je de dag af.

Decorative torn edge

Dag 4 – Afscheid van de Amazone en Leticia

Na het ontbijt pak je langzaam je spullen en neem je ’s ochtends de boot over de rivier naar het vliegveld in Leticia om de vlucht naar je volgende bestemming te halen. De vluchten gaan meestal via Bogota richting de koffie- of Caribische regio, maar als je liever ergens ander heen reist geven wij je hier graag advies over.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Jungle avontuur in de Amazone

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Cartagena bus
bouwsteen

Swingend Cartagena

 • Cartagena
 • 4 dagen / 3 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Medellin graffiti met reiziger
bouwsteen

Rauw Medellín

 • Medellín
 • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern