Riksja Travel Cambodja

Naar boven

Dit zijn de 6 handigste reisapps voor jouw Cambodja reis!

blog

Geschreven op
woensdag 1 augustus
Geschreven door
Vincent de Kolf

Reisapps reisblogTijdens mijn reis door Cambodja pakte ik regelmatig mijn smartphone er even bij op zoek naar een woordje Khmer, een restaurant tip of het snel omrekenen van de wisselkoers. Vakantie apps maken mijn leven af en toe zoveel makkelijker en ook al laat ik social media apps op vakantie liever links liggen; een aantal handige reisapps daar zweer ik bij als ik op reis ben.

Reisdocumenten opslaan

In het kader van de duurzaamheid, je zwakke rug of orde aanbrengen. Een stapel papierwerk meesjouwen op je reis is nergens voor nodig. Vanuit je e-mail kun je namelijk eenvoudig de documenten op je smartphone downloaden en opslaan. Deze documenten kun je handig terugvinden en ordenen op je Iphone via de Ibooks app of op je Android met de PDF viewer. Vliegtickets kun je opslaan via de app van de luchtvaartmaatschappij.

 

Vluchtwijzigingen en online inchecken

Ik vind het altijd handig om voor mijn reis de app van de maatschappij waar ik mee vlieg te downloaden. Hier kun je altijd de huidige status van je vluchtschema checken. Ook online inchecken kun je vaak doen via de app van de airline.

Navigeren met MAPS.ME

Richtingsgevoel, dat bezit ik niet. Om de paar dagen op een andere plek arriveren kan voor mij aardig ingewikkeld zijn. Om te zorgen dat ik niet verdwaal zorg ik dat ik altijd een offline navigatieapp heb. Mijn favoriete reis-app is MAPS.ME, een offline navigator. Let er op dat je van te voren wel even de kaart van Cambodja download en dan ben je ready to go!

Currency app

Je staat bij een marktkraampje op een drukke markt en door alle chaos om je heen lukt het je niet meer om de prijs om te rekenen van die mooie tas. Zeker in Cambodja kan het een ingewikkeld verhaal worden omdat je in Amerikaanse Dollars betaald en vaak wisselgeld in Cambodjaanse Riel terugkrijgt. Daarom pak ik vaak mijn smartphone er even bij om mijn app te checken. Hiervoor gebruik ik de XE Currency App waar de huidige koers wordt berekend en ik eenvoudig switch tussen de verschillende valuta.

Tripadvisor

Om te zorgen dat ik niks mis check ik altijd even reviews om ervoor de zorgen dat ik alle food hotspots, hippe barretjes en mooie bezienswaardigheden spot. Ook voor mij massage check ik graag even welke salon hiervoor een goede review krijgt. Hiervoor gebruik ik Tripadvisor, welke zeker behoort tot mijn top 6 handige reisapps. Je leest op deze app ervaringen van reizigers over de hele wereld en stuit zo op leuke tips.

Douane Reisapp

Op de markten in Cambodja is er groot aanbod van nepproducten, geurige kruiden en specerijen en zilveren sieraden. Grote kans dat je veel souvenirs mee wilt nemen naar Nederland. Het is wel handig om even te checken wat je wel en niet mee het land terug in mag nemen. Download daarom de App Douane Reizen. In deze handige reis app lees je wat je wel en niet terug mag nemen, maar ook kun je foto’s van aankoopbonnen in de app opslaan zodat je kunt bewijzen dat bepaalde spullen al thuis gekocht zijn ter preventie van invoerbelasting.

background-pattern