Naar boven

Beste reistijd Australië

Beste reistijd Australië

blog

Wist je dat Nederland zo’n 180 keer in Australië past? Dan kan je je wel voorstellen dat Australië verschillende klimaten en seizoenen kent, waardoor er op elk moment van het jaar wel een regio in Australië goed te bezoeken is. Om de beste reistijd voor je reis te bepalen is het dus belangrijk om te bedenken wat je wilt zien en wanneer je de reis wilt gaan maken.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 2 juli
Geschreven door
Fronie Bouma

Klimaat Australië

Omdat Australië zich op het zuidelijk halfrond bevindt, zijn de seizoenen hier precies tegenovergesteld. De zomer loopt van december tot februari is en de winter van juni tot augustus. De herfst in Australië is van maart tot mei en de lente vindt plaats tussen september en april. Dat betekend dat je met je kerstmuts op kerst viert in 40 graden. Maar zelfs gedurende deze vier seizoenen verschillen de temperaturen per regio. Zo hebben het zuiden van Australië en Tasmanië een zeeklimaat. Het gebied tussen Sydney en Brisbane heeft een subtropisch klimaat en het midden van Australië kent een woestijnklimaat.

Beste reistijd voor Australië
Zomer in Australië

In de lente/zomer naar Australië (oktober – april)

Reis je in de zomer door Australië zorg dan dat je het zuiden bezoekt met de steden Perth, Adelaide, Sydney en Melbourne. Op de lijn van deze steden heerst een zeeklimaat dat je kunt vergelijken met Zuid Europa. Eigenlijk zijn alle seizoenen prima om deze steden te bezoeken met de temperatuur in de winter rond de 15 graden en de zomer rond de 35 graden. Wil je het zuiden bezoeken wanneer het niet zo onwijs druk is, dan raden wij de maanden oktober en april aan. Houdt er rekening mee dat in de maanden december en januari het heel druk is in het zuiden, dan is het namelijk ook zomervakantie in Australië zelf en gaat iedereen richting het goede weer. Het is dan nodig om verblijven ver van te voren vast te leggen.
Ben je van plan om de oostkust te bezoeken tussen Sydney en Brisbane? Ga dan voor het ultieme zomergevoel ook tussen september en april, in deze periode liggen de temperaturen tussen de 20 en 30 graden. Met deze temperaturen is het heerlijk ontspannen op de stranden rondom Sydney of een kajaktocht te maken bij Noosa, vlak bij Brisbane.

In de herfst/winter naar Australië (mei – september)

Reis je in de winter naar Australië dan is het noorden de beste keuze. In deze periode is het droogseizoen, wat een blauwe lucht en zonnige dagen met zich meebrengt. In deze periode is het ook ideaal om de Outback van Australië te ontdekken, het is hier voor een woestijnklimaat dan zeer goed vertoeven en kun je dus echt op pad om de Aboriginalcultuur te ontdekken.
De Nederlandse zomer is ook een goede periode om de tropische noordoostkust te bezoeken. Ontdek het Great Barrier Reef, ga wandelen door een van de vele natuurparken of ga zwemmen en ontspannen op één van de vele parelwitte stranden.
Ga je voor een tropische zomer in Australië of de iets koelere winter? Eigenlijk maakt het niet uit wanneer je gaat want Australië is het hele jaar door een bezoek waard. Laat je gerust adviseren welke regio’s in jouw periode het meest geschikt zijn.

Zomer in Australië

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern