Naar boven

Shkoder Rozafa kasteel met gezin Albanië

5x waarom je met kinderen naar Albanië moet

blog

Albanië is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor je volgende familiereis, maar dit is een hele geschikte familiebestemming. Het heeft een gastvrije bevolking, avontuurlijke activiteiten om te beleven, uitgestrekte stranden en kleine steden. We nemen je graag mee waarom je met kinderen naar Albanië moet.
Decorative torn edge

1. Albanië is alles in een

Albanese Riviera

Albanië staat vooral bekend om de bijzondere natuur. Zo heeft het op korte afstanden van alles wat. In het noorden vind je de Albanese Alpen en langs de kust uitgestrekte witte stranden. Ook kun je hier veel avontuurlijke activiteiten beleven. Ga bijvoorbeeld raften in de Osumikloof, paardrijden door de vallei of met een 4×4 jeep naar het magische Blue Eye. Met kinderen wil je niet altijd uren achter elkaar in de auto doorbrengen. Albanië is geen groot land, dus zijn alle plekken vaak binnen een paar uur rijden bereikbaar en spot je onderweg mooie stadjes en uitkijkpunten.

2. Betaalbaar voor iedereen

Gjirokaster met gezin Albanië

Het is natuurlijk altijd fijn om te weten wat dingen kosten waar je naartoe op reis gaat. Mede doordat Albanië nog onbekend is door toeristen, liggen de prijzen hier erg laag. Er wordt hier wel met een andere valuta betaald, namelijk met de Albanese Lek. Voor een goede pizza betaal je nog geen vijf euro! Voor een volledige maaltijd zit je aan ongeveer 1000 Lek, of bijna negen euro. Langs de kust liggen de prijzen wel wat hoger, maar niet te vergelijken met de prijzen hier in Nederland.

3. Ontmoet fijne mensen

Lin Meer van Ohrid Albanië

Eén ding is zeker, in Albanië kom je niet snel directe of humeurige mensen tegen. De lokale bevolking is onwijs behulpzaam en gastvrij. Je wordt met je gezin overal met open armen ontvangen en doen ze erg hun best om ervoor te zorgen dat jullie het naar je zin hebben.

4. Albanië is nog onontdekt

Tirana met gezin Albanië

Doordat er in het land jarenlang een communist aan de macht was, was het bijna helemaal afgesloten van de rest van Europa. Hierdoor is het nog onontdekt door reizigers, dus wacht niet te lang om dit bijzondere land te ontdekken. Nu loop je nog heerlijk door de dorpjes tussen de locals en lig je niet op een strand met honderden mensen. Wil je even helemaal van het gebaande pad? We regelen graag een excursie voor je gezin naar een verborgen strand tussen de hoge kliffen!

5. Geniet van lekker eten

Shkoder hotel Albanië

Je vraagt je vast ook af hoe de Albanese keuken eruit ziet en wat je tijdens je familiereis allemaal te eten krijgt. Een typisch Albanees gerecht is Burek. Het is een soort taart van bladerdeeg met spinazie, feta en gegrild vlees. Natuurlijk zijn er ook tal van lekkere gerechten te krijgen voor de vegetariërs onder ons. Probeer bijvoorbeeld Turli, een gerecht wat bestaat uit verse groenten, tomatensaus en kruiden uit de oven. Dit gerecht kun je ook bestellen met vlees. Andere recepten waar je aan moet denken als je naar Albanië gaat zijn gevulde aubergines, Fergese en Tarator. Lijkt je dit niets? Dan zijn er in ieder restaurant uiteraard ook de bekende pasta’s en pizza’s te verkrijgen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

gjirokaster-stad-moskee
rondreis

Hoogtepunten Albanië: rondreis van Shkodër tot Gjirokastër

 • Shkodër - Theth - Krujë - Berat - Albanese Rivièra - Ksamil - Gjirokastër - Korçë - Meer van Ohrid - Tirana
 • 17 dagen / 16 nachten
 • vanaf € 1.550,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
albanie-met-kinderen-raften
rondreis

Albanië familiereis: avonturen, bergen en stranden

 • Tirana - Shkodër - Theth - Rubik - Berat - Këlcyrë - Albanese Rivièra - Krujë
 • 18 dagen, 17 nachten
 • vanaf € 1895,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Albanië Theth kerk
bouwsteen

Theth: wandelen door de Albanese Alpen

 • Theth
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 140,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Albanese Riviera
bouwsteen

Verborgen stranden van de Albanese Rivièra

 • Albanese Rivièra
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 285,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern