Menu background

Naar boven

Bezienswaardigheden in Maleisië

Algemene informatie

maleisie

Kuala Lumpur

De bruisende hoofdstad van Maleisië! Deze stad is een mix van het hypermoderne Westen en het chaotische Azië. Aanschouw statige wolkenkrabbers en gigantische winkelcentra. Bekijk het uitzicht vanaf de welbekende Twin Towers. Slenter door typisch Aziatische straatjes vol lampionnen en eetkraampjes en laat hier je smaakpapillen de vrije loop gaan!

Penang

Op het eiland Penang vind je veel mystieke tempels. Ook vind je er bijzondere koloniale gebouwen. Er heerst een mix van Chinese, Indiase en Islamitische invloeden. Wandel door de oude straatjes van Georgetown vol met 3D graffiti en geniet van typische streetfood snacks. Je kan het eiland ook goed met de fiets verkennen!

Taman Negara

De oudste en bekendste jungle van Maleisië. Je waant je hier in een compleet andere wereld: exotische vogels vliegen je om de oren en de geluiden van apen komen je tegemoet. Een hike naar Teresek Hill beloont je met een fantastisch uitzicht over de jungle. Met een beetje geluk sta je oog in oog met verschillende apen. Je kunt de jungle ook vanaf het water verkennen, over de rivier door het dichte regenwoud.

Cameron Highlands

Hier vind je rijen met theevelden en glooiende heuvels op tweeduizend meter hoogte. Leer alles over het proces van thee maken tijdens een theetour. Verken Mossy Forrest; de jungle op deze hoogte is compleet anders dan die van Taman Negara. Het lijkt hier wel alsof je in de film Avatar bent. In het centrum van de Cameron Highlands kom je veel leuke souvenirs winkeltjes tegen en ’s avonds zijn er veel mogelijkheden in het stadje om lekker te eten.

Langkawi

Het eiland Langkawi kent lange stranden, een dichtbegroeide jungle en kletterende watervallen. Op dit eiland verveel je je niet! Ontdek verborgen baaitjes, geniet van het lokale eten en nip aan het einde van de dag van een tropische cocktail bij zonsondergang. Wil je genieten van een mooi uitzicht? Neem de kabelbaan Machincang omhoog en wandel op 700 meter hoogte tussen de bergpieken.

Perhentians

Spierwitte stranden, een kraakheldere zee en torenhoge palmbomen staan je te wachten op de Perhentians. Geniet hier van de gezellige eilandsfeer en luier op het parelwitte strand. Ga snorkelen en ontdek de onderwaterwereld. Wat actiever? Ontdek het plattelandsleven of bezoek een schildpaddenopvang.

Borneo

Het eiland Borneo heeft veel te bieden. De stad Kuching heeft een rijke historie waarbij een modern leven wordt gecombineerd met oude tradities. Hier kun je eindeloos wandelen langs ‘het levendige’ waterfront. Dit is dé ontmoetingsplaats van Kuching. Neem een taxibootje over de Sarawak rivier en geniet van een goed uitzicht over de stad. Borneo staat natuurlijk voornamelijk bekend om de Orang-Oetans. Nabij Kuching vind je de Semenggoh Orang Utan Sanctuary. Of ontdek Bako Nationaal Park waar de neusapen leven. Een andere moderne stad op Borneo is Kota Kinabalu. Hier vind je oneindig veel winkels en cafés, maar ook nog oude, culturele bezienswaardigheden.