Menu background

Naar boven

Hier aan de visserskust

bouwsteen

 • Reisschema:
  Puerto Lopez Ecuador
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  dagexcursie naar Isla de la Plata en walvissen spotten
 • Reissom:
  € 204,- p.p. bij 2 personen
✓Ontspannen afsluiting van je rondreis door Ecuador
✓Uitvalsbasis voor bezoek aan verschillende uitgestrekte stranden
✓Overnachtingen in een cabaña dichtbij het strand
✓Bezoek aan de blauwvoet jan van genten op Isla de la Plata (klein Galapagos)
✓Van juni tot oktober kans op het spotten van bultrugwalvissen
Ecuador reis Puerto Lopez
Decorative torn edge

Dag 1 – Ecuador reis Puerto Lopez, aankomst

De meeste reizigers gaan met het openbaar vervoer of een chauffeur naar de kust. De bergen maken plaats voor bananenplantages, boerenland en palmen aan de kust. De rit is zo’n 6 uur vanaf Cuenca en 3 uur vanaf Guayaquil zonder stops. Wij raden aan om vanaf Guayaquil door het groene Machalilla National Park te rijden. Een klein regenwoud met meertjes, modderbronnen en lagunes.

De komende dagen verblijf je in een knusse cabaña met hangmat in een tropische tuin aan het strand. Binnen een paar minuten sta je aan de Pacifische oceaan. Eerlijk is eerlijk; dit is niet het mooiste en zonzekere strand van de wereld. Maar voor een paar ontspannen dagen is het hier lekker toeven. Wij wandelden het dorp in waar je vissers dagelijks aan het werk ziet om de vangst van de dag binnen te halen. En dan is de verleiding groot om in een van de kleine restaurants aan te schuiven voor een vis die verser dan vers is.

Decorative torn edge

Dag 2 – dagtour walvissen spotten en klein Galapagos

Na het ontbijt word je opgehaald voor de dagtocht naar Isla de la Plata, ook wel de kleine Galapagos genoemd. Weet je van jezelf dat je zeeziek kunt worden, dan is het nu het tijdstip om een reistablet in te nemen. Houd op de boot je camera in de aanslag, want onderweg naar het eiland bestaat de kans dat je bultrugwalvissen ziet. Als ze dicht in de buurt zijn, wordt de boot even stil gelegd en kan het behoorlijk golven. Met een beetje geluk zie je ze springen of komen ze tot 10 meter van de boot.

De walvissen komen tussen juni en oktober naar de Ecuadoriaanse kust, omdat de koude Humboldstroom veel voedsel naar de kust meevoert voor deze grote eters. Ze paren hier en bevallen van hun kroost dat ze hier laten groeien tot ze vet genoeg zijn om het koude water van Antarctica te weerstaan.

Decorative torn edge

Na twee uur varen meer je aan bij Isla de la Plata. Met je gids wandel je over het eiland waar veel bijzondere vogelsoorten voorkomen. Zo zie je de blauwvoet jan-van-genten een vrolijk dansje maken als ze hun partner uitkiezen, de albatros een flinke aanloop nemen om weg te kunnen vliegen en een mannelijke fregatvogel zijn rode borst opblazen om een beetje goed voor de dag te komen. Het verbazingwekkende is dat de jan-van-gent niet met blauwe voeten geboren wordt. Vraag maar aan je gids hoe dat komt…
Hij geeft uitgebreide uitleg over de de flora en fauna van het eiland en de kust. Na de wandeling van 2,5 uur staat er een lunch voor je klaar met sandwiches, bananenbrood, frisdrank en fruit. Dan nog lekker een uurtje zwemmen en snorkelen voor je het ruime sop weer verruilt voor vaste land. Ook nu is het weer alert zijn op staarten, spuitfonteinen en donkere vlekken in het water. Rond een uur of zes ben je weer terug.

Decorative torn edge

Dag 3 Puerto Lopez, vrij ter besteden

Vandaag bepaal je helemaal zelf wat je gaat doen. Misschien breekt het zonnetje door en kun je lekker luieren aan het strand. Eindelijk tijd voor dat goede boek waar je maar niet aan toe kwam.

Ben je niet zo’n stilzitter, verken dan de omgeving per taxi of tuktuk. Ga bijvoorbeeld naar het verderop gelegen strand Los Frailes. Vanaf de uitkijktoren die voor de afslag naar het strand te vinden is heb je een uitzicht op de blauwe baai van Los Frailes. Met een beetje geluk zie je dobberende pelikanen, fregatvogels die zweven aan de horizon en vissers die op tradionele manier de vangst van de dag aan het binnen halen.

Scampi’s eten zal niet meer hetzelfde zijn, nadat je ze in Puerto Lopez hebt geproefd. Wij raden de pasta met camarones aan. Je hoeft niet ver te zoeken want ieder restaurantje heeft het op de kaart staan.

Decorative torn edge

Dag 4 – vertrek naar Guayaquil

Vanuit Puerto Lopez reis je vandaag met de bus of huurauto terug naar Guayaquil. We regelen hier nog een nachtje voordat je terugvliegt naar Nederland.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Eigenwijs eilandhoppen op Santa Cruz en San Cristobal

 • Santa Cruz, San Cristobal en een omliggende onbewoond eiland
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 1093,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Eigenwijs eilandhoppen op Santa Cruz, Isabela en San Cristobal

 • Santa Cruz, Isabela, San Cristobal en een omliggende onbewoond eiland
 • 8 dagen / 7 nachten
 • € 1538,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Galapagos cruise
bouwsteen

Galapagos cruise: Klasse 1

 • Galapagos eilanden
 • 5 dagen / 4 nachten
 • vanaf € 2428,- p.p. bij 2 personen (incl. retourvlucht Galapagos eilanden)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge