Naar boven

Pantanal moerassafari

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cuiaba - Noord Pantanal
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  volledig activiteitenprogramma
 • Reissom:
  € 1.450,- p.p. bij 2 personen
✓ Je doorkruist de Noord-Pantanal met een lokale gids

✓ Wandelingen, boottocht, paardrijtocht en safari ritjes met safaritruck

✓ Door het open karakter zie je potentieel meer dieren

✓ Optionele extra dagtocht om de jaguar in het wild te zien
Decorative torn edge

Dag 1: Cuiaba – Pantanal

Afhankelijk van je aankomsttijd word je opgehaald op de luchthaven of bij je hotel in Campo Grande. De reis per truck naar de Pantanal duurt zo’n 1,5 uur. Een groot deel gaat over de Transpantaneira, de grote ‘snel’ weg door het ruige oosten van Brazilië. Je komt door dorpjes die zo in een Marlboro reclame zouden passen. Daarna vooral door savanneachtig landschap. Onderweg zie je wellicht watervogels, zoals hét symbool van de Pantanal: de Jabiru (soort kraanvogel). Hoe verder je komt, hoe groter de kans ook dat je capibara’s (een soort cavia ter grootte van een varken) of kaaimannen (zo heet de Zuid Amerikaanse krokodil) ziet.

Decorative torn edge

De ontvangst op de fazenda (boerderij) is heel vriendelijk en informeel. De fazenda waar je verblijft is nog in werking en je krijgt dan ook een kijkje in het boerenleven. Je kamer heeft een douche/toilet, air conditioning. Er is zelfs een zwembad en je kunt in de hangmat je boek lezen of in de verte turen.

Je hebt een paar uur vrij om te ontspannen of rond te kijken voordat het eten op tafel wordt gezet. Als je nog een halve dag te besteden hebt dan kun je meteen aansluiten bij een van de aangeboden activiteiten. Dat dit één groot wildreservaat is, kun je zien aan de vele kaaimannen en watervogels. Ook meer zeldzame dieren zoals het gordeldier, de poema’s of jaguar hebben hier hun leefgebied. Of je ze ook daadwerkelijk zult zien is een kwestie van (veel) geluk. Wij zagen verse jaguar sporen …

Bij het buffet heb je een ruime keuze aan salades, rijst, kip, vis en vlees en verschillende toetjes uit de streek. Alleen voor extra drankjes dien je bij te betalen.

Decorative torn edge

Dag 2-3 Noord-Pantanal

In de Pantanal heb je geen wekker nodig. Het klik-klak geluid van vogels (chacaltayas) en het gekrijs van papagaaien wekken je al rond de klok van zes. Zo vroeg in de ochtend zijn de dieren het actiefst en is de Pantanal op zijn mooist. Tijdens de regentijd overstromen de rivieren en wordt het landschap meer moerassig. Als dan de droge tijd aanbreekt, blijven modderpoelen en meertjes over waar veel voedsel is en dieren goed kunnen overleven.

Afhankelijk van het jaargetijde waarin je de Pantanal bezoekt en van hoe drassig het landschap is, kun je te voet, te paard of per boot de Pantanal in. Je gaat op zoek naar apen, kaaimannen, anaconda’s, macaws (ara’s), toekans, herten, coati’s (neusbeertje), miereneters, tapirs en heel veel andere dieren. Daarbij zie je ook een variëteit in plantenleven.

Heb je nooit paardgereden, geen probleem, de paarden in de Pantanal zijn gewend aan onervaren ruiters. De rit gaat door bossen, moerassen en steppes, de paarden waden door riviertjes en natuurlijk de modder. Aan het einde van je verblijf op de fazenda in de Noord-Pantanal word je samen met andere reizigers naar de luchthaven gebracht.

Wil je de Zuid-Pantanal combineren met het stadje Bonito en zelf rijden, kies dan de bouwsteen ‘Pantanal: Ranches en Riviersnorkelen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Pantanal moerassafari

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Verlenging inclusief jaguars spotten

 • Reissom:
  € 2.120,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  overnachtingen o.b.v. volpension, luchthaventransfers, excursies met Engelssprekende gids

Wil je de kans op het zien van jaguars vergroten, dan kun je je verblijf met een nacht verlengen. Op de extra dag in de Pantanal trek je er per boot een volle dag op uit om jaguars te spotten. Zo heb je de kans om diep het gebied in te trekken, waar de jaguars leven. De gids is op de hoogte van hun laatste verblijfplaats waardoor de kans op het spotten ervan groot is. Het zijn echter wilde dieren, waardoor we het zien van jaguars niet kunnen garanderen.

Decorative torn edge
background-pattern