Naar boven

hero Zuid-Afrika

Yvonne haar reis door Zuid-Afrika met kinderen

blog

Reizen naar Zuid-Afrika met je familie kan een onvergetelijke ervaring zijn. Ikzelf heb het geluk gehad om deze bijzondere bestemming te bezoeken met mijn kinderen en kan zeggen dat het een geweldige tijd was. Het land heeft een overvloed aan supermooie natuur, interessante cultuur en spannende activiteiten.
Decorative torn edge

Welke route hebben jullie gevolgd?

biketour Zuid-Afrika

We begonnen onze reis in Kaapstad waar we vier nachten verbleven en hebben vanaf hier een dagtrip gemaakt naar Stellenbosch. Vanaf Kaapstad zijn we met het vliegtuig naar Johannesburg gevlogen waar we vanaf daar als het ware een rondje hebben gemaakt langs Drakensberg, St. Lucia, Swaziland en langs Kruger.

Wat waren jullie hoogtepunten van jullie Zuid-Afrika reis?

zuid-afrika safari

Een van de hoogtepunten van onze reis was het spotten van dieren tijdens een safari met een ranger. We hebben de Big Five gezien, behalve de buffel hebben we ook cheeta’s, kleine zebra’s en wilde zwijnen gezien. Wat ik zelf merk tijdens het reizen met kinderen is dat er voldoende afwisseling in de reis moet zitten met activiteiten die voor kinderen interessant en avontuurlijk zijn, zoals safari’s doen in onder andere Entabeni, Pilatesberg en Kruger, het verkennen van Kaapstad met een local en het steppen bij de Drakensbergen. Wat de kinderen extra leuk vonden is de pinguïns bekijken bij Drakensbergen en een rondje maken bij Kaap de Goede Hoop.

Wat vinden jullie van de accommodaties tijdens de reis?

Drakensbergen accommodatie

Onze accommodaties waren goed geregeld en ieder adres had een mooi zwembad. Ook hadden we aangegeven dat we graag in familiekamers slapen en ook die waren helemaal in orde en naar onze wensen. Het hoogtepunt was de accommodatie in Drakensbergen, gerund door een familiebedrijf. Het ligt tussen de groene bergen en velden en is er een openhaard in het huisje om ’s avonds heerlijk bij op te warmen tijdens de koudere nachten. Als kers op de taart is hier vaak heldere lucht waardoor je heel veel sterren ziet en hebben we zelfs de Melkweg gezien!

Wat viel jullie op tijdens jullie reis door Zuid-Afrika?

Zuid-Afrika safari

Wat ons opviel tijdens onze familiereis door Zuid-Afrika is dat er buiten de grote steden nog veel townships zijn en dat er nog steeds sporen zichtbaar zijn van de apartheid. Dit vonden wij indrukwekkend om te zien en van dichtbij mee te maken. We hebben veel bijzondere lokale gerechten geprobeerd, zoals zebra en veel vlees dat werd bereid op de braai (een kampvuur).
Ook krijgen wij vaak de vraag of het wel veilig is om door Zuid-Afrika te reizen met kinderen. Ik kan uit ervaring vertellen dat we ons heel welkom en veilig hebben gevoeld tijdens onze reis. Daarnaast zorgt Riksja ervoor dat je vooral over de toeristische route reist en de eventuele minder veilige buurten ontwijkt.

Wat is jouw ultieme tip voor gezinnen die door Zuid-Afrika reizen?

safari

Mijn ultieme tip voor Zuid-Afrika is om een safari te maken. Het is een ervaring die je niet wilt missen. De wilde dieren spotten is super indrukwekkend en blijft mijn kinderen altijd bij, ook al waren ze nog jong. Er is zoveel te zien en te doen in dit prachtige land en het is een bestemming die geschikt is voor families van alle leeftijden.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk ook onze familierondreizen en bouwstenen

Safari met een giraffe Zuid-Afrika
rondreis

De Big-5 Zuid-Afrika familiereis

 • Johannesburg - Kruger - Panoramaroute - Kruger - Swaziland - St. Lucia - Gowan Valley - Drakensberg - Johannesburg
 • 19 dagen / 18 nachten
 • € 1295,- per volwassene
  € 965,- per kind t/m 11 jaar
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Glampingtent Oudtshoorn Zuid-Afrika
rondreis

Familie glamping avontuur

 • Houtbaai - Stanford (Hermanus) - Swellendam - Wilderness - Oudtshoorn - Wellington (wijnstreek)
 • 16 dagen / 15 nachten
 • € 835,- per volwassene
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Xhosa-bevolking in Zuid-Afrika
bouwsteen

Klik met de Xhosa

 • Knysna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 145,- per volwassene
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kinderen in St. Lucia
bouwsteen

Knorrende nijlpaarden aan de kust

 • St. Lucia
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 185,- per volwassenen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern