Naar boven

De Tafelberg; tips & tricks

blog

De Tafelberg is de trots van Kaapstad. Deze iconische berg zie je dan ook boven alles uitsteken, waar je ook bent in de stad. Door de hele stad heen staan grote, gele lijsten waar je groepsfoto’s of selfies kunt maken met de berg op de achtergrond. Natuurlijk wil je de Tafelberg ook van boven ontdekken om tegelijkertijd van het indrukwekkende uitzicht over Kaapstad te genieten! Maar hoé kun je dat het beste doen? Graag zetten wij wat tips voor je op een rijtje.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 4 september
Geschreven door
Acato

#1. Bestel vooraf je kaartje

Ideaal! Vooraf koop je je toegangstickets gemakkelijk online op de website van tablemountain.net. Dit scheelt je al één rij. Is het bewolkt, of is de kabelbaan dicht op de dag dat je graag de berg op wilt? Dat is geen enkel probleem, je kaartje is namelijk 7 dagen geldig. Heb je zulk slecht weer dat de kabelbaan gedurende je hele verblijf in Kaapstad dicht is? Superjammer natuurlijk, maar voor tickets die je met creditcard koopt kun je per e-mail gewoon een teruggave krijgen.

#2. Plan je bezoek

Wil je de Tafelberg op, dan raden we bij helder weer aan dat gelijk in de ochtend te doen. In de middag komen de wolken vaak binnendrijven (het zogenoemde ‘tafelkleed’) en is het uitzicht een stuk minder spectaculair. Van tevoren kun je checken op de Tafelberg Twitter of de kabelbaan geopend is, zodat je er niet voor niets heenrijdt. De Tafelberg is de laatste week van juli en de eerste week van augustus altijd gesloten vanwege jaarlijkse werkzaamheden. Vanaf Lion’s Head en Signal Hills heb je dan ook een prachtig uitzicht over de stad én de Tafelberg.

#3. Alternatieven voor de Tafelberg

Lion’s Head is het minder beroemde broertje van de Table Mountain, maar deze berg kun je ook heel goed beklimmen. Wij vinden dat je heel mooi zicht hebt op de Tafelberg vanaf de top van Lion’s Head. De tocht van ongeveer een uur is wel aardig pittig, vooral het laatste stuk naar de top. Je klautert letterlijk naar je uitzicht toe, maar dat is het zeker waard! Je ziet onderweg veel sportievelingen, soms ook kinderen, je voorbij racen richting de top. Word hierdoor niet ontmoedigd, voor sommige Zuid-Afrikanen is dit hun dagelijkse workout! Wij vonden het leuk om na de klim nog even met de auto Signal Hill op te rijden. Je schiet hier een nieuwe achtergrond voor je bureaublad met Lion’s Head en de Tafelberg mooi naast elkaar

#4. Hoe kom je er?

De Tafelberg is op vele manieren goed bereikbaar. Als je ervoor kiest met eigen huurauto te gaan, hou er dan rekening mee dat je nog een shuttlebus zal moeten pakken vanaf de parkeerplaats. Door de drukte zal je auto namelijk vaak meer dan een kilometer op de steile Tafelberg Road geparkeerd staan. Je kunt de Tafelberg ook bereiken als stop met de Hop on Hop off bus of met de MyCiTi -bus die vanaf het Waterfront vertrekt. Wij namen zelf een Uber, dé ideale taxi-service in Kaapstad. Bestel een auto in de praktische Uber-app en de chauffeur zet je voor de deur van de Kabelbaan af.

#5. De Tafelberg beklimmen

Er zijn diverse wandelroutes die de berg op gaan, maar deze raden wij met jonge kinderen niet aan. Ben je in goede conditie en zijn je tieners dit ook? Dan is de 3 kilometer lange wandeling de steile berg op een leuke uitdaging. Met de klim ben je tussen de twee en drie uur zoet, afhankelijk van de route die je neemt. Van kindvriendelijke routes tot uitdagende routes: er is zat keuze wanneer je de berg beklimt. Een tip is om ’s ochtends met de kabelbaan naar boven te zweven, om vervolgens ’s middags rustig naar beneden te wandelen. Zo heb je toch wat beweging en is het niet te zwaar.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern