Naar boven

De leukste bezienswaardigheden in Kaapstad

blog

Wist je dat Kaapstad meerdere malen is uitgeroepen tot één van de mooiste steden ter wereld? De stad biedt enorm veel bezienswaardigheden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij hebben 5 bezienswaardigheden uitgelicht die je absoluut niet mag missen tijdens jouw tijd in Kaapstad. Van relaxen, tot cultuur en avontuur.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 4 september
Geschreven door
Acato

#1 Waterfront

Ga je een stadswandeling maken in Kaapstad, dan word je na deze wandeling afgezet bij het Waterfront. Maar wat is het Waterfront? Dit is dé plek waar het allemaal gebeurd. Er hangt een gezellige sfeer. Links en rechts zie je veel restaurants en met als hoogtepunt het reuzenrad met uitzicht over de stad. Voor de kinderen is er een speeltuin vlakbij alle restaurants. Ben je nog iets vergeten uit Nederland of wil je lekker shoppen? Er is een grote shoppingmall met meer dan 450 winkels, van grote Europese ketens tot budgetvriendelijke kraampjes.

#2 Robbeneiland

Vanaf het Waterfront kun je de boot nemen naar Robbeneiland. Hier leefde Nelson Mandela, de oud-president van Zuid-Afrika, die verantwoordelijk was voor het einde van de Apartheid in Zuid-Afrika. Drie keer per dag vaart er een boot naar het eiland. Als je zeker wilt weten dat je een plekje op de boot hebt, koop dan zo snel mogelijk de tickets (http://www.robben-island.org.za). Het is ongeveer een half uurtje varen, maar vervelen doe je zeker niet. Je hebt namelijk een prachtig uitzicht op de Tafelberg en Kaapstad. Op het eiland leer je veel over het leven van Nelson Mandela en de andere gevangenen.

#3 Tafelberg

Naast Robbeneiland is de Tafelberg ook een absolute must-do. Een bezoek aan Kaapstad is niet compleet, als je niet op het puntje van de Tafelberg hebt gestaan. Is het een heldere dag, dan raden wij aan om gelijk ’s ochtends richting de Tafelberg te gaan. Rond het middaguur komen er namelijk vaak wolken binnendrijven en dan is het uitzicht minder spectaculair. Je kunt op twee manieren de Tafelberg beklimmen: met de kabelbaan of zelf. Wij raden de kabelbaan aan met jonge kinderen. Ook hier raden we je aan om de kaartjes online te kopen, dit scheelt namelijk alweer een rij. Als er té veel wind staat, wordt de kabelbaan gesloten. Dit kun je van tevoren checken op de Tafelberg-website.

#4 Kirstenbosch Botanical Gardens

Ben je fan van ruimte, een mooie wandeling en adembenemende uitzichten? Dan zijn de Kirstenbosch Botanical Gardens zeker een aanrader. Het is een heerlijke plek om met de kinderen leuke wandelingen te maken en rustige plekjes op te zoeken. Lekker relaxen op het gras te relaxen of, in het geval van de kinderen, van de heuvels te rollen en tikkertje spelen. Een leuke tip: loop over de Boomslang, een brug door de groene bomen heen, die is gebouwd voor het 100-jarig bestaan van de Kirstenbosch Botanical Gardens. Wij aten, aan het einde van de dag bij het kindvriendelijke restaurant Moyo. Tijd om te proosten met een drankje, terwijl de kinderen spelen in de natuurspeeltuin op het terras.

#5 The Neighbourhoods Market

Wat volgens ons ook tussen dit rijtje hoort, is The Neighbourhoods Market. Je moet dan wel precies op zaterdag in Kaapstad verblijven. De markt is in de Old Biscuit Mill en is geopend van negen tot drie uur. Om je heen zie je veel, leuke vintage winkeltjes, eetkraampjes, koffiekraampjes en live-muziek. En als kers op de taart; op de achtergrond het decor van de Tafelberg. Het contact met de locals, de verse, lokale producten en de verschillende culturen maakten de sfeer geweldig.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern