Naar boven

Zuid-Afrika Kaapstad

De leukste activiteiten met kinderen in Kaapstad

blog

In Kaapstad zijn de activiteiten met kinderen niet op één hand te tellen. Genoeg te doen met het gezin. Van unieke bezienswaardigheden tot avontuurlijke excursies. In dit blog lees je meerdere, leuke activiteiten die wij samen met onze kinderen hebben gedaan in Kaapstad en dus graag met jullie willen delen.
Decorative torn edge

#1 Two Oceans Aquarium

Is het misschien een dagje regenachtig weer? Dan is het Two Oceans Aquarium, gelegen aan het Waterfront, zeker een aanrader. Het is voor de kinderen zeker een leuk uitje, maar de ouders kunnen hier ook uren rondwandelen en hun ogen uitkijken. Een leuk feitje: er zwemmen en lopen hier wel 3000 vissen en andere diersoorten, die je nergens anders in een aquarium tegenkomt. Vissen, kwallen, schelpdieren, kreeften, haaien en pinguïns, niets is te gek. Daarnaast is het Two Oceans Aquarium prima te combineren met een uitstapje naar Robbeneiland.

#2 Green Point

Bij Green Point, vlakbij de vuurtoren, vind je een speeltuin waar de kinderen zich kunnen zeker uitleven. Je maakt dan ook gelijk een wandeling langs de Kaapse kust. Er is hier ook een speeltuin tegen betaling (25 ZAR p.p). Naast het spelen in de speeltuin kun je ook mee met het treintje en een potje midgetgolven. Wij merkten dat onze kinderen het leuk vonden om zich even een middagje uit te leven in de speeltuin en vriendschappen te sluiten met de locals.

#3 Township Tour Langa

Om een goed beeld te krijgen van Kaapstad raden wij een Township Tour door Zuid-Afrika aan. Wij hebben een Township Tour door Langa gedaan, maar natuurlijk wel volledig verantwoord en duurzaam. In Langa zie je hoe de 50.000 inwoners werkelijk leven in hun sloppenwijken. Je kunt de locals meehelpen in hun moestuinen of een bezoek brengen aan een basisschool.

#4 Naar de zeehondjes

Dit is ook een hele leuke activiteit voor op het to-do lijstje. In Kaapstad is het mogelijk om met de zeehondjes te snorkelen. Vinden de kinderen dat te eng? Of zijn ze nog erg jong? Je kunt ook met een bootje de zee op en de zeehondjes spotten. Het snorkelen met de zeehondjes is een gave, avontuurlijke ervaring. Je hebt je PADI niet nodig, want je duikt niet meer dan vijf meter diep. Onder water merk je al snel dat de zeehonden nieuwsgierige beestjes zijn.

#5 Hout Bay Market

Van het zwemmen met zeehondjes gaan we naar de Hout Bay Market. Deze markt is minder druk dan de bekende Old Biscuit Mill Neighbourhood Market, maar ook zeker een aanrader. Op de Hout Bay Market vind je overheerlijk eten, zoals sushi, taart, vis, groente, maar ook chocola. Daarnaast vind je ook souvenirkraampjes, waar je leuke cadeautjes kunt kopen. De gezellige sfeer maakt deze dag compleet. De Hout Bay Market is het gehele weekend open.

#6 Kaap de Goede Hoop & Boulders Beach

Vanuit Kaapstad bereik je binnen twee uur rijden het meest zuidwestelijke puntje van Zuid-Afrika. Op naar Kaap de Goede Hoop. Hier kun je gezellig picknicken met het gezin en zie je mooie baaien en een prachtig natuurgebied. Het is ook zeker aan te raden om nog even door te rijden naar het pinguïnstrand Boulders Beach. Hier leven wel honderden pinguïns in kolonies bij elkaar. Een superleuk gezicht.

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern