Naar boven

Safari met kinderen

4x dieren spotten in de West-Kaap

blog

We snappen heel goed dat de Big Five spotten bij alle grote- en kleine reizigers hoog op het verlanglijstje staat. Maar je kunt nog zoveel meer dieren spotten samen met je kinderen in Zuid-Afrika. Van walvissen tot pinguïns en struisvogels! In dit blog vertellen waar je heen moet om deze dieren samen met je kinderen in het echt te zien.
Decorative torn edge

1. Malariavrij op safari vlak bij Kaapstad

Safari met kinderen

Binnen een paar uur rijden vanuit Kaapstad bereik je een malaria vrij safaripark aan de Tuinroute. Samen met je kinderen ga je op safari en spot je wilde dieren vanuit de jeep. De kans is groot dat je hier vier dieren van de Big Five zult spotten! Houd je ogen dus goed open voor leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns. Waar je vaak in het Noorden van Zuid-Afrika alleen op jeepsafari mag als je ouder bent dan 6 jaar, kan dat hier wel gewoon! Reis je met ons, dan regelen we hier ook een safarilodge met zwembad. Zo houdt het safariavontuur niet op na de jeeptocht.

2. Tussen de pinguïns op Boulder’s beach

pinguïns spotten bij Boulder's Beach in Zuid-Afrika

Als je onderweg bent naar Kaap de Goede Hoop kun je doorrijden naar de pinguïns bij Boulder’s beach. Het hele jaar door vind je hier namelijke grote groepen pinguïns! Vanaf een houten vlonder kun je ze van heel dichtbij bekijken, of stap zelf het strand op als je kinderen dat niet te spannend vinden. Vooral in de vroege ochtend en late middag zijn deze dieren actief op het strand en kun je er misschien wel een gave foto meemaken.

3. Voer struisvogels bij boer Neels

Struisvogels voeren in Oudshoor Zuid-Afrika

Om een kijkje in het plattenlandsleven te krijgen rijd je naar een boerderij nabij Heidelberg. Je overnacht hier met Riksja op de boerderij van boer Neels in een eigen cottage en wordt wakker met een heerlijk ontbijtje. Samen met je kinderen rijd je een dagje mee achter in de wagen van boer Neels. Je maakt een rondje over zijn terrein en kan samen de struisvogels voeren, de schapen bekijken en de boer helpen bij het rapen van kippeneieren. De wagen rijdt naar de struisvogels waar ze vanuit en bakje uit jouw handen kunnen eten, ze komen dus erg dichtbij! Voor kinderen is dit een leuke ervaring waarbij ze echt contact met de dieren maken.

4. Spot walvissen in Hermanus

Walvissen spotten bij Hermanus in Zuid-Afrika

Na heel wat dieren spotten op het land, gaan we nu het water op voor de walvissen! Vanuit Kaapstad ben je 2 uur onderweg naar Hermanus.Bij aankomst loop je door deze bekende vissersplaats of maak je een wandeling langs de baai. Vervolgens is het tijd om de boot op te stappen. Daar beleef je de ultieme ervaring om walvissen van heel dichtbij te zien, waar je met een beetje geluk de kans hebt om een Bultrug walvis en Southern Right walvis kan zien. Van juli tot en met november zwemmen deze grote dieren langs de kust en daarom is dit ook de beste tijd om deze activiteit te ondernemen met je kinderen.

Meer inspiratie op doen? Lees meer blogs

Bekijk al onze familiereizen door Zuid-Afrika

background-pattern