Menu background

Naar boven

Boa comida op Terceira

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ilha Terceira
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  food tour met een local
 • Reissom:
  vanaf € 214,- p.p. bij 2 personen
✓ Slaap in het kleurrijke historische centrum van Angra do Heroismo
✓ Liefde gaat door de maag met een food tour
✓ Daal af in een lavabuis en wandel op vulkaanflanken
✓ Optionele upgrade: slaap in quinta (boerderij) of een fort
✓ Optioneel: walvissen en dolfijnen spotten
Azoren Terceira
Decorative torn edge

Dag 1 – Terceira op, Angra in

De grootste stad van Terceira is Angra do Heroismo, of Angra zoals je om je heen zult horen. Door de jaren heen is Angra de belangrijkste plek van de Azoren voor cultuur, religie, economie en politiek. De haven was een belangrijke stop voor handelslieden vanuit Amerika of India en in de 19e eeuw was Angra zelfs tijdelijk de hoofdstad van Portugal. Tegenwoordig is de stad een gezellige plek vol kleurrijke gebouwen en vele festivals; het staat niet voor niets ook op de werelderfgoedlijst.

Je slaapt in een eenvoudig stadshotel in het historische centrum, vlak bij de haven. Om een goed beeld van Angra en Terceira te krijgen kozen wij ervoor om naar Monte Brasil te gaan. Hier merk je meteen hoe snel de natuur de baas wordt rondom de stad én heb je de mooiste uitzichten op Angra. Met een half uur lopen vanuit je slaapplek ben je in het reservaat.

Decorative torn edge

Dag 2 – Cultuur snuiven en lokaal proeven

Zodra je wakker wordt, raden we je aan om je in te houden tijdens het ontbijt; je gaat namelijk zo met onze lokale gids de stad in voor een food tour. Een voordeel van deze belangrijke historische hub, is dat je de vele invloeden vanuit alle hoeken van de wereld in de lokale keuken terug ziet. Je proeft daarom niet alleen zoete snacks als queijadas da Dona Amélia (zoete pasteitjes), lokale kaas, worst en wijnen , maar leert ook over het eiland Terceira en de stad Angra. De tour duurt circa drie uur en brengt je door heel de stad.

Decorative torn edge

Dag 3 – Terceira verkennen

We raden je aan om op Terceira een auto te huren om het eiland gemakkelijker te verkennen. Geef het aan en wij nemen een huurauto op in je reisplan. Zelf reden wij naar Furnas do Enxofre, een vulkanisch natuurpark waar je goed kunt wandelen en zwavel uit de grond komt als rookpluimen. Vanaf je slaapplek is het circa 20 minuten rijden. Loop of rijd door naar de Algar do Carvao, waar je 90 meter kunt afdalen in een oude lavabuis. Nog niet uitgewandeld? Dan raden wij de 2,5 uur durende wandeling aan over een aantal minivulkanen: het pad van de “misterios negros”. Je kijkt uit over bossen en groene en zwarte vulkaanflanken. Neem je zwemkleding mee, want bij lekker weer is het heerlijk afkoelen bij Piscinas Naturais Biscoitos, een natuurlijk zwembad in zee omringd met zwarte vulkanische stenen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Verder met je Azoren-rondreis

Vanaf het eiland Terceira kun je alle kanten op binnen de Azoren. Pico, São Jorge en Faial en ook hoofdeiland São Miguel bereik je makkelijk per vliegtuig. Je kunt er ook voor kiezen om langer op het eiland te blijven om walvissen en dolfijnen te spotten of wat meer met een huurauto te toeren. Wij kijken graag met je mee over wat het beste bij jouw reiswensen past.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Boa comida op Terceira

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Terceira Azoren slapen in een quinta
Terceira hotel zwembad
Terceira Azoren slapen in een quinta
Azoren Terceira authentieke historische quinta
Variant
1

Slapen in een quinta (boerderij) met food tour

 • Reissom:
  vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 dagen / 3 overnachtingen, food tour

Slaap in een quinta waar de bewoners dicht bij oude tradities zijn gebleven, zonder modern comfort te verliezen. De boerderij is gerenoveerd naar huidige standaard en weet zijn huiselijke charme te bewaren. Optioneel eet je gezellig met je hosts mee, proef je traditionele gerechten naar oma’s recept en plons je voor het slapen gaan nog even in het zwembad. Ook bij deze variant ga je tijdens een food tour met een gids door Angra op zoek naar lokale lekkernijen.

Decorative torn edge
Variant
2

Walvissen en dolfijnen spotten

 • Reissom:
  vanaf € 75,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  boottour met gids

De Azoren staan bekend als een eilandengroep waar je ideaal walvissen en dolfijnen kunt spotten. Er zijn hier tientallen dolfijnsoorten en unieke walvissoorten die zich niet snel ergens anders in de wereld laten zien. Samen met een gids spring je in een boot en ga je het water op voor een halve dag. Heb je enorme pech en zie je niets? Dan kun je zonder extra kosten een herkansing inplannen op Terceira of op São Miguel eiland.

Decorative torn edge
Azoren Terceira slapen in een fort
Variant
3

Slapen in een fort met food tour

 • Reissom:
  vanaf € 355,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 dagen / 3 overnachtingen, food tour

Een slaapplek als deze is wel heel uniek. Ben je al door de haven van Angra gelopen, dan heb je het onbewust al gezien. De komende dagen slaap namelijk je in een oud fort uit de 16e eeuw wat uitkijkt op zee en midden in de haven staat. De status van het fort is super en er is aardig wat gerenoveerd sinds 1500. De kamers zijn comfortabel, met airconditioning voor de zomers, en er is een top restaurant. Ook bij deze variant ga je tijdens een food tour met een gids door Angra op zoek naar lokale lekkernijen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Vulkanische wijnen op Pico

 • Ilha do Pico
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 209,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Borrelen en vulkaanstoofpot in Furnas

 • Furnas, Ilha São Miguel
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 209,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Kosmopolitisch Faial

 • Ilha do Faial
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Easy going Ponta Delgada

 • Ponta Delgada
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 258,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge