Menu background

Naar boven

Verborgen baaien van Avola

bouwsteen

 • Reisschema:
  Avola
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 318,- p.p. bij 2 personen
✓ Ontspannen aan de relatief rustige kust van het zuidoosten
✓ Op zoek naar baaitjes en stranden, bijvoorbeeld op de fiets
✓ Natuurreservaten met rivier, rotskust en veel watervogels
✓ Slapen in een masseria, een historisch landhuis, dicht bij zee
Avola Sicilië
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Avola

In de buurt van Avola, aan de relatief rustige zuidoostkust van Sicilië, vonden wij een karakteristieke massaria, een landhuis, aan zee. In onze ogen een perfect alternatief voor Taormina en andere drukbezochte badplaatsen in de buurt van Catania. Vanuit Piazza Armerina is het twee uur rijden, vanaf Ragusa doe je er ongeveer anderhalf uur over. Vanaf het landhuis kijk je over de graan- en aardappelvelden en zie je op een afstand de zee liggen. Met vijf minuten lopen sta je op een goudgeel zandstrand. De sfeervolle kamers bevinden zich in de vroegere paardenstal en het restaurant (geopend voor ontbijt, lunch en diner) was voorheen een opslagplaats voor amandelen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Avola – strand Sicilië

Het strand nabij je masseria ligt aan een riviermonding en is onderdeel van het natuurreservaat Cava Grande del Cassibile. Het strand staat vanaf de hoofdweg niet aangegeven en daardoor komen er maar weinig toeristen. In het weekend en tijdens de vakantie is het wel populair onder de locals, die hier dan met de hele familie komen bakken in de zon. Verken vandaag het aangrenzende natuurgebied. Het Vendicari Nature Reserve is een van de weinige plaatsen in Europa waar flamingo’s broeden. Je kunt deze roze vogels op hun lange stelten het hele jaar door spotten, maar de kans is het grootst tijdens de migratiemaanden in de winter en het voorjaar. Toen wij er waren hebben we ze helaas niet gezien, maar wie weet heb jij geluk!

Decorative torn edge

Dag 3 – Avola

In de omgeving van Avola en het nabij gelegen Noto vind je heel wat verborgen stranden en baaitjes langs de kust. Als je wilt, kunnen we een fietstocht voor je regelen waarbij je fiets, helm en picknicklunch voor je geregeld zijn. Je gaat dan zelf op pad om de mooiste plekjes te ontdekken. Laat je wel informeren bij je accommodatie over de mooiste en veiligste routes. Er zijn geen fietspaden en op sommige wegen wordt hard gereden.

De havenstad Syracuse ligt op een klein half uur rijden ten noorden van je masseria. De stad kent een zeer rijke geschiedenis en midden in de autovrije oude stadskern Ortygia is het rustig slenteren door de smalle straatjes, je vindt hier nog overblijfselen van Griekse tempels. De leukste manier om naar de oude binnenstad te reizen, is per boot. De overtocht kunnen wij voor je regelen.

Decorative torn edge

Dag 4 – vertrek Avola

Maak na het ontbijt nog een laatste wandeling door de branding en stap dan weer in je auto om je reis te vervolgen. In twee uur tijd rijd je naar de vruchtbare gronden aan de noordzijde van de Etna, waar je verblijft in een agriturismo tussen de druivenranken en de Siciliaanse wijn gaat proeven. Als dit de plek is waar je je Sicilië vakantie afsluit, om vanaf Catania weer naar huis te vliegen, dan is het een uurtje rijden naar de luchthaven. Met het zand nog tussen je tenen stap je in het toestel en zeg je het eiland vaarwel.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Verborgen baaien van Avola

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

vakantie Sicilië masseria
accommodatie Sicilië zwembad
accommodatie Sicilië
Sicilië agriturismo
overnachten agriturismo Sicilië
fly-drive Sicilië
vakantie Sicilië
Variant
1

Avola Special Stay - agriturismo met zwembad

 • Reissom:
  vanaf € 368,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 overnachtingen ineen agriturismo met zwembad, inclusief ontbijt

Wil je je dagen aan de kust net even iets specialer doorbrengen? Kies dan voor het comfort van onze Special Stay, een masseria uit de 18e eeuw met zwembad, omgeven door olijf- en amandelbomen.

De kamers zijn stijlvol ingericht en de service is te vergelijken met die van een viersterrenhotel. Vanaf het terras kijk je uit over het weidse landschap tot aan de zee in de verte. Twee kilometer van de masseria zijn twee kleine baaien met goudgele stranden en een archeologische vindplaats met oude opgravingen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Etna excursie
bouwsteen

(Be)proef de Etna

 • noordzijde van de Etna
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 183,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Piazza Armerina
bouwsteen

Genieten van het plattelandsleven in Piazza Armerina

 • Piazza Armerina
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 106,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge