Naar boven

Cagliari Sardinië

Benvenuto a Cagliari

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cagliari
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Food tour met een local
 • Reissom:
  Vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen
✓ Food tour en marktbezoek met een local

✓ Slaap in de gezelligste wijk van de stad

✓ Een stad met een eigen karakter en sfeer

✓ Slechts 5 minuten per trein van Cagliari luchthaven
Cagliari Sardinië
Decorative torn edge

Dag 1 – Benvenuto a Cagliari

Of je nu vliegt op Cagliari of op Olbia in het noord-oosten, deze levendige stad wil je gezien hebben. Wij hebben een hotel geregeld vlakbij het station in de wijk Marina. Wel zo makkelijk als je vliegt op luchthaven Cagliari, een treinritje van vijf minuten. Ben je met de auto, dan parkeer je op een groot en betaalbaar parkeerterrein om de hoek. De wijk Marina grenst direct aan de boulevard. Je vindt er multiculturele winkeltjes, restaurants, terrassen en bars. Vanuit je hotel sta je direct in één van de gezelligste eetstraatjes van de stad.

Decorative torn edge

Dag 2 – Food tour Cagliari

De leukste manier om een bestemming te leren kennen is door de ogen van een local. Paola neemt je mee door “haar” stad, Cagliari. Je begint op de lokale markt en loopt in ongeveer drie uur langs verschillende hotspots die je als reiziger zelf niet vindt.

Decorative torn edge

Tijdens het proeven van lokale lekkernijen en drankjes, deelt ze alle ins en outs van de vier verschillende wijken van Cagliari en de rijke historie van de stad. Zorg dat je goede schoenen aan hebt, want Cagliari kent vele steile straatjes.

De rest van onze Sardinië-reis dachten wij nog vaak terug aan onze food tour en wisten wij de lekkerste gerechten op de menukaart feilloos te vinden.

Decorative torn edge

Doen in Cagliari

Middags heb je voldoende tijd om de stad op je gemak te verkennen. De oudste wijk is Castello, gelegen op een heuvel met Middeleeuwse stadsmuren en toren, maar ook grotten en ondergrondse gangen. Klim omhoog en kijk uit over de stad en de zee.

Breng je een bezoek aan het Antico Museo Archeologico Nazionale, het belangrijkste archeologische museum van het eiland, dan kom je alles te weten over de rijke geschiedenis van het eiland dat populair was bij verschillende bezetters uit alle windrichtingen: van Tunesië tot Rome en van Genua tot Spanje.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Cagliari

Heb je nog tijd voor een ochtendwandeling voordat je vertrekt, loop dan in 20 minuten naar de street art straat Via San Saturnino. Zoveel graffiti bij elkaar hadden wij nog nooit gezien: kleurrijke muurschilderen tot zover het oog reikt.

Zet je reis voort richting de oost- of de westkust. Is dit het einde van je Sardinië-reis, dan ben je met de trein in 5 minuten op de luchthaven.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Benvenuto a Cagliari

background-pattern