Riksja Travel Egypte

Naar boven

Algemene informatie

Egypte met kinderen

Egypte - Familiereis
Egypte met kinderen

Bouw je rondreis Egypte met kinderen

Ook met kinderen kun je Egypte ontdekken. Het is zelfs makkelijker dan je zou denken: het ligt op maar 4,5 uur vliegen en je wordt rondgereden door een eigen chauffeur; wel zo fijn als je met kinderen reist. Bij Riksja houden we rekening met de wensen van jouw gezin. Natuurlijk reis je op de Riksja-manier, maar het tempo ligt een tandje lager en we kiezen voor handig gelegen accommodaties, waar mogelijk met zwembad en met comfortabele familiekamers of twee kamers naast elkaar.

Onze bestemmingsexperts reizen zelf ook met hun kinderen en zijn als reizende ouders op zoek gegaan naar de leuke plekken en activiteiten voor gezinnen met (jonge) kinderen én met tieners. Trek met een kameel door de woestijn, ga opzoek naar de piramides, farao’s en mummies, slaap onder de sterren op een felluka zeilboot, eet bij een Egyptisch gezin in Luxor en waan je in Aladdin’s 1001-nacht sprookje. We bouwen voldoende afwisseling in je Egypte-reis tussen actief zijn en rust, zo dat je als gezin het land op een ontspannen manier optimaal kunt beleven.

Goed om te weten

Reisperiode

Egypte is ideaal als tussendoorvakantie in het voor- of najaar, maar reizen in de zomer kan ook. Met een woestijn klimaat zijn de zomers heet en droog, de temperaturen kunnen dan wel oplopen tot meer dan 35 graden. Wij zorgen ervoor dat excursies in deze periode vroeg in de ochtend of later in de middag plaats zullen vinden, zodat jullie op het heetst van de dag lekker met de kinderen kunnen ontspannen aan het zwembad of in de airco. Zelf is het handig om in te schatten hoe jullie kinderen om kunnen gaan met de hitte tijdens de Egyptishe zomer.

Vervoer

Je reist met eigen chauffeur of indien alternatief vervoer zoals de slaaptrein. Zelf vonden we het erg fijn om met chauffeur te reizen. Zo hoef je zelf niet op de weg te letten en hebt alle tijd om je met je kinderen alle nieuwe indrukken in je op te nemen.

Egypte met kinderen

Slaapplekken

Over het algemeen zijn de hotels eenvoudig, met een vleugje Arabische kitsch. We werken in Egypte voornamelijk met kleinschalige hotels, die niet allemaal over familiekamers beschikken. In dat geval proberen we voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. Op de meeste plekken kun je kiezen uit een comfort of special stay accommodatie.

Eigen paspoort

Sinds 26 juni 2012 moeten kinderen (ongeacht de leeftijd) ook in het bezit zijn van een eigen paspoort voor reizen buiten Europa.

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Egypte bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze vind je terug op Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Ze adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Reizen met kinderen is vooral heel leuk. Ze laten je op een onbevangen manier naar de wereld kijken. Bovendien is contact met mensen ter plaatse veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern