Riksja Travel Azoren

Naar boven

flores azores corvo

Ongerept Flores

bouwsteen

 • Reisschema:
  Flores & Corvo
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Dagtocht naar Corvo
 • Reissom:
  Vanaf € 420,- p.p. bij 2 personen
✓ Flores is met dichte jungle en tal van watervallen een walhalla voor de wandelaar
✓ Verblijf in een bungalow in traditionele stijl
✓ Maak een uitstap naar het kratereiland Corvo

Het eiland Flores is het meest westelijk bewoonde eiland van Europa en dat je geïsoleerd bent van het vasteland voel je aan alles. In een huurauto verken je verschillende watervallen, kratermeren en natuurlijke zwembaden. Buureiland Corvo zal ook zeker niet ontbreken aan je bezoek aan Flores. Dit eiland bestaat voor het grootste deel uit een enorme vulkaankrater waar lagunes en vogels de boventoon voeren.
flores azores 11
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst op Flores, Azoren

Na een vlucht vanuit Terceira, Faial of Sao Miguel van zo’n anderhalf uur kom je aan op het ongerepte en geïsoleerde eiland Flores.  Van juni tot eind september is er dagelijks een directe vlucht, terwijl je in de andere maanden op een aantal dagen per week kan vliegen. Eenmaal op het eiland haal je je huurauto op. Flores is het meest westelijk gelegen bewoonde eiland van Europa. Het is een ruige en ongerepte wereld vol met watervallen, kratermeren en hoge kliffen en natuurlijk de typische, witgekalkte dorpen in het groen.

Op het kleine eiland vind je maar weinig slaapplekken en de meeste opties zijn zeer eenvoudig. Hoe vroeger je boekt, hoe groter de kans dat we onze favoriete adressen voor je kunnen regelen. Ons favoriete adres is een quinta met verschillende traditionele huizen, van alle gemakken voorzien.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kratereiland Corvo

Wie naar Flores gaat, mag het buureiland Corvo zeker niet overslaan. Corvo is een klein eiland waar je na een korte ferrytocht kunt komen. Het eiland wordt gedomineerd door de enorme vulkaankrater van de Caldeirão. Dit natuurlijke wonder heeft een diameter van 2 kilometer en is 300 meter diep. Na de ferrytocht kom je aan in het plaatsje Vila do Corvo, vanwaar het nog bijna 2 uur wandelen is naar het uitzichtpunt van de krater. Een aanrader is zeker om in de krater af te dalen, je vindt hier een aantal lagunes en veel vogelsoorten. Reken op ongeveer een uur in de krater en weer anderhalf uur terug naar de ferry. Aan het einde van de middag vaar je weer terug naar Flores.

We plannen dit uitje al vroeg in, zodat je speling hebt in het geval de ferry of speedboot niet de overtocht kunnen maken vanwege het weer.

Optioneel: liever met een speedboat naar Corvo en met een busje naar Caldeirão en een aantal andere belangrijke bezienswaardigheden van Corvo? Met onze dagtour geef je jezelf meer tijd op het eiland en ontdek je de krater in een rustiger tempo.

Decorative torn edge

Dag 3 – Watervallen en dichte jungle

Als de Azoren het Hawaii van Europa worden genoemd, dan is Flores de kers op de taart. Vandaag heb je alle tijd om de natuurlijke wonderen van dit eiland te ontdekken. Wandel bijvoorbeeld in een kwartier vanaf de parkeerplaats naar Poço Ribeira do Ferreiro. Deze aaneenschakeling van watervallen lijkt wel van een filmset te komen en is volgens sommigen de mooiste waterval ter wereld. Rijd je een stukje door, dan volgt het reservaat Morro Alto en Pico da Se. Maak een wandeling langs de 7 meren die allemaal totaal anders van kleur zijn en beklim de hoogste berg van het eiland: Morro Alto.

Heb je nog tijd over? Een rit naar het dorp Ponta Delgada tot aan de vuurtoren van Albarnaz brengt je langs ruige kustlijnen die eindigen tot in de landtong van Ponta Delgada zelf.

Optioneel: heb je geen huurauto op Flores? Wij regelen graag als alternatief een gedeelde dagexcursie met gids voor je, zodat je in één dag de hoogtepunten van het eiland ziet. De andere dag ga je dan naar Corvo. Onderaan de pagina lees je hierover meer.

Decorative torn edge

Dag 4 – Op naar het volgende Azoren avontuur

Vandaag kun je rustig opstaan en genieten van de rust om je heen. De vluchten vertrekken meestal aan het einde van de middag. Struin nog door de smalle, karakteristieke straatjes van Fajã Grande of bezoek de iconisch gelegen kerk van Lourdes in Fazenda de Santa Cruz te bezoeken. Deze kerk heeft een geweldige achtergrond en is daardoor echt een lust voor het oog. In de natuurlijke zwembaden van Fajã Grande of Santa Cruz kun je ook nog even bijkomen voordat je de reis weer voortzet naar kosmopolitisch Faial, de kratermeren van São Miguel of cultureel Terceira.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

Ongerept Flores

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Portugal - Azoren - Corvo
corvo azores 1
corvo azores 4
corvo azores 3
Variant
1

Optionele excursie: Bezoek Corvo met gids en vervoer

 • Reissom:
  € 75,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Dagtour naar Corvo met gids en vervoer

Als je benieuwd bent naar de windmolens van Corvo en meer tijd wil hebben bij de krater van Caldeirao, regelen we een dagtour voor je vanaf Flores. Je wordt met een speedboot naar Corvo gebracht en eenmaal daar brengt een chauffeur je naar de enorme krater die de helft van het eiland beslaat. Dit geeft je net wat minder haast en je bespaart je benen een volle dagwandeling.

Decorative torn edge
flores azores 11
flores azores 2
flores azores 1
Variant
2

Optionele excursie: dagtour hoogtepunten Flores

 • Reissom:
  € 150,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  dagtour Flores incl lunch, gids en vervoer

Liever op dagtour of heb je geen huurauto? Met deze dagexcursie verken je het noorden van het eiland met uitzicht op Corvo. Ook bezoek je Freguesia dos Cedros voor een kleurrijk berglandschap. Na de lunch ontdek je lagunes en watervallen in Fajã Grande, het meest westelijke deel van Europa, voordat je terugkeert naar Santa Cruz via valleien en ruige natuur. 

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Ponta Delgada Azoren Sao Miguel
bouwsteen

Easy going Ponta Delgada

 • Ponta Delgada
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 260,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Terceira Azoren Portugal
bouwsteen

Boa comida op Terceira

 • Ilha Terceira
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Azoren Portugal Faial Capelinhos wandeling
bouwsteen

Kosmopolitisch Faial

 • Ilha do Faial
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern