Riksja Travel Azoren

Naar boven

Azoren met kinderen

Reizen met kinderen

azoren met kinderen rondreis

Met het gezin een reis naar de Azoren maken? Doen! Of je nu met kleine kinderen of tieners reist, de Azoren zijn geschikt voor het hele gezin. Dompel jezelf onder in alles wat met vulkanen te maken heeft: van stoofpotten tot wijnen, van kratermeren tot magmakamers die je kunt betreden en van rokende zwavelgrotten tot zwemmen in verwarmde natuurlijke baden. Wij passen de rondreizen graag aan op reistempo, afstanden en slaapplekken voor je gezin. We hebben een aantal bouwstenen geheel ingericht op het reizen met kinderen met activiteiten die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Wil je liever advies op maat? Laat ons dan je wensen en reisideeën weten, via ons reisvoorstel op maat.

Je slaapt kleinschalig en sfeervol
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met lokaal aanspreekpunt
Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld
We helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

Individuele familiereizen op de Azoren

Goed om te weten

Slaapplekken
Wij werken in Azoren voornamelijk met kleinschalige hotels waar we als eerst kijken voor een familiekamer of we kijken voor een appartement. Dit verschilt per plek waar je verblijft. Mocht dit beide niet beschikbaar zijn, dan proberen we in dat geval voor gezinnen kamers naast elkaar te boeken. De bestemmingsexpert kan je meer vertellen over de mogelijkheden per locatie.

Zwemmen
Op de Azoren vind je maar weinig leuke stranden, daarom kiezen we voor families vaak voor een slaapplek met zwembad. Op de eilanden zelf heb je vaak natuurlijke baden, zoals de lava-baden van Biscoitos op Terceira of de verwarmde baden in de krater van Furnas op Sao Miguel.

Pico-hotel-omgeving
sao miguel azoren furnas warmwaterbronnen met kinderen

Reisafstanden
De eilanden van de Azoren zijn allemaal relatief klein. Zo rijd je bijna altijd binnen het uur van de ene naar de andere kant van het eiland. Alleen Sao Miguel is wat groter, daarom kiezen we er vaak voor om zowel in Ponta Delgada in het westen als Furnas in het oosten te verblijven. Dat geeft je alle tijd om het gehele eiland te ontdekken, zonder dat je je hoeft te haasten.

Reisperiode
Je kunt het hele jaar naar de Azoren reizen en het hele jaar heb je kans op regen. Van juni tot oktober is het hoogseizoen met temperaturen tot 26 graden Celcius. Van oktober tot april stijgt het kwik niet vaak hoger dan 18 graden met minimumtemperaturen van rond de 12 graden. De minste regen valt van juni t/m augustus, maar dat blijft vrij onvoorspelbaar.

Reizen met een baby

Kinderen tot 2 jaar mogen in de accommodaties waar we mee samenwerken gratis verblijven. Voor baby bedjes betaal je meestal wel een meerprijs. Laat ons weten wat je prettig vindt. Neem je liever zelf een lichtgewicht slaaptentje mee dan kan dat ook! Zo’n deryan tentje kan je ook gebruiken op het strand zodat je kleintje daar ook een dutje kan doen of een plek heeft om in de schaduw te spelen.

Kinderen tot 2 jaar vliegen met Transavia voor 50 euro. Voor oudere kinderen betaal je vaak het volledige ticket. Je mag voor je kleintje 10 kilo inclusief buggy of maxicosy meenemen.
Veel restaurants in Azoren hebben een kinderstoel. Bij restaurantjes die dit niet hebben gebruikte wij een Minimonkey Minichair.

Huurauto

Je reist bij ons met huurauto en kan stoppen waar en wanneer je wilt. Voor kinderen kunnen wij een kinderstoel reserveren. Een andere optie is de Bubblebum. Mocht je zelf een Bubblebum meenemen, laat het ons dan even weten.

azoren met kinderen rondreis

Riksja Family: samen de wereld ontdekken

Naast Azoren bieden we nog een groot aantal kindvriendelijke bestemmingen aan. Deze bestemmingen vind je terug op de website van Riksja Family. Riksja Family bestaat uit een team van reizende ouders én reisfanaten. Zij adviseren je uit eigen ervaring over het reizen met kinderen: van baby’s tot tieners.

“Je kinderen laten je met een onbevangen blik naar de wereld kijken. Maar bovenal is contact met de lokale bevolking veel sneller gemaakt. Reizen met kinderen brengt je zo echt dichter bij het land.” – Leonie, bestemmingsexpert Riksja Family

background-pattern