Riksja Travel Azoren

Naar boven

De Azoren hero

Vijf redenen waarom een reis naar de Azoren op je bucketlist hoort

blog

Als je in één vakantie veel verschillende landschappen wilt ontdekken, dan moet je absoluut naar de Azoren! De eilandengroep ligt in de Atlantische oceaan en is qua landschap vergelijkbaar met IJsland een Nieuw-Zeeland en heel geliefd onder hikers en natuurliefhebbers. Wij begrijpen wel waarom en geven je hieronder alvast vijf redenen waarom de Azoren absoluut een plekje op jouw bucketlist verdienen.
Decorative torn edge

#1 Het is een waar hike-paradijs

Hiken op de Azoren

Op de eilanden vind je ruim duizend verschillende soorten planten waaronder de bekende hortensia. Tijdens een hike wandel je door de verschillende landschappen waar je op iedere hoogte een andere flora en fauna tegen komt. Op het eiland Sao Miguel vind je zelfs de enige theeplantage van Europa. Ieder eiland kent haar eigen landschap. De reden dat wij aanraden om vooral te eilandhoppen. Zo verken je de groene bossen en heuvellandschappen maar ook uitgedoofde vulkanen en kratermeren.

Een van onze favoriete plekken is Furnas. Dit lijkt wel een grote tropische tuin! Met onze tips wandel je door de omgeving langs varens, kleurrijke bloemen en dichtbegroeide bossen naar het groenblauwe meer Lagos das Furnas. Je kunt kiezen voor een plons in het meer of in een van de vijvers, baden of modderpoelen. In de buurt van je hotel liggen zelfs vele warmwaterbronnen die geneeskrachtige eigenschappen hebben.

#2 Dit is de plek om walvissen en dolfijnen te spotten

Walvis spotten op de Azoren

In de zee rondom de Azoren is de leefomgeving van de potvis en staat bekend als een goede plek om walvissen en dolfijnen te spotten. Met een beetje geluk spot je zelfs het grootste dier ter wereld: de blauwe vinvis. Samen met een gids ga je het water op om ze te spotten en tegelijkertijd leert hij je ook van alles over deze zeedieren.

#3 Je vindt er mooie duikspots

duikplekken op de azoren

Naast walvissen en dolfijnen spot je tijdens een snorkeltocht ook schildpadden, manta’s en zwaardvissen. Een van de populairste duikplekken is scheepswrak Dori bij het eiland Sao Miguel en Iets verder, vlak bij het kleine eiland Vila Franca, vind je zelfs onderwater een oude vulkaan! Voor de ervaren duikers is onze tip de duikspot princess Alice riff bij het eiland Pico. Deze plek staat bekend om de vele manta’s die hier rondzwemmen en een grote onderzeese berg van bijna veertig meter diep.

#4 Je vindt hier tal van verschillende vogelsoorten

Houd vooral je ogen open tijdens een wandeling want je ziet tal van verschillende vogelsoorten voorbijkomen. Van roodborstjes tot kanaries en ijsvogels. Voor de echte vogelspotters onder ons is Sao Miguel de plek waar je moet zijn. Hier kun je namelijk zelfs de Priolo zien vliegen! Vergeet dus niet je verrekijker mee te nemen op reis.

#5 Hier proef je lokale wijnen en lekkernijen

Ben je een echte wijnliefhebber? Dan mag het eiland Pico niet ontbreken tijdens je Azoren vakantie. Pico heeft een rijke wijngeschiedenis en staat bekend om de unieke smaak van hun wijnen. Wat ze hier precies mee bedoelen merk je snel genoeg als je na een wijntour de wijn zelf mag proeven. Wij regelen een tour waarbij je met een gids naar de belangrijke punten op het eiland wandelt om meer te leren over het maken van de wijnen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern