Menu background

Naar boven

Gorropu kloof Supramonte gebergte Sardinië

View with a room in de Supramonte Mountains

bouwsteen

 • Reisschema:
  Supramonte Mountains
 • Reisduur:
  4 dagen, 3 nachten
 • Activiteit:
  hiking in de bergen met onze tips & trics
 • Reissom:
  vanaf € 348,- p.p. bij 2 personen
✓ Slaap in een agriturismo aan de voet van de Supramonte Mountains
✓ Wandel door de kloof van Gorropu
✓ Spectaculaire uitzichten gegarandeerd
✓ Laat je inspireren door politieke en historische muurschilderingen in Orgosolo
Gorropu kloof Supramonte gebergte Sardinië
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Supramonte Mountains

Vandaag haal jij je huurauto op van het vliegveld van Olbia of start jij je dag aan de ruige oostkust van het eiland. In zo’n 1,5 uur rijd je naar één van de – letterlijke – hoogtepunten van de reis: de Supramonte Mountains. Het landschap verandert, hoge kalkstenen bergkammen schieten uit het groen en door de hoogte koelt het wat af. Een fijn begin of tussendoortje op je Sardinië reis.

De komende dagen overnacht je in een sfeervolle agriturismo met uitzicht op het Supramonte gebergte. In deze agriturismo kun je ook terecht voor een diner met streekproducten uit eigen tuin en huisgemaakte wijn: smullen!

Decorative torn edge

Dag 2 – Streetart in Orgosolo

De Supramonte Mountains is een hiking paradijs. Wil je een dagje iets minder actief zijn en je verdiepen in de cultuur van Sardinië? Rijd dan in een half uur naar het bergdorp Orgosolo. Vroeger stond het dorp bekend als bandietenbolwerk; tegenwoordig vooral om de vele politieke en historische muurschilderingen die er te vinden zijn. Deze kunstwerken zijn een vorm van protest tegen de regering, tegen imperialisme, tegen onrecht. ’s Middags heb je tijd aan jezelf. Maak een korte wandeling in de bergen, of relax bij je agriturismo met uitzicht op de bergkam.

Decorative torn edge

Dag 3 – Hiken in de Gorropu kloof

Trek vandaag je wandelschoenen aan om te doen waar het allemaal om draait in de Supramonte Mountains: hiken! Voor vertrek geven we je onze tips & trics, zodat je weet hoe je zelf de route kunt volgen. Wij vonden de daling naar de Gorropu kloof bijvoorbeeld een aanrader, één van de diepste van Europa met indrukwekkende 400 meter hoge wanden. Rijd hiervoor naar het parkeerterrein, zorg dat je voldoende water mee brengt en koop hier in het café nog een extra broodje.

Decorative torn edge

Je loopt hier eerst in zo’n twee uur naar beneden met spectaculaire uitzichten en hoort het water stromen. Eenmaal beneden kun je voor € 5,- een kilometer door de kloof zelf lopen. Daarna loop je in ongeveer 2,5 uur weer terug omhoog. Te warm gekregen? Geen zorgen, met een jeep kun je voor € 15,- een stuk naar boven gereden worden.

Decorative torn edge

Alternatieve hike: Tiscali

Een zwaardere, maar interessante wandeling is naar Tiscali; een natuurlijke krater op de top van een berg, eeuwen geleden ontstaan door het instorten van een grot. Hierdoor ontstond een perfect verstopte nuraghe, die door de eeuwen heen bescherming bood aan de bewoners van Sardinië. Je kunt er alleen te voet komen en de wandeling is pittig. Heel veel zie je er niet meer van terug, maar de wandeling zelf en vooral de uitzichten zijn de klim zeker waard. Deze wandeling is aan te raden in het voor- en najaar als het minder heet is en duurt ook zo’n 5 uur.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Supramonte Mountains

Geniet voordat je vertrekt van het ontbijt met streekproducten en van het uitzicht op de bergen. Rek je spieren nog eens goed op na al die hoogtemeters die je hebt gemaakt. Afhankelijk van je reisrichting ga je mountainbiken bij Costa Smeralda op de Europese Malediven genaamd Isola Maddalena of ga je kajakken in Cardedu met een gids langs de ruige oostkust van Sardinië.

Decorative torn edge

Onze sfeervolle adresjes

torn-edge

View with a room in de Supramonte Mountains

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Kajakken aan de rode kust

 • Ogliastra, de ongerepte oostkust
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 298,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Fietsen op Maddalena eiland Caprera
bouwsteen

Giro de Isola Maddalena

 • Costa Smeralda - Isola Maddalena
 • 4 dagen, 3 nachten
 • vanaf € 337,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge