Naar boven

Hoe reis je door Frankrijk?

Vervoer & verblijf

autowegen in Frankrijk rondreis
rondreizen in Frankrijk met de auto

Vervoer in Frankrijk

Hoe reis je in Frankrijk?

De makkelijkste manier om Frankrijk te ontdekken is met je eigen auto of een huurauto. Zo kom je zonder moeite overal in het land; van grote steden tot afgelegen dorpen en van de kust tot in de Alpen. Met eigen vervoer begint je vakantie al als je wegrijd bij je huis. Je kunt bovendien net even wat extra spullen meenemen en het is stukken goedkoper dan een huurauto. Eenmaal in Frankrijk vinden wij het een genot om af en toe de snelweg te vermijden, zo betaal je geen tol en kom je langs karakteristieke dorpen en vaak mooie uitzichten over het platteland.

Afstanden

Vanaf Utrecht Centraal ben je in ongeveer 9 uur rijden in Saint-Malo of Tours, 11 uur in La Rochelle, 12 uur in Bordeaux en 13 uur in Bayonne (1235 km). Tussen deze plaatsen is het 2 tot 4 uur rijden over de snelweg.

Tolwegen

De grootste afstand in ons aanbod is naar Frans-Baskenland, Bayonne. Bij het volgen van de snelste route rijd je vrijwel geheel over de snelweg. Hiervoor betaal je ongeveer € 85,- aan tol. Stel dat je een 15-daagse rondreis maakt door het westen en centrum van Frankrijk met de bestemmingen Saint-Malo, La Rochelle, Bordeaux, Dordogne, Loirevallei en weer terug naar Utrecht Centraal, dan betaal je ongeveer € 120,- aan tol.

Elektrische auto opladen

In de bewoonde gebieden is de infrastructuur voor elektrisch rijden vrij uitgebreid, ook met je Nederlandse laadpas. Het snellaadnetwerk van Ionity wordt ook steeds meer uitgebreid. Let wel op dat ook langs tolwegen snelladen niet overal mogelijk is. Rijden in een elektrische auto in Frankrijk is dus zeker mogelijk, maar bereid je goed voor en calculeer genoeg extra uren in om te laden. De ANWB heeft een handige tool, EV-routeplanner, om je voor te bereiden op je rondreis door Frankrijk met een elektrische auto.

auto huren in frankrijk
treinreizen frankrijk

Alternatief vervoer: de trein

Als met de auto rondreizen door Frankrijk de makkelijkste manier is, dan is met de trein rondreizen door Frankrijk misschien wel het leukste. Treinreizen in Frankrijk heeft zo zijn charme en is nog duurzaam ook. Lees hier meer over rondreizen met de trein.

background-pattern