Naar boven

Bezienswaardigheden in Frankrijk

Inspiratie

dordogne rondreis in de mist
Onze bouwstenen zitten in de buurt van heel wat beroemde bezienswaardigheden in Frankrijk. Ze zijn allemaal voor een goede reden beroemd, maar worden daardoor wel veel bezocht. Zie ze dus vooral als hoogtepunten die je kunt afwisselen met onze bouwstenen die zich meer richten op het vermijden van de massa.
Decorative torn edge

Mont Saint-Michel

Het rotsachtige eilandje met daarbovenop een abdij met puntige torens brengt je in één klap terug in de middeleeuwen. Ooit begon het met een kapel op de top van het eiland die gebouwd werd na een visioen van Aartsengel Michaël. Later hebben de Engelsen tevergeefs geprobeerd de versterkte abdij te veroveren. Na de Franse Revolutie werd het zelfs een gevangenis, maar in de 20e eeuw werd de abdij weer teruggegeven aan de Benedictijnen. De Benedictijnse monniken houden hier nog altijd diensten. Onze bouwsteen Saint-Malo ligt hier in de buurt.

Cathédrale Notre Dame Reims

Champagne is de meest vlakke regio van Frankrijk en vanaf toren van de kathedraal van Reims heb je een 360 graden uitzicht over de stad en de omgeving. Dit Gotische bouwwerk komt uit 1211 en heeft een indrukwekkend interieur met meer mozaïek dan je je kunt inbeelden. Ga jij de 250 trappen omhoog voor dit geweldige uitzicht?

kathedraal reims frankrijk
typische vakmanshuizen in elzas

Petite Venise in Colmar

Het Klein-Venetië in Colmar is zonder twijfel het mooiste stuk van één van de mooiste plaatsen in de Elzas. Wandel langs de grachten of neem een boot om de grachten te ontdekken. Het is een kleurrijk geheel met vakwerkhuizen en bloemen. Als je er in de winter bent, dan wordt het omgetoverd tot een kerstdorp; ontzettend gezellig!

Château de Chenonceau

Château de Chenonceau wordt gezien als het meest elegante kasteel in Franse stijl. Met de tuinen, gedetailleerde bogen en indrukwekkende kunstcollectie van o.a. Rubens en Van Dyck. Je kunt er zelfs wijn uit de regio proeven in een historische wijnkelder. Onze Loire bouwsteen ligt hier in de buurt.

kastelentocht loire
rocamadour dordogne frankrijk

Rocamadour

De heilige stad Rocamadour, met zo’n 600 inwoners, is gebouwd tegen een rots. De huizen en kerken lijken deel uit te maken van de rots. Het is vooral bekend als belangrijk pelgrimsoord waar het standbeeld van de Zwarte Maagd te zien is in de Chapelle Notre Dame. Helemaal aan de top torent een 14e eeuws kasteel boven de rest van de stad uit. Ondanks de drukte in de zomermaanden blijft deze spirituele plek een bezoek waard. Onze Dordogne bouwsteen ligt in de buurt van Rocamadour.

Dune du Pilat

Europa’s hoogste zandduin bevindt zich aan de westkust van Frankrijk. Elk jaar groeit de Dune du Pilat nog met 1,5 meter en slokt daarbij op wat het tegenkomt in oostelijke richting. Beklim deze duin van zo’n 115 meter hoogte voor een weids uitzicht over de hele omgeving. Tijdens de beklimming voelt het net alsof je een duin in de Sahara aan het beklimmen bent, maar dan naast de oceaan. Een unieke gewaarwording! Onze Bordeaux bouwsteen ligt hierbij in de buurt.

dune du pilat bij bordeaux
la rhune trein frans baskenland

La Rhune

La Rhune is een 905 meter hoge, heilige berg in de Pyreneeën met het mooiste uitzicht in de omgeving. Hike in 5 uur naar boven en weer naar beneden of neem Le Petit Train de la Rhune om in een ouderwetse houten trein de top te bereiken. Onze Frans-Baskenland bouwsteen ligt hierbij in de buurt.

background-pattern