ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

moab arches national park

Arches National Park, raften op de Coloradorivier

bouwsteen

 • Reisschema:
  Moab - Arches National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Varen over de Colorado rivier
 • Reissom:
  vanaf € 360,- p.p. bij 2 personen
✓ Het Arches National Park is vernoemd naar de vele bogen (arches) die het gebied rijk is

✓ Vanuit Moab ga je met een raft en gids de Coloradorivier verkennen

✓ Verblijf in een comfortabel hotel met zwembad net buiten het centrum van Moab

✓ Keuzeoptie: overnacht in een glamping tent in Moab

✓ Optioneel kun je met een Hummer safari langs steile rotsen rijden
raften op de colorado rivier
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Monument Valley naar Moab

Reistijd: 2 uur

Vandaag duik je nog dieper de staat met de rode rotsen in. De meest mensen komen vanuit Monument Valley, het is maar een klein stuk rijden van Bluff naar Moab. Na je lunch pak je de auto en rijd je richting Arches National Park. Het park ligt maar op 7 kilometer van Moab en heeft maar één ingang, lekker makkelijk dus. Pik voordat je het park ingaat het krantje van het park op bij het bezoekerscentrum om er zeker van te zijn dat je niet de beste fotoplekken mist.

Je rijdt over de hoofdroute van het park en je kunt hier en daar een zijweggetje in om een goed uitkijkpunt te vinden. Wij vonden het leuk om op jacht te gaan naar de bekende Arches. Houd er wel rekening mee dat het druk kan zijn op de parkeerplekken van de beginroutes van de populaire Arches. Wij reden door bij een volle parkeerplaats om eerst een andere Arch te bezoeken en reden later weer terug.

Decorative torn edge

Arches National Park

Cairns (kleine steenhopen) geven aan hoe de routes in het park lopen. In de zomermaanden wordt het aardig heet in het park en kun je zo af en toe ook een onweersbui verwachten. Wij namen een grote fles water mee want in het park zijn er maar een beperkt aantal plekken om aan water te komen, zoals bij Landscape Arch.

Je kunt Arches National Park met de National Park Pass onbeperkt de gehele dag bezoeken en zo kun je er ook voor kiezen om een Moonlight exploration te doen. Ga nadat de zon onder is het park in, het is dan koeler en rotsen en Arches krijgen iets “ghostly”.

Je slaapt in een comfortabel hotel met zwembad net buiten het centrum van Moab. In Moab zelf vind je vooral outdoor- en souvenirwinkels en meerdere restaurants.

Decorative torn edge

Dag 2 – Raften bij Moab

Vandaag heb je aan het eind van de ochtend een rafting excursie gepland staan. Met een busje word je naar het vertrekpunt gebracht. Samen met een gids en ongeveer 10 reizigers stap je in een raftboot om aan het wateravontuur tussen de rode rotsen te beginnen. Verwacht geen heftige stroomversnellingen, het is een ontspannen tocht in een vlot. Na ongeveer een uur stop je voor een BBQ-lunch waar je je eigen hamburger kunt bouwen. Op aanraden van onze gids lieten wij ons huisgemaakte chocolate chip cookie ook even op de grill leggen. Dat gaan we thuis ook proberen op de BBQ.

De rivier is op dit gedeelte niet heel wild en je kunt rustig van het uitzicht genieten en af en toe mee peddelen. Wel kom je hier en daar in een stroomversnelling terecht waar je nat gesplashed kan worden. Vooral in de zomermaanden een welkome afkoeling.

Decorative torn edge

Dag 3 – Op naar Zion!

Vandaag heb je een langere rit voor de boeg naar Zion National Park van ongeveer 6 uur. Vertrek na het ontbijt zodat je met de tussenstops meegerekend op tijd aankomt bij je accommodatie van de Cross naar rode rots bouwsteen. Je kunt dan nog even in het koele water van het zwembad dobberen.

Ben je al in de groene canyon van Zion geweest? Rijd dan zuidwaarts en bezoek de Navajo in Monument Valley.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Arches National Park, raften op de Coloradorivier

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

moab-hummer-tours-side-clouds-2
hummer safari amerika reis
hummer safari arches national park moab
Variant
1

Hummer safari

 • Reissom:
  vanaf € 126,- p.p.
 • Inbegrepen:
  Hummer safari van 2 uur

Wij gingen naar Moab voor het varen op de Colorado rivier maar kwamen erachter dat je in dit outdoor walhalla nog veel meer bijzondere activiteiten kunt ondernemen. Zo deden wij voor onze rafttocht een hummer safari waarbij je met een grote hummer rijdt over steile rotsen. De safari duurt 2 uur en we plannen deze ’s ochtends vroeg voor je in, zodat het nog rustig is in het park. Onderweg leer je meer over de omgeving en de unieke geschiedenis van dit gebied. Vergeet vooral je camera niet meer te nemen en hou je vast!

Decorative torn edge
Glamping Moab
Glamping Moab
Glamping Moab
Variant
2

Glamping in Moab - hotel met een hart

 • Reissom:
  vanaf € 185,- p.p.
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een glamping tent in Moab

Onze glamping camping in Moab is prachtig gelegen met uitzicht over de woestijn van Utah! Hier ervaar je hoe comfortabel kamperen kan zijn; in deze mooie tenten ben je van alle gemakken voorzien. Wat wij nog het allerleukst vinden?

Je overnacht hier in een accommodatie met een hart. Dat betekent dat deze accommodatie rekening houdt met mens en natuur. Zo worden de high-end glamping tenten gebouwd op een manier die het landschap zo min mogelijk verstoort. Daarnaast is de hele campsite water- en energiezuinig en wordt de hoeveelheid afval geminimaliseerd! Er worden geen éénmalige plastics gebruikt en op de camping vind je verschillende waterpunten waar je je eigen flessen kan hervullen.

Op deze manier kan jij op deze bijzondere plek genieten van de natuur, zonder deze te verstoren. Super toch?!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Bezoek ook Bryce Canyon
bouwsteen

Hoodoos in Bryce Canyon

 • Bryce Canyon
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Tussenstop in Salt Lake City

 • Salt Lake City
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 85,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Bizonder Yellowstone

 • Yellowstone NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 1.058,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kamperen bij Navajo
bouwsteen

Kampvuurverhalen bij de Navajo

 • Monument Valley
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 335,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern