Menu background

Naar boven

Een week vakantie rondom Kaapstad

rondreis

 • Reisschema:
  Kaapstad - Hermanus - Stellenbosch
 • Reisduur:
  8 dagen / 7 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 430,- p.p. (€63,- per dag) bij 2 personen
 • Vluchten:
  optioneel bij te boeken vanaf €668,-
 • Autohuur:
  inclusief B-klasse premium cover
Je hebt een week de tijd voor een vakantie en je wilt buiten Europa op reis, kies dan voor Zuid-Afrika! Met een rechtstreekse vlucht kom je dezelfde dag aan en je hebt geen tijdsverschil, je vakantie begint meteen. Tijdens deze route zit je ook geen dagen in de auto, want je blijft in de Kaapregio. Je begint in Kaapstad en bekijkt hier de hoogtepunten of je relaxt aan het strand. Dan ga je een dag naar Hermanus om walvissen te spotten en je eindigt de reis wijn drinkend in de wijnregio van Zuid-Afrika. Dat is nog eens een fijne vakantie!
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst; Kaapstad vakantie

Wanneer je een directe KLM-vlucht naar Zuid-Afrika neemt, kom je nog dezelfde avond aan in Kaapstad. U is baie welkom! Onze chauffeur staat voor je klaar om je in ongeveer een half uur naar je guesthouse te brengen. Wel zo lekker na een lange vlucht. De guesthouses die wij gebruiken, hebben een goede ligging ten opzichte van het centrum en de wijk Waterfront. Je hebt een ruime kamer en het ontbijt is inbegrepen. Er is een tuin met zwembad, waar je de volgende ochtend kunt beginnen met een duik. Wil je nog even een hapje eten bij aankomst? Dat kan, dichtbij je guesthouse zijn restaurants.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kaapstad vakantie: eigen invulling

Waar heb je vandaag zin in? Een dag op het strand of bij het zwembad of ga je de hoogtepunten van Kaapstad verkennen? Wat je echt gezien moet hebben? De Tafelberg en Robbeneiland natuurlijk, maar denk ook eens aan de hike naar het uitzicht op Lion’s Head. Of ga paragliden over de stad. Liever wat rustiger aan doen? Ga dan het veelzijdige stadscentrum in, op zoek naar de felgekleurde huisjes en stop onderweg in een van de vele eettentjes voor je eerste Zuid-Afrikaanse lunch.

Decorative torn edge

Dag 3 – Kaapstad vakantie: eigen invulling

Als je gisteren de tijd genomen hebt om de stad in te duiken, ga dan vandaag de omgeving verkennen. Wij kunnen de auto een dag eerder voor je regelen, zodat je alle vrijheid hebt om op pad te gaan. Rijd de prachtige route over Chapman’s Peak Drive van Houtbaai naar Noordhoek, breng een bezoek aan de pinguïns bij Boulders Beach en ga naar Kaap De Goede Hoop. Vanavond slaap je voor de laatste keer in je guesthouse in Kaapstad, want morgen ga je op pad naar Hermanus.

Decorative torn edge

Dag 4 – Kaapstad vakantie: naar Hermanus

Reistijd circa 2 uur

Stap na je ontbijt in de auto en volg de kustweg richting Hermanus. Neem je tijd, stop onderweg voor een foto of een picknick. Misschien spot je de eerste walvis al? Hermanus staat namelijk bekend als dé plek om deze giganten te zien. De walvissen zwemmen hier de baai in (juli t/m half november) om te broeden. Wil je ze van dichterbij zien? Kies er dan voor om (met gids) te gaan kajakken tussen de walvissen.

Het historische centrum van Hermanus is klein, maar sfeervol met diverse restaurants en bars. Vanuit het plaatsje is het een kwartiertje rijden in noordelijke richting naar de Blauwe Vlag-stranden. Dit is een kilometerslang, uitgestrekt, breed zandstrand en superschoon. In Hermanus boeken we een guesthouse voor je, op loopafstand van het centrum. De comfortabele kamers zijn rondom de tuin en het zwembad gebouwd. Ideaal voor een laatste duik na je bezoek aan het strand.

Decorative torn edge

Dag 5 – Kaapstad vakantie: Hermanus – wijnregio

Reistijd circa 1,5 uur

Op ongeveer anderhalf uur rijden van Hermanus bevind je je midden in het bekende wijngebied van Zuid-Afrika. Je slaapt in Stellenbosch, Franschhoek of Paarl, allemaal gelegen in het hart van deze wijnstreek. In de omgeving zijn meer dan tweehonderd wijnhuizen gebouwd. Wijnen van druiven als Cabernet Sauvignon worden hier gemaakt bij wijnhuizen als Spier of Blauwklippen. Op weg naar je guesthouse heb je alle tijd om Stellenbosch te bekijken. Dit is de op een na oudste stad van Zuid-Afrika en dat zie je terug in de originele gebouwen. Wandelend door het centrum zie je de Kaap-Hollandse stijl.

Decorative torn edge

Dag 6 – Kaapstad vakantie: verblijf in de wijnregio

Vandaag is je laatste volle dag in Zuid-Afrika en wat voor een dag! Want vandaag ga je op pad langs de wijnhuizen, waar je de pracht van de Zuid-Afrikaanse wijnen proeft. Cabernet Sauvignon, Chardonnay en Merlot, om een paar voorbeelden te geven. Het succes van de Zuid-Afrikaanse wijn heeft onder andere te maken met de lage prijs en de goede smaak. En hoe kun je deze regio het beste ontdekken? Per fiets. Je komt dan makkelijker over de kleine weggetjes tussen de wijnranken en je laat de auto veilig staan, terwijl je geniet (met mate natuurlijk) van de lekkere wijnen. Wil je dat we onze fietstocht voor je regelen? Laat het ons dan weten. De gids gaat met je mee en je stopt bij verschillende wijnhuizen om de kneepjes van het vak te leren. Met uitzicht op de glooiende heuvels en rijen vol druiven, proef je verschillende wijnen.

Je slaapt in de wijnstreek en als de dagjesmensen weg zijn, geniet je ’s avonds van een rustige en heerlijke maaltijd bij een van de vele restaurants. Vraag zeker naar de beste bijpassende wijn, je bent tenslotte in dé wijnstreek van Zuid-Afrika.

Decorative torn edge

Dag 7 & 8 – Einde Kaapstad vakantie

Reistijd circa 40 min.

Helaas is vandaag de dag aangebroken om terug naar huis te gaan. Je weekje vakantie in Zuid-Afrika is voorbij. Je vertrekt vanaf de luchthaven van Kaapstad, waar je in ongeveer 40 minuten naartoe rijdt. Op de luchthaven lever je je huurauto weer in.

Nog niet klaar met Zuid-Afrika? Wij begrijpen het. Laat het ons weten als je liever wat langer op reis wilt en wij geven onze tips over waar jij het beste langer kunt verblijven. Of kies je liever voor een extra bouwsteen?

Decorative torn edge

Onze slaapplekken