Zomeravonturen in Japan

Rondreis Japan 13-14 dagen

Reisduur 13-14 dagen
Reissom Klik hier voor een prijsoverzicht
Reisroute Tokio – Kyoto – Hiroshima – Osaka
+ 7 dagen JR-pass (wordt versneld aangetekend verzonden)
Periode Juni – augustus
Aanvang Dagelijks met boeking minimaal twee werkdagen voor vertrek

 

Dag 1-2 – Vlucht naar Tokio, Japan

Na de landing op luchthaven Narita of Haneda op dag twee, neem je de shuttlebus naar het centrum van Tokio. Om je een beetje op weg te helpen en wegwijs te maken, hebben we voor de volgende ochtend (dag drie) een citytour met gids ingepland. Je ziet verschillende hoogtepunten van de stad en je krijgt zo een goede algemene indruk van de metropool. Bezoek Tokio’s belangrijkste heiligdom Meiji Jingu Shrine, de oostelijke tuin van het keizerlijk paleis (op maandag en vrijdag is deze gesloten, dan bezoek je de Nijubashi-brug) en de charmante wijk Asakusa. De middag heb je vrij om naar eigen wens in te vullen.

Dag 2 – 5 verblijf in Tokio

Tokyo is een enorme metropool, maar alles is zeer goed georganiseerd en loopt gesmeerd. De stad bestaat uit tal van wijken, elk met een eigen karakter. We raden je aan om er enkele uit te kiezen, zodat de grootte van de stad je niet overweldigt. Kies bijvoorbeeld een of twee wijken uit en ontdek in Ueno de traditionele of in Harajuka juist de hippe kant van Tokio.

(Kies je voor de veertiendaagse reis, dan heb je een nacht langer in Tokio en schuift het plan verder op; je gaat dan op dag zes naar Kyoto.)

Dag 5 – treinreis naar Kyoto

Wie denkt er bij Japan niet aan de snelle en altijd punctuele treinen? Het land van de rijzende zon is perfect om per trein te doorkruisen. In Japan reis je het beste met openbaar vervoer. Om die reden regelen we dan ook geen transfers. Houd er rekening mee dat je op eigen houtje naar je hotel gaat, het treinstation en de startplek van excursies. Loop langs het VVV-kantoor (deze vind je op elk treinstation) voor de up-to-date informatie over het openbaar vervoer. De grote afstanden leg je af met de trein. Het spoornet is behoorlijk uitgebreid en de treinen zijn zeer betrouwbaar. Met de Japan Rail-Pass (JR-pass) kun je je hele reis afleggen. Je krijgt een voucher van ons die je op dag vijf in Tokio omwisselt voor een echt ticket. De pass is geldig voor zeven opeenvolgende dagen. Vaak valt de laatste treinrit van Osaka naar de luchthaven buiten deze zeven dagen; je regelt dan zelf een ticket van zo’n €30,- p.p. voor de laatste rit naar de luchthaven.

Dag 5 -8  verblijf in Kyoto

Vanuit Tokio reis je in zo’n vier uur naar Kyoto, het culturele hart van Japan. De stad heeft een moderne uitstraling, maar tegelijkertijd zijn er ook tempels en tuinen die je verleiden om er even te blijven hangen. Overnachten op deze idyllische plek is eigenlijk wel een must als je in Japan bent. ’s Avonds hebben we de toegang tot een dansvoorstelling geregeld. In een uur wordt aan je verschillende traditionele Japanse dansen voorgeschoteld, zoals de Maiko-dans.

Stap op een fiets en zie het keizerlijke Kyoto samen met een gids vanuit een ander perspectief. Je fietst langs historische grachten en bezoekt indrukwekkend versierde tempels. Onder de schaduw van kersenbomen en op het filosofenpad Tetsugaku-no-Michi kun je even uitrusten en de verhalen over Kyoto op je in laten werken.

Dag 8-11 verblijf in Hiroshima

Op dag acht stap je op de trein naar Hiroshima. Tijdens de anderhalf uur durende reis van Kyoto naar Hiroshima kun je dankzij de flexibele Japan Rail Pass een tussenstop maken in Himeij. Je vindt hier Himeji-jo, het mooiste kasteel van het land met machtige verdedigingsmuren, een glinsterende gevel en een vijf verdiepingen tellende toren. Het is een van de weinige kastelen die nog in oorspronkelijke staat is. Het is de afgelopen jaren grondig gerenoveerd. Daarna reis je door naar Hiroshima, een bruisende stad met vriendelijke, positieve vibe, terwijl het eigenlijk een stad is met een vervelende geschiedenis. De Atomic Bomb Dome, het Peace Memorial Park en het Peace Museum, allemaal op loopafstand van elkaar, laten de gebeurtenissen en de gevolgen van 6 augustus 1945 zien, toen de eerste atoombomaanval plaatsvond. Neem de tijd om de historische plekken te bezoeken.

Dag 11 -13 verblijf in Osaka

Vanuit Hiroshima reis je 2 uur terug in noordelijke richting, naar Osaka. Geniet – als je geen hoogtevrees hebt! – van het 360° uitzicht vanaf het observatiedek van de Umeda Sky Building en bezoek het kasteel in het hart van de stad. Osaka staat bekend om zijn goede keuken. Wat dacht je van een laatste keer smikkelen van sushi? Het idee dat je het gerecht ook op een de lopende band kunt serveren komt hiervandaaan. Aangezien Osaka in de buurt van de internationale luchthaven van Kansai ligt, is een laatste overnachting hier wel zo praktisch.

 Dag 13 – terugvlucht naar huis.

Je koopt vandaag zelf een treinticket naar de luchthaven en vliegt terug naar huis.

Nog even dit…
Paspoort, visum & inentingen:

 • Wanneer je reist naar Japan heb je een Nederlands paspoort nodig dat geldig is tot na terugkomst. Voor een reis korter dan 90 dagen is een visum voor Japan niet nodig.
 • De JR-passen worden aangetekend verstuurd. Je moet dan ook zelf op het opgegeven adres aanwezig zijn om de vouchers te kunnen ontvangen.
 • Van half juli tot half augustus is er het Gion-festival in Kyoto en het Obon-festival in heel Japan. Hierdoor kan het dat we moeten uitwijken naar alternatieve hotels in deze periode.
 • Direct bij boeking moeten paspoortkopieën toegestuurd worden zodat wij de JR-vouchers kunnen klaarmaken. Anders is er geen garantie op bevestiging binnen 48 uur.
 • Let op: Japanse kamers zijn klein. Eén persoon = eenpersoonskamer, twee personen = tweepersoonskamer, drie personen is driepersoonskamer, vier personen is twee tweepersoonskamers, vijf personen = één tweepersoonskamer en één driepersoonskamer, zes personen = drie tweepersoonskamers

 

Ja, ik wil een vrijblijvende optie op deze reis

Laat onze bestemmingsexperts deze reis 48 uur voor je in vrijblijvende optie zetten.

Nog vragen?

Ik heb nog wat vragen en/of wil de rondreis naar wens laten aanpassen.

Kosten

1 jun -26 jun 27 jun – 11 jul  12 jul – 23 jul
 13 dagen 13 dagen  13 dagen
2 personen 1824 2027 2229
3 personen 1778 1976 2174
4 personen 1824 2027 2229

14 dagen = extra nacht Tokio

euro pp 1 jun – 26 jun 27 jun – 11 jul en 22 aug – 3 sep 12 jul – 23 jul
 14 dagen 14 dagen  14 dagen
2 personen 2010 2213 2416
3 personen 1960 2158 2355
4 personen 2010 2213 2416
5 personen 1985 2185 2386

Inclusief

 • Bijzondere overnachtingen
 • Groepsrondleiding door Tokio,
 • Japanse dansvoorstelling in Kyoto
 • Fietsexcursie in Kyoto
 • Transport 7 dagen JR-pass (met expressbezorging)

Exclusief

 • Internationale vlucht (ca. 1000,- per persoon)
 • maaltijden
 • Reserveringskosten € 25,- p.p. (maximaal € 75,- per boeking)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking