Zomeravonturen in India

Rondreis India 19-21 dagen

Reisduur 19-21 dagen
Reissom Klik hier voor een prijsoverzicht
Reisroute Delhi – Mandawa – Bikaner – Jaisalmer -Jodphur – Chandelao – Udaipur – Pushkar – Jaipur – Karauli – Agra – Delhi
Periode Juni – augustus
Aanvang Dagelijks met boeking minimaal twee werkdagen voor vertrek

 

Dag 1 – vlucht naar India en aankomst in Delhi

Bij aankomst in Delhi stap je de Indiase warmte in en haal je je bagage op. Je wordt hier opgehaald door onze chauffeur en naar je hotel gebracht; wel zo prettig in het hectische India. De meeste vluchten naar Delhi komen rond middernacht aan. Je hotel ligt op ongeveer een kwartier rijden van het vliegveld, zodat je niet gelijk midden in de drukke stad overnacht. Het chaotische Delhi bewaren we graag nog even tot het einde van de India-rondreis, wanneer je al iets meer gewend bent en je Delhi hopelijk beter kunt waarderen. In het hotel van de eerste nacht heb je een comfortabele kamer met badkamer. Er is zelfs een tuin met zwembad, maar daar zul je misschien niet eens aan toe komen …

Dag 2 – rit naar Mandawa: kleihutten op het platteland

Vandaag rijd je van Delhi in zo’n zeven uur door het Indiase platteland naar Shekawati. Hoe dichter je bij Mandawa komt, hoe smaller de wegen worden. Door een kleine poort kom je aan bij een aantal kleihutten. Vergis je niet: dat klinkt provisorisch, maar ze zijn van alle gemakken voorzien. De comfortabele hutten zijn gebouwd in de stijl en architectuur van de woestijnstreek. Alle kamers zijn zorgvuldig ingericht en hebben allemaal een eigen karakter.

Bijzonder is het zwembad dat boven de zee van zand uitsteekt. Geniet van de rust op dit idyllische plekje, even helemaal weg van turbulente steden met miljoenen mensen.

Dag 3 – Mandawa: haveli’s en kameelrijden

In de ochtend trek je er met je gids opuit naar het centrum van Mandawa. Je wordt gastvrij binnengelaten in verschillende kunstzinnig gedecoreerde huizen. Je ziet hoe de eigenaars leven in een huis vol eigenzinnige schilderingen en versiersels op alle muren, plafonds, zuilen en galerijen. De bevolking wordt hier zoveel mogelijk bij het toerisme betrokken, dus aarzel niet om wat kleins te kopen.

In de late namiddag, wanneer het niet meer zo warm is, rijd je op een kameel door het nabijgelegen platteland en stop je in een klein dorpje, waar je even rond kunt kijken. ‘s Avonds wordt het eten van het restaurant vaak buiten geserveerd, soms zelfs met een gezellig kampvuur en dansspektakel.

Dag 4 – van Mandawa naar Bikaner

Vanuit Mandawa rijd je slingerend door woestijnachtig gebied dieper Rajasthan in. Onderweg passeer je pittoreske dorpjes en kuddes schapen, die hun voedsel bij elkaar scharrelen op dorre vlaktes. Je overnacht in een klein familiehotel, dat eruit ziet als een waar paleisje.

In de middag plannen we een stadstour voor je in Bikaner, dat ook wel bekendstaat als de rode stad. Het is een typische woestijnstad met een karakteristiek oud centrum en een fraai, rood zandstenen fortpaleis. Het Junagarh-fort stamt uit de zestiende eeuw en is een van de best bewaarde forten van Rajasthan. Ook maak je een wandeling over de lokale markt en bezoek je de mooie Jain-tempels. Onderweg zie je tal van kleurige, oude haveli’s (koopmanshuizen), iets waar de regio om bekendstaat.

Dag 5 – van Bikaner naar Jaisalmer

Je hebt een lange rit voor de boeg van zo’n zeven tot acht uur, dus je vertrekt vandaag al vroeg. Tegen de middag zie je de contouren van Jaismalmer als een fata morgana aan de woestijnhorizon opdoemen. En dat magische gevoel blijft als je het centrum nadert en voor de poorten van de oude burchtstad met z’n tientallen torens wordt afgezet. Je slaapt in de oude stad in stijl in een authentieke goudkleurige haveli.

Dag 6 – woestijnstad Jaisalmer

Deze ochtend heb je tijd om zelf Jaisalmer te verkennen. De belangrijkste bezienswaardigheid is het lemen fort uit de twaalfde eeuw, dat nog steeds wordt bewoond door zo’n drieduizend mensen. Dool door de smalle steegjes tussen de gouden zandstenen haveli’s en heilige koeien.

In de middag maak je een trip naar de zandduinen rondom Jaisalmer. Per jeep rijd je de woestijn in, om vervolgens over te stappen op een kameel. Je laat de bewoonde wereld achter je en kunt genieten van de desolate, uitgestrekte zandvlakte. Zittend op een zandduin zie je de zon ondergaan, die de wereld om je heen van geel naar vurig oranje naar zwart doet verkleuren. Kijk vooral goed omhoog: je ziet hier sterren die wij in Nederland nooit zien. Aan het eind van de dag word je per jeep teruggebracht en slaap je weer in je haveli.

Dag 7 – van Jaisalmer naar blauwe stad Jodhpur

In de ochtend vervolg je je Rajasthan-reis richting Jodhpur. De rit vandaag duurt zo’n vijf uur. Jodhpur herbergt een van de meest dramatische forten van India, het Mehrangarh-fort. Je verblijft in een omgebouwde haveli aan de voet van het fort, dicht bij de bazaar. Op de bazaar kun je slenteren langs kruidenkraampjes, rinkelende armbanden en kleurig verfpoeder. De centrale klokkentoren is een goed oriëntatiepunt; je komt er altijd weer uit.

Dag 8 – van Jodhpur naar Chandelao

Het is vanuit Jodhpur slechts een uurtje rijden naar het plattelandsplaatsje Chandelao, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Je logeert hier twee nachten zodat je de tijd hebt om het platteland te verkennen, maar ook om even een beetje te relaxen met een boek in de tuin of bij het zwembad.

Je verblijft komende nacht in een driehonderd jaar oud fort midden in het dorp. De eigenaar is hier opgegroeid en heeft met veel liefde het fort opgeknapt. De kamers zijn eenvoudig maar sfeervol en passen in de dorpssfeer. Vanuit het fort wandel je zo het dorp in. De kinderen spelen graag cricket en vinden het geweldig om je te laten zien hoe goed ze zijn. Vrouwen kijken nieuwsgierig vanachter hun gekleurde sari toe terwijl ze langslopen met hun kudde koeien. ’s Avonds dineer je bij kaarslicht bij het fort; soms is er een muziekvoorstelling. Voor de dorpsbewoners is dit een feestje en ze komen graag meegenieten.

Dag 9 – Chandelao

De volgende ochtend stap je na het ontbijt in de jeep om samen met je gids het platteland te verkennen. Elke dorpssafari is net even anders: je gids past de route aan op de gebeurtenissen van de dag. De vriendelijke bewoners laten je graag zien hoe hun dagelijks leven eruit ziet en voor je het weet zit je tussen de geiten aan de thee. Vrouwen balanceren grote waterpotten op hun hoofd. Je komt langs scholen, lemen huisjes, een weverij en pottenbakkerij. Hier kun je zelf een pot maken. Dat bleek bij ons nog niet zo makkelijk als het lijkt, maar het zorgde wel voor een grote glimlach bij de helpende pottenbakker.

Dag 10 – van Chandelao naar Udaipur

De volgende dag vertrek je naar Udaipur. Onderweg bezoek je de Jaïn-tempels van Ranakpur. Het jaïnisme heeft respect voor alle levende wezens en sommige jaïns dragen zelfs een kapje voor hun mond om geen vliegen in te ademen. Als je de tempels van Ranakpur bezoekt, houd er dan rekening mee dat je uit respect al je leren kledingstukken (tas, riem, schoenen) achter dient te laten bij de ingang.

In de middag kom je aan in Udaipur. Het is een ontspannen stad met een groot meer en een oud centrum met kleine straatjes. Udaipur wordt omgeven door groene heuvels die mooi contrasteren met de witgekleurde paleizen, die schitteren in Lake Pichola. In het water ligt ook het legendarische Lake Palace. Dit paleis werd door de maharadja gebruikt als winterverblijf en door James Bond bezocht in de film Octopussy. Je slaapt in Udaipur in een knus hotel, waar je met wat geluk vanuit je raam het meer ziet schitteren.

Dag 11 – Udaipur

In de ochtend is er tijdens deze Rajasthan-reis een citytour geregeld. Je gaat naar het City Palace, waar je indrukwekkende muurschilderingen en mozaïeken kunt bewonderen. Verder bezoek je de hindoeïstische Jagdish-tempel, waar je gids uitleg geeft over de verschillende goden. Daarna maak je een boottocht over het meer. Je vaart tussen de twee eilandpaleizen Jag Niwas en Jag Mandir door. Op een van de eilanden maak je even een stop; hier kun je op het terras een drankje bestellen.

‘s Middags kun je er op eigen gelegenheid opuit. Dwaal door de oude stad en ga shoppen op de markt. Vind je het leuk om Indiaas te leren koken, dan kunnen we ‘s middags een kookles voor je regelen. In de keuken van een Indiase familie leer je alles over de verschillende kruiden en maak je je eigen roti en linzencurry.

Dag 12 – van Udaipur naar Pushkar

De rit vanuit Udaipur naar Pushkar duurt zo’n zes uur. Onderweg stop je voor een lunchpauze en zijn er één of meerdere theestops. Probeer de masala chai eens: de typisch Indiase melkthee, met kruiden zoals kaneel en kruidnagel.

Je komt uiteindelijk aan in pelgrimsstad Pushkar, gelegen aan het Pushkar-meer. Het is een gemoedelijke stad met veel kleine straatjes. Dwaal door de kronkelsteegjes van het oude centrum en ga kijken bij de ghats (trappen bij het water) waar de pelgrims hun rituele baden nemen. Je kunt ook deelnemen aan het ritueel, maar pas op voor sjacheraars die je willen voorgaan en later flink geld willen hebben. Tijdens de beroemde Pushkar Camel Fair in oktober en november zijn er naast veel kamelen enorme drommen pelgrims die samen – al badend in het meer – een kleurrijk schouwspel vormen.

Je overnacht in Pushkar in een paleis dat vanuit vrijwel alle kamers uitzicht biedt over het meer. Het terras aan het water is een fijne plek om te relaxen en de zon onder te zien gaan.

Dag 13 – van Pushkar naar Jaipur

Je reist in twee uur vanuit Pushkar naar Jaipur. Dit is de hoofdstad van deelstaat Rajasthan en wordt ook wel de roze stad genoemd, omdat veel gebouwen in roze en oranje tinten zijn geschilderd. Je arriveert bij je gezellige familiehotel, dicht bij de oude stad. De kamers zijn fraai vormgegeven, vele met een hemelbed en traditionele Indiase ornamenten. Het ontbijt is in de gezellige woonkamer van het hotel. Je slaapt twee nachten op deze rustige plek, waar je aan het einde van de dag lekker kunt afkoelen in het zwembad.

Het centrum van Jaipur is zeer levendig, met mensen in kleurige gewaden, kameelkarren, olifanten, bedelaars, riksja’s, tempels, een fort en een paleis.

Dag 14- Jaipur citywalk en Amber-fort

In de ochtend staat er een citytour gepland. Je bezoekt samen met een gids de City Palace, de Observatory (gebouwd in de achttiende eeuw door een astronomische koning) en the Palace of the Winds (Hawa Mahal). The City Palace heeft een aantal prachtige musea met onder meer miniatuur-schilderingen in typisch Indiase stijl. The Palace of the Winds is een wereldberoemd smal bouwwerk, met talloze raampjes waar de vrouwen van de harem ongezien naar de processies in de straat konden gluren. Niet iedereen weet dat je via de achterkant van het gebouw naar binnen kunt en daar zelf van het uitzicht kunt genieten.

In de middag breng je met de gids een bezoek aan het Amber-fort, dat even buiten de stad ligt. Vanuit het fort heb je een prachtig uitzicht over de ruige heuvels met alle indrukwekkende muren en forten die de Rajput en Moghuls hebben gebouwd.

Dag 15 – van Jaipur naar Karauli

Je reist van Jaipur naar Karauli, een onder toeristen minder bekende plek. Je vindt in de stad een paleis en een interessante bazaar waar je exclusieve souvenirs kunt inslaan. Na aankomst bij je slaapplek vertrek je ’s middags per kamelenkar voor een rit door de marktstraatjes naar het oude paleis.

Dag 16 – van Karauli naar Agra

Vandaag vertrek je in je eigen auto met chauffeur vanuit Karauli in oostelijke richting. Onderweg liggen verschillende interessante plekken om een stop te maken. Spreek samen met je chauffeur af waar je wilt stoppen en hoe lang, zodat je je eigen dagprogramma kunt samenstellen.

Niet ver van Jaipur ligt het pelgrimsoord Galta, ook wel bekend als de Monkey Temple. Na Galta rijd je in zo’n drie uur naar Bharatpur, een nationaal park vol bijzondere vogelsoorten. Het is heerlijk om na de drukke stad even in de natuur te zijn. Bij de ingang van het park kun je voor een paar euro een fiets huren, of laat je door het park rijden in een fietsriksja. Enkele kilometers verderop vind je de bijzondere plek Fatehpur Sikri, ook wel de verlaten stad genoemd. Het is een verzameling grote tempels en paleizen met ruïnes van oude huizen, tegenwoordig bewoond door papegaaien en apen.

Na Fatehpur Sikri rijden we door naar Agra, steeds dichter bij de Taj Mahal, waar je arriveert bij je knusse hotel. Geniet van een koude fruitlassi om alle indrukken van vandaag weg te spoelen, of ontspan je met een goed boek in de tuin van het hotel.

Dag 17 – Taj Mahal in Agra

Sta extra vroeg op, zodat je vóór de grote toeristenstroom bij de Taj Mahal bent. Dit wereldwonder is gebouwd door Sjah Jahan uit liefde voor zijn overleden vrouw. Geloof ons, het is prachtig om het eens met eigen ogen te zien. Ook het Agra-fort is een aanrader. Je kunt het bezoek aan de Taj Mahal en het fort zelf gemakkelijk regelen vanuit het hotel.

Let op: ben je in Agra op vrijdag, dan is de Taj Mahal gesloten. Geen paniek: je hebt dan de volgende dag tijd om de Taj Mahal te bezoeken. Sta lekker vroeg op en reis na het bezoek aan het wereldwonder terug naar Delhi.

Dag 18 – van Agra terug naar Delhi

In de ochtend vertrek je richting Delhi, waar je je reis ook begon. Van hotel naar hotel is het zo’n vijf uur reizen. Neem daarna afscheid van je vaste chauffeur. In de middag heb je nog tijd om op eigen gelegenheid nog wat van Delhi te zien. Bezoek bijvoorbeeld India Gate, Humayuns Tombe, Qutab Minar Red Fort en Raj Ghat. De meeste vluchten vertrekken na middernacht weer naar Europa. Je kunt gemakkelijk zelf een transfer regelen naar de luchthaven van Delhi.

Dag 19 – vertrek naar huis

Nog even dit…

Paspoort, visum & inentingen

 • Voor India heb je een geldig paspoort en een visum nodig. Het visum moet je zelf aanvragen. Houd er rekening mee dat een aanvraag van een visum gemiddeld een paar werkdagen duurt en dat dit kan oplopen. Vraag dus op tijd je visum aan.
 • Om onbezorgd te kunnen genieten van je reis door India, is het belangrijk om voor vertrek op de hoogte te zijn van de gezondheidsmaatregelen die nodig zijn. Vaccinaties tegen DTP, Hepatitis A en buiktyphus worden meestal aangeraden. Voor de laatste informatie kun je het beste zelf contact op nemen met een medische instantie met verstand van zaken. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl.

Nog vragen?

Ik heb nog wat vragen en/of wil de rondreis naar wens laten aanpassen.

Kosten

19 dagen 20 dagen 21 dagen
2 personen €1976 €2086 €2133
3 personen €1972 €2092 €2153
4 personen €1535 €1618 €1666
5 personen €1798 €1896 €1951
6 personen €1545 €1629 €1677
 • Toevoeging rondreis 20 dagen: 1 extra nacht Karauli. Bij verlenging in Karauli heb je op dag 15 een vrije middag. Op dag 16 maak je s ’ochtends de beschreven kamelenrit en op dag 17 vertrek je richting Agra.
 • Toevoeging rondreis 21 dagen:: 1 extra nacht Karauli, zoals bij rondreis 20 dagen, 1 extra nacht Delhi op dag 20.
 • Retourvlucht Delhi is nodig voor de reis. Deze kan zelf geboekt worden of je kunt een vluchtvoorstel aanvragen.

Inclusief

 • Overnachtingen: 2x Delhi, 2x Mandawa, 1x Bikaner, 2x Jaisalmer, 1x Jodhpur, 2x Chandelao, 2x Udaipur, 1x Pushkar, 2x Jaipur, 1x Karauli, 2x Agra
 • Excursies: stadswandeling Mandawa, kameelrit naar Mandawa-dorpjes, halve dagtour Bikaner, Jaisalmer-wandeltour, jeepsafari Chandelao, halve dagtour Udaipur, hele dagtour Jaipur en Amber-fort, kamelenkarrit Karauli
 • Transport: genoemde landtransfers
 • Maaltijden: 18x ontbijt

Exclusief

 • internationale vlucht (retour Delhi)
 • entreegelden
 • maaltijden naast het genoemde ontbijt
 • fooien
 • reserveringskosten € 25,- p.p., maximaal € 75,- per boeking
 • calamiteitenfonds € 2,50 per boeking