Zomeravonturen in Cambodja

Rondreis Cambodja 18-20 dagen

 

Reisduur 18 – 20 dagen
Reissom Klik hier voor een prijsoverzicht
Reisroute Bangkok – Phnom Penh – Mondulkiri – Kratie – Kampong Thom – Siem Reap – Battambang – Ko Samet – Bangkok
Periode Juni – augustus
Aanvang Dagelijks met boeking minimaal twee werkdagen voor vertrek

 

Dag 1 en 2 – vlucht naar Thailand en verblijf in Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok kun je meteen wat geld pinnen/wisselen in Thaise Baht. Je wordt hier opgehaald door onze lokale partner en naar je hotel in onze favoriete wijk gebracht. Het Koninklijk Paleis en tempels met vergulde boeddha’s liggen op zo’n tien minuten rijden per tuk-tuk en op het nabijgelegen Khao San Road komen alle reizigers samen. Elke hoek van de straat is vol leven en je kan overal in de stad de lekkerste sateetjes en pad thai eten.

Dag 3 en 4 – verblijf in Phnom Penh

Vandaag vlieg je van Bangkok naar Phnom Penh in Cambodja. Bij aankomst koop je je visum. Wij vonden het handig om op de luchthaven meteen wat dollars te pinnen voor de reis in Cambodja. Je wordt van het vliegveld opgehaald en naar je slaapplek gebracht. Phnom Penh is een sfeervolle stad met veel koloniale gebouwen. Voor een Cambodjaanse stad is het vrij modern met geasfalteerde wegen, moderne winkels, een mooie boulevard en tal van pinautomaten.

Je slaapt twee nachten in een eenvoudig, knus hotel vlak bij de belangrijke boulevard. Je bezoekt met je eigen gids de wat meer afgelegen sites van Phnom Penh, zoals het Tuol Sleng-museum en de Killing Fields. Het Tuol Sleng-museum is  buitengewoon indrukwekkend, waar je heel direct met de gebeurtenissen wordt geconfronteerd door middel van foto’s. Voor velen was dit de laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de massagraven van de Killing Fields, net even buiten Phnom Penh in een boomgaard.

Dag 5 en 6 – Mondulkiri

Je reist in ongeveer acht uur met een auto en privéchauffeur naar Mondulkiri. Je kunt altijd even stoppen om de benen te strekken. ’s Middags kun je na aankomst rustig settelen in je bungalow midden in het groen. De volgende ochtend ga je op pad om samen met je gids de omgeving te verkennen. In Mondulkiri leven etnische minderheden nog volgens hun tradities. Een van die minderheden is de Pnong, die bekendstaan om de traditionele bouw van huizen en hun meest waardevolle bezittingen: potten en gongs. Na een een bijzondere kennismaking met de Pnong rijd je verder naar de indrukwekkende Bousra-waterval. Hier wordt een picknicklunch bereid en is er tijd om een frisse douche te nemen onder de waterstralen.

kratie

Dag 7 en 8 – Kratie

In ongeveer 4,5 uur reis je van Mondulkiri naar Kratie. Je verblijft in een sfeervol en comfortabel resort met  zwembad. Na een lange reisdag is het vast prettig nog even een verkoelende plons te nemen. Tijdens je verblijf in de omgeving van Kratie maak je een boottocht over de Mekongrivier en al varend probeer je met je gids een glimp op te vangen van de zeldzame zoetwaterdolfijnen. De kans is groot dat je er eentje zult spotten, want je gids weet precies rond welke tijd de dolfijnen zich graag laten zien.

kampong thomDag 9 – Homestay Kampong Thom

Je wordt opgehaald in Kratie. In een privéauto met chauffeur rijd je in ongeveer zes uur naar je gastvrije familie in Kampong Thom, bij Sambor Prei Kuk. De Cambodjaanse familie zal je enthousiast begroeten. Kijk mee in het huishouden van de familie in het dorpje en ervaar de hartverwarmende gastvrijheid van de Cambodjanen. Je slaapt in een eenvoudige, traditioneel huisje. Speel een potje voetbal met de kinderen uit het dorp of verdiep je juist meer in het boerenleven. Oogst samen met de boeren rijst of kijk toe hoe hun vliegensvlugge vingers nieuwe zaadjes planten. Samen met je gids stap je op de fiets en trek je de natuur in en snuif je cultuur op bij de tempels van Sambor Prei Kuk. Deze tempels zijn eeuwenoud en geven een kijkje in de historie van het Cambodjaanse Rijk. Op informele wijze leer je de mensen uit het dorp steeds beter kennen.

Dag 10 en 11 – Siem ReapAngkor wat

’s Ochtends word je afgezet bij Kampong Thom, waar je je reis naar Siem Reap per bus vervolgt. Het vertrekpunt voor een bezoek aan het mystieke Angkor Wat-tempelcomplex is Siem Reap. Het is een grote, maar sfeervolle stad met veel restaurants, markten en winkeltjes. Je slaapt hier in een hotel met zwembad op loopafstand van het centrum. Tijdens je verblijf in Siem Reap bezoek je Angkor met een Engelstalige gids. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. De tempels werden in verschillende periodes gebouwd; iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter.

cambodja-monks-battambang

Dag 12 en 13 – Battambang

Per auto met chauffeur rijd je vandaag van Siem Reap naar Battambang. Na aankomst kun je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel. Op je tweede dag in Battambang trek je er met een gids opuit. Vandaag krijg je een kijkje in het lokale leven. Per tuktuk toer je door de stad, kleine plattelandsdorpjes en naar de grotten. Je stopt bij bekende en onbekende tempels, waar je gids vertelt over het boeddhisme. Op het platteland word je begroet door vrolijk zwaaiende Cambodjanen en stop je bij kleine fabriekjes waar onder andere vispasta en rijstpapier gemaakt worden. Na de lunch bezoek je een Khmer Rouge-monument en de Killing Caves. Zonsondergang bekijk je bij de vleermuisgrotten’onder het genot van een drankje. Hier zie je een stroom van honderden vleermuizen de grot verlaten op zoek naar voedsel. Na een lange dag is het fijn dat je thuis wordt gebracht voor een rustige avond.

ko samet

Dag 13-16 – Thaise stranden

Je wordt opgehaald in Battambang en in drie uur naar de grens met Thailand gebracht. Hier steek je de grens over en aan de andere kant ontmoet je onze lokale partner uit Thailand, die je in 2,5 uur naar de pier brengt. Hier koop je zelf een ticket en stap je op de ferry naar het eiland Ko Samet. Het eiland staat bij veel reizigers bekend als levendige plek, waar de Thai in het weekend zelf ook graag vertoeven. Dit schrikt veel reizigers af, maar wij hebben ook de rustige stranden op dit eiland gevonden. Lees dat spannende boek uit bij het zwembad of doezel weg bij een ontspannende massage op het strand. Vanuit je sfeervolle bungalow loop je hier zo het zachte, witte zandstrand op. We hebben gekozen voor een comfortabel resort aan een rustig zandstrand.

Dag 17 en 18 – Terugvlucht en thuiskomst

Vandaag word je door de boot van je hotel naar de pier gebracht. Hier staat onze Thaise partner te wachten om je in 2,5 uur naar het vliegveld te brengen. Afhankelijk van je geboekte vlucht is dit in de ochtend, middag of avond. Vlieg je ’s ochtends met een directe vlucht, dan kom je op dag 21 weer thuis, maar met een langere vlucht zou het ook op dag 22 kunnen zijn. Let dus goed op bij het boeken van je vlucht.

Nog even dit…
Paspoort, visum & inentingen:

 • Voor je vakantie naar Cambodja heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Ook heb je een visum nodig. Het visum is ter plaatse verkrijgbaar op het vliegveld van Phnom Penh. De kosten bedragen 30 US dollar per persoon voor een visum voor een maand. Verder dien je in het bezit te zijn van twee identieke pasfoto’s.
 • Voor Cambodja wordt over het algemeen aangeraden om de vaccinaties DTP, Hepatitis A en buiktyfus te halen. Malaria komt vaak het gehele jaar door voor in Cambodja, met name buiten de grotere steden. Voor de laatste informatie kun je het beste zelf contact op nemen met een medische instantie met verstand van zaken. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl.


Ja, ik wil een vrijblijvende optie op deze reis

Laat onze bestemmingsexperts deze reis 48 uur voor je in vrijblijvende optie zetten.

Nog vragen?

Ik heb nog wat vragen en/of wil de rondreis naar wens laten aanpassen.

Kosten

18 dagen 19 dagen 20 dagen
2 personen € 1946,- € 1981,- € 2042,-
3 personen € 1696,- € 1733,- € 1786,-
4 personen € 1568,- € 1605,- € 1665,-
5 personen € 1495,- € 1531,- € 1592,-
6 personen € 1445,- € 1480,- € 1541,-
 • 19 dagen is + 1 nacht Bangkok
 • 20 dagen is + 1 nacht Bangkok + 1 nacht Ko Samet
 • 2 personen: tweepersoonskamer, 3 personen: driepersoonskamer, 4 personen: tweepersoonskamers, 5 personen: tweepersoonskamer + driepersoonskamer, 6 personen: 3 tweepersoonskamers
 • Retourvlucht Bangkok

Inclusief

 • Bijzondere overnachtingen in Bangkok, boutique hotel Phnom Penh, jungle lodge Mondulkiri, homestay Kampong Thom,  boutique hotel Siem Reap, strandresort Ko Samet
 • Dagexcursie Killing Fields en Tuol Sleng
 • P’nong dorp en Bousraa watervallen tour – dolfijnentour
 • Kratie  fietstocht
 • Bezoek aan Angkor Wat
 • Plattelandstour Battambang
 • Vlucht Bangkok – Phnom Penh en alle overige landtransfers

Exclusief

• Internationale vlucht (ca.1100,- per persoon)
• Kosten visa
• maaltijden naast het ontbijt en genoemde maaltijden
• Fooien
• Entreegelden
• Reserveringskosten € 25,- p.p. (maximaal € 75,- per boeking)
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking