Zomeravonturen in Cambodja

Rondreis Cambodja 16-17 dagen

 

Reisduur 16-17 dagen
Reissom Klik hier voor een prijsoverzicht
Reisroute Bangkok – Phnom Penh – Kratie – Kampong Thom – Siem Reap – Battambang – Ko Samet – Bangkok
Periode Juni – augustus
Aanvang Dagelijks met boeking minimaal twee werkdagen voor vertrek

Dag 1 en 2 – vlucht naar Thailand en verblijf in Bangkok

Bij aankomst op de luchthaven van Bangkok kun je meteen wat geld pinnen/wisselen in Thaise Baht. Je wordt hier opgehaald door onze lokale partner en naar je hotel in onze favoriete wijk gebracht. Het Koninklijk Paleis en tempels met vergulde boeddha’s liggen op zo’n tien minuten rijden per tuk-tuk en op het nabijgelegen Khao San Road komen alle reizigers samen. Elke hoek van de straat is vol leven en je kan overal in de stad de lekkerste sateetjes en pad thai eten.

Dag 3 en 4 – verblijf in Phnom Penh

Vandaag vlieg je van Bangkok naar Phnom Penh in Cambodja. Bij aankomst koop je je visum. Wij vonden het handig om op de luchthaven meteen wat dollars te pinnen voor de reis in Cambodja. Je wordt van het vliegveld opgehaald en naar je slaapplek gebracht.

Phnom Penh is een sfeervolle stad met veel oude koloniale gebouwen. Voor een Cambodjaanse stad is het vrij modern met geasfalteerde wegen, moderne winkels, een mooie boulevard en vele pinautomaten. Je kunt een bezoekje brengen aan het Nationale Museum van Cambodja. De naam van de stad betekent de heuvel (Phnom) van Penh. Volgens de geschiedenis heeft een vrouw genaamd Penh vier Boeddhabeelden gevonden die door de Mekong aangespoeld waren. Ze heeft deze beelden in een gebedsplaats geplaatst. Deze gebedsplaats bestaat nog steeds en is de Wat Phnom. Je slaapt in een rustig gelegen, boutique hotel met zwembad zo’n drie kilometer vanaf het drukke centrum.

Dag 5 en 6 – Kratie

Je word opgehaald bij je hotel in Phnom Penh. In een privéauto met chauffeur rijd je in ongeveer vijf uur naar Kratie. Je verblijft in een sfeervol en comfortabel resort met  zwembad. Na een lange reisdag is het vast prettig nog even een verkoelende plons te nemen. Tijdens je verblijf in de omgeving van Kratie maak je een boottocht over de Mekongrivier en al varend probeer je met je gids een glimp op te vangen van de zeldzame zoetwaterdolfijnen. De kans is groot dat je er eentje zult spotten, want je gids weet precies rond welke tijd de dolfijnen zich graag laten zien.

kampong thomDag 7 – Homestay bij Kampong Thom

Je wordt opgehaald in Kratie. In een privéauto met chauffeur rijd je in ongeveer zes uur naar je gastvrije familie in Kampong Thom, bij Sambor Prei Kuk. De Cambodjaanse familie zal je enthousiast begroeten. Kijk mee in het huishouden van de familie in het dorpje en ervaar de hartverwarmende gastvrijheid van de Cambodjanen. Je slaapt in een eenvoudige, traditioneel huisje. Speel een potje voetbal met de kinderen uit het dorp of verdiep je juist meer in het boerenleven. Oogst samen met de boeren rijst of kijk toe hoe hun vliegensvlugge vingers nieuwe zaadjes planten. Samen met je gids stap je op de fiets en trek je de natuur in en snuif je cultuur op bij de tempels van Sambor Prei Kuk. Deze tempels zijn eeuwenoud en geven een kijkje in de historie van het Cambodjaanse Rijk. Op informele wijze leer je de mensen uit het dorp steeds beter kennen.

Dag 8-10 – Siem Reap

’s Ochtends word je afgezet bij Kampong Thom, waar je je reis naar Siem Reap per bus vervolgt. Het vertrekpunt voor een bezoek aan het mystieke Angkor Wat-tempelcomplex is Siem Reap. Het is een grote, maar sfeervolle stad met veel restaurants, markten en winkeltjes. Je slaapt hier in een hotel met zwembad op loopafstand van het centrum. Tijdens je verblijf in Siem Reap bezoek je Angkor met een Engelstalige gids. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. De tempels werden in verschillende periodes gebouwd; iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter.

Dag 11 en 12 – Battambang

Per gedeelde minibus rijd je vandaag van Siem Reap naar Battambang. Je verblijft hier in een comfortabel, kleinschalig resort net buiten het centrum. Na aankomst kun je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel. In Battambang geven we je de tijd om zelf de omgeving te ontdekken. Er is hier veel te ondernemen; maak een rondje over het platteland in de directe omgeving, bezoek de killing caves en sluit je dag af bij de bat caves waar tijdens zonsondergang honderden vleermuizen te gelijk de grot verlaten. Ook kun je een wandeling maken door het centrum van Battambang om de gebouwen in Frans koloniale stijl te bewonderen.

Dag 13 en 14 – Ko Samet, Thailand

Je wordt opgehaald in Battambang en in drie uur naar de grens met Thailand gebracht. Hier steek je de grens over en aan de andere kant ontmoet je onze lokale partner uit Thailand, die je in 2,5 uur naar de pier brengt. Hier koop je zelf een ticket en stap je op de ferry naar het eiland Ko Samet. Het eiland staat bij veel reizigers bekend als levendige plek, waar de Thai in het weekend zelf ook graag vertoeven. Dit schrikt veel reizigers af, maar wij hebben ook de rustige stranden op dit eiland gevonden. Lees dat spannende boek uit bij het zwembad of doezel weg bij een ontspannende massage op het strand. Vanuit je sfeervolle bungalow loop je hier zo het zachte, witte zandstrand op. We hebben gekozen voor een comfortabel resort aan een rustig zandstrand.

Dag 15 (en 16) – terugreis naar huis

Vandaag word je door de boot van je hotel naar de pier gebracht. Hier staat onze Thaise partner te wachten om je in 2,5 uur naar het vliegveld te brengen. Afhankelijk van je geboekte vlucht is dit in de ochtend, middag of avond. Vlieg je ’s ochtends met een directe vlucht, dan kom je op dag 21 weer thuis, maar met een langere vlucht zou het ook op dag 22 kunnen zijn. Let dus goed op bij het boeken van je vlucht.

Nog even dit…
Paspoort, visum & inentingen:

 • Voor je vakantie naar Cambodja heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Ook heb je een visum nodig. Het visum is ter plaatse verkrijgbaar op het vliegveld van Phnom Penh. De kosten bedragen 30 US dollar per persoon voor een visum voor een maand. Verder dien je in het bezit te zijn van twee identieke pasfoto’s.
 • Voor Cambodja wordt over het algemeen aangeraden om de vaccinaties DTP, Hepatitis A en buiktyfus te halen. Malaria komt vaak het gehele jaar door voor in Cambodja, met name buiten de grotere steden. Voor de laatste informatie kun je het beste zelf contact op nemen met een medische instantie met verstand van zaken. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl.

Nog vragen?

Ik heb nog wat vragen en/of wil de rondreis naar wens laten aanpassen.

Kosten

16 dagen 17 dagen
2 personen €1496,- €1538,-
3 personen €1390,- €1431,-
4 personen €1261,- €1298,-
5 personen €1235,- €1274,-
6 personen €1229,- €1269,-
 • 17 dagen is + 1 nacht Bangkok
 • 2 personen: tweepersoonskamer, 3 personen: driepersoonskamer, 4 personen: tweepersoonskamers, 5 personen: tweepersoonskamer + driepersoonskamer, 6 personen: 3 tweepersoonskamers

Inclusief

 • Overnachtingen Bangkok, boutiquehotel Phnom Penh, Kratie, homestay Kampong Thom, boutiquehotel Siem Reap, comfortabel zwembadhotel Battambang, Ko Samet
 • Dolfijnentour Kratie
 • Fietstocht met gids naar Sambor Prei Kuk-tempels
 • Bezoek Angkor Wat
 • Transport
 • Vlucht Bangkok – Phnom Penh

Exclusief

 • Internationale vlucht (ca.1100,- per persoon)
 • Kosten visa
 • Maaltijden naast het ontbijt en genoemde maaltijden
 • Fooien
 • Entreegelden
 • Reserveringskosten € 25,- p.p. (maximaal € 75,- per boeking)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking