Zomeravonturen in Cambodja

Rondreis Cambodja 16-17 dagen

Reisduur 16-17 dagen
Reissom Klik hier voor een prijsoverzicht
Reisroute Bangkok – Phnom Penh – Kratie – Kampong Thom – Siem Reap – Battambang – Ko Samet – Bangkok
Periode Juni – augustus
Aanvang Dagelijks met boeking minimaal twee werkdagen voor vertrek

Dag 1 en 2 vlucht naar Thailand en verblijf in Bangkok

Je reis begint met een vlucht en bij aankomst stap je de Thaise warmte in en haal je je bagage op. Daar kun je meteen wat geld pinnen/wisselen in Thaise Baht. Je wordt hier opgehaald door onze lokale partner en naar je hotel in onze favoriete wijk gebracht. Het Koninklijk Paleis en tempels met vergulde Buddha’s liggen op zo’n tien minuten rijden per tuk-tuk en op het nabij gelegen Khao San Road komen alle reizigers samen. Elke hoek van de straat is vol leven en je kan overal in de stad de lekkerste sateetjes en Pad Thai eten.

Dag 3 en 4 verblijf in Phnom Penh

Vandaag vlieg je van Bangkok naar Phnom Penh in Cambodja. Bij aankomst koop je je visum. Wij vonden het handig om meteen wat dollars te pinnen op de luchthaven voor de reis in Cambodja. Je wordt van het vliegveld gehaald en naar je accommodatie gebracht. Phnom Penh is een sfeervolle stad met veel oude koloniale gebouwen. Voor een Cambodjaanse stad is het vrij modern met geasfalteerde wegen, moderne winkels, een mooie boulevard en vele pinautomaten. Je verblijft twee nachten in een sfeervol boutique hotel net buiten het centrum. Je bezoekt met je eigen gids de meer afgelegen sites van Phnom Penh, zoals het Tuol Sleng museum en de Killing Fields. Het Tuol Sleng museum is een buitengewoon indrukwekkend museum, waar je heel direct met de gebeurtenissen wordt geconfronteerd door middel van vele foto’s. Voor velen was dit de laatste verblijfplaats voor ze werden afgevoerd naar de massagraven van de Killing Fields, net even buiten Phnom Penh in een boomgaard.

Dag 5 en 6 Kratie

Je word opgehaald bij je hotel in Phnom Penh. In een privéauto met chauffeur rijd je in ongeveer 5 uur naar Kratie. Je verblijft in een sfeervol en comfortabel resort met een zwembad. Na een lange reisdag is het vast prettig nog even een verkoelende plons te nemen. Tijdens je verblijf in de omgeving van Kratie maak je een boottocht over de Mekong Rivier en al varend probeer je met je gids een glimp op te vangen van de zeldzame zoetwaterdolfijnen. De kans is groot dat je er eentje zal spotten want je gids weet precies rond welke tijd de dolfijnen zich graag laten zien.

kampong thomDag 7 Homestay bij Kampong Thom

Je wordt opgehaald in Kratie. In een privéauto met chauffeur rijd je in ongeveer 6 uur naar je gastvrije familie in Kampong Thom, bij Sambor Prei Kuk. De Cambodjaanse familie zal je enthousiast begroeten. Kijk mee in het huishouden van de familie in het dorpje en ervaar de hartverwarmende gastvrijheid van de Cambodjaan. Je overnacht in een eenvoudige, traditioneel huisje. Speel een potje voetbal met de kinderen uit het dorp of verdiep je juist meer in het boerenleven. Oogst samen met de boeren rijst of kijk toe hoe hun vliegensvlugge vingers nieuwe zaadjes planten. Samen met je gids stap je op de fiets en trek je de natuur in en snuif je cultuur op bij de tempels van Sambor Prei Kuk. Deze tempels zijn al eeuwen oud en geven een kijkje in de historie van het Cambodjaanse Rijk. Op informele wijze leer je de mensen uit het dorp steeds beter kennen.

Dag 8, 9 en 10 Siem Reap

’S ochtends word je afgezet bij Kampong Thom waar je je reis naar Siem Reap per bus vervolgt. Het vertrekpunt voor een bezoek aan het mystieke Angkor tempelcomplex is de stad Siem Reap. Siem Reap is een grote, maar sfeervolle stad met veel restaurants, markten en winkeltjes. Je verblijft hier in een hotel met zwembad op loopafstand van het centrum. Tijdens je verblijf in Siem Reap bezoek je Angkor met Engelstalige gids. Je kunt eindeloos dwalen tussen de beelden, tempels en historische reliëfs. De tempels werden in verschillende periodes gebouwd, iedere overheerser bouwde zijn eigen tempel. Hierdoor hebben ze allemaal een ander karakter.

Dag 11 en 12 Battambang

Per auto met chauffeur rijd je vandaag van Siem Reap naar Battambang. Na aankomst kun je lekker relaxen bij het zwembad van je hotel. Op je tweede dag in Battambang trek je er met een gids op uit. Vandaag krijg je een kijkje in het lokale leven. Per tuk tuk tour je door de stad, kleine plattelandsdorpjes en naar de grotten. Je stopt bij bekende en onbekende tempels waar je gids vertelt over het boeddhisme. Op het platteland word je vrolijk, zwaaiend begroet door de Cambodjanen en stop je bij kleine fabriekjes waar o.a. vispasta en rijstpapier gemaakt worden. Na de lunch bezoek je een Khmer Rouge monument en de Killing Caves. Zonsondergang bekijk je bij de ‘Vleermuisgrotten’ onder het genot van een drankje. Hier zie je een stroom van honderden vleermuizen de grot verlaten op hun zoektocht naar voedsel. Na een lange dag is het fijn dat je thuis wordt gebracht voor een rustige avond.

Dag 13 en 14 Ko Samet, Thailand

Je wordt opgehaald in Battambang en in 3 uur naar de grens met Thailand gebracht. Hier steek je de grens over en aan de andere kant ontmoet je onze lokale partner van Thailand welke je in 2,5 uur naar de pier brengt. Hier koop je zelf een ticket en stap je op de ferry naar het eiland Ko Samet. Het eiland Ko Samet staat bij veel reizigers bekend als levendig eiland, waar de Thai in het weekend zelf ook graag vertoeft. Dit schrikt veel reizigers af, maar wij hebben ook de rustige stranden op dit eiland gevonden. Lees dat spannende boek uit bij het zwembad of doezel weg bij een ontspannende massage op het strand. Vanuit je sfeervolle bungalow loop je hier zo het zachte, witte zandstrand op. Wij hebben gekozen voor een comfortabel resort, dat gelegen is aan een rustig zandstrand.

Dag 15 (en 16) terugreis naar huis

Vandaag word je door de boot van je hotel naar de pier gebracht en hier staat onze Thaise partner te wachten om je in 2,5 uur naar het vliegveld te brengen. Afhankelijk van je geboekte vlucht is dit in de ochtend, middag of avond. Vlieg je ’s ochtends met een directe vlucht dan kom je op dag 15 weer thuis, maar met een langere vlucht zou het ook op dag 16 kunnen zijn. Let dus goed op bij het boeken van je vlucht.

Nog even dit…
Paspoort, visum & inentingen:

* Voor je vakantie naar Cambodja heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.
* Daarnaast heb je ook een visum nodig. Het visum is ter plaatse verkrijgbaar op het vliegveld van Phnom Penh. De kosten bedragen 30 US dollar per persoon voor een visum voor een maand. Verder dien je in het bezit te zijn van twee identieke pasfoto’s.
* Voor Cambodja wordt over het algemeen aangeraden om de vaccinaties DTP, Hepatitis A en buiktyfus te halen. Malaria komt vaak het gehele jaar door voor in Cambodja, met name buiten de grotere steden. Voor de laatste informatie kun je het beste zelf contact op nemen met een medische instantie met verstand van zaken. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl. Deskundige artsen komen thuis of op kantoor langs wanneer het jou uitkomt, dus ook ’s avonds en in het weekend, om advies te geven en direct in te enten.

Ja, ik wil deze reis boeken!

Boek jouw zomeravontuur in onderstaande zeven stappen.

Stuur mij a.u.b. een vluchtvoorstel

Ik wil eerst een voorstel voor bijpassende vliegtickets ontvangen van Riksja.

Help, ik heb nog wat vragen ...

Ik heb nog wat vragen en/of wil de rondreis laten aanpassen op mijn voorkeuren.

Kosten per persoon

16 dagen 17 dagen
2 personen €1695,- €1731,-
3 personen €1496,- €1534,-
4 personen €1398,- €1433,-
5 personen €1339,- €1374,-
6 personen €1298,- €1334,-
  • 17 dagen is + 1 nacht Bangkok
  • 2 personen: tweepersoonskamer, 3 personen: driepersoonskamer, 4 personen: tweepersoonskamers, 5 personen: tweepersoonskamer + driepersoonskamer, 6 personen: 3 tweepersoonskamers

Inclusief

Overnachtingen 1x overnachting Bangkok, 2x overnachting boutique hotel Phnom Penh, 2x overnachting comfortabel zwembad hotel Kratie, 1x overnachting homestay Kampong Thom, 3x overnachting boutique hotel Siem Reap, 2x overnachting comfortabel zwembad hotel Battambang, 2x overnachting strandresort Ko Samet

 

Excursies 1x Dagexcursie naar Zilveren Pagoda  Killing Fields, Tuol Sleng, 1x dolfijnen tour Kratie, 1x fietstocht met gids naar Sambor Prei Kuk tempels, 1x bezoek aan Angkor Wat met gids (excl. entreegelden Angkor Wat 37USD 1-day pass, 62USD 3-day pass), 1x plattelandstour Battambang

 

Transport Binnenlandse vlucht Bangkok – Phnom Penh en alle overige landtransfers

 

Maaltijden 13x ontbijt, 2x lunch, 1x diner

Exclusief

  • internationale vlucht. Deze kan zelf geboekt worden of je kunt onderaan deze pagina een vluchtvoorstel aanvragen.
  • Kosten visa
  • maaltijden naast het ontbijt en genoemde maaltijden
  • fooien
  • Entreegelden Zilveren Pagoda Killing Fields, Tuol Sleng museum en Angkor Wat 37USD 1-day pass, 62USD 3-day pass
  • Reserveringskosten € 25,- p.p. (maximaal € 75,- per boeking)
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking