Zomeravonturen in Peru

Rondreis Peru 20-21 dagen

Reisduur 20-21 dagen
Reissom Klik hier voor een prijsoverzicht
Reisroute Lima – Arequipa – Colca Canyon – Titicacameer – Cusco – Sacred Valley – Machu Picchu – Amazone
Periode Juni – augustus
Aanvang Dagelijks met boeking minimaal twee werkdagen voor vertrek

 

Dag 1- Amsterdam – Lima

Na een lange vlucht over oceanen en continenten word je in Peru in de aankomsthal van het vliegveld van Lima opgewacht en naar je hotel gebracht. De gids neemt gelijk de reis met je door. Je verblijft in de wijk Miraflores, op zo’n drie kwartier rijden van de luchthaven. Dit is een groene buitenwijk aan de kust met verschillende hotels, bars en restaurantjes.

Dag 2- Foodtour met privégids in Lima en vertrek naar Arequipa

Lima maakt vaak een wat troosteloze indruk omdat een groot deel van het jaar mistflarden vanuit de Stille Oceaan als een deken over de stad liggen. Toch kun je in de Peruaanse hoofdstad echt wel een leuke dag beleven. Wist je bijvoorbeeld dat Peru een culinaire hotspot is? De smeltkroes aan culturen hebben gezorgd voor een smakelijke en gevarieerde keuken. Met een gids ga je vandaag naar een grote markt en proef je verschillende fruitsoorten, kauw je cocabladeren en leer je over de vele soorten aardappelen en quinoa. Vervolgens reis je per lokale bus naar het historische centrum van Lima, waar de gids je op een korte tijdsreis door de geschiedenis van de stad neemt. Onderweg proef je nog wat lokale lekkernijen. In de middag stap je op het vliegtuig naar de eerste stad op grote hoogte.

Dag 3- Arequipa, verblijf met wandeling

Er hangt een vriendelijke en relaxte sfeer en het lijkt wel altijd lente in Arequipa! De vriendelijke stad op 2.300 meter hoogte heeft het voordeel dat de zon er bijna altijd schijnt en de temperatuur er overdag ligt tussen de 20° en 25° C. Dat maakt het al een aangename tussenstop om te wennen aan de hoogte, maar je bent er ook echt op vakantie. Je vindt er verfijnde Spaanse koloniale gebouwen en kerken. De belangrijkste bezienswaardigheid is het kleurrijke klooster van Santa Catalina. Je ontvangt van ons een informatieboekje met verschillende wandelroutes. Zo is er een wandeling die je meer vertelt over het dagelijkse leven, maar ook eentje langs de hoogtepunten van de stad. Kies simpelweg de wandeling die jou het meest aanspreekt.

Dag 4- Colca Canyon

Al vroeg in de ochtend word je opgehaald voor een rit van vijf uur, dwars over de altiplano naar het dorpje Chivay. Je maakt de komende dagen deel uit van een klein internationaal groepje waarmee je de canyon verkent. Je zult merken dat de bus behoorlijk moet klimmen en de vlaktes om je heen steeds weidser en indrukwekkender worden. Je ziet er ingenieus aangelegde pre-Inca-terrassen, besneeuwde bergtoppen en boeren die hun land bewerken. Ook zul je lama’s, alpaca’s en hun zeldzame zusje, de vicuña, tegenkomen. Je overnacht twee nachten in een hotel met kleurrijke Andes-decoraties, er is een mooie tuin en een gezellige zithoek met open haard. ’s Middags kun je mee naar hotsprings om te poedelen in zwavelhoudend water van 35 graden Celsius (entree ter plaatse te betalen 15 Sol p.p.). ’s Avonds is er tijd om met een kopje thee en een goed boek bij de open haard in het hotel neer te strijken.

Dag 5-6: Colca Canyon – Puno

Al vroeg vertrek je naar het uitzichtpunt Cruz del Condor. Onderweg lopen koeien, ezels, honden en schapen op de weg en in de dorpjes zie je boerenfamilies in kleurrijke kleding. Cruz del Condor is het diepste punt van de Colca Canyon. Er leven hier zo’n honderd Andescondors. Als de thermiek meewerkt, vliegen deze roofvogels ‘s morgens langs dit uitzichtpunt uit de canyon omhoog. Als je stil genoeg blijft, komen ze soms helemaal tot aan de rand en kun je ze van dichtbij bekijken. Wij waren erg onder de indruk van deze zeldzame vogel, wiens spanwijdte soms tot wel drie meter kan rijken.
Daarna reis je naar Chivay. Op de route maak je een aantal stops in dorpjes waar je een goede indruk krijgt van het lokale leven. Na de lunch word je naar Puno gebracht, waar je aan het einde van de middag wordt afgezet bij je hotel. Het toeristische centrum bestaat uit één straat die van de kerk van de kerk naar de Plaza de Armas, het centrale plein, loopt. Je vindt er allerlei souvenirwinkels, restaurants (vooral veel pizzeria’s) en enkele barretjes.

Dag 7-9: Titicacatour met homestay

Je wordt vanmorgen na het ontbijt naar de haven van Puno gebracht. Vanaf hier vaar je samen met je Engelstalige gids over het Titicacameer, op 3.820 meter hoogte het hoogst bevaarbare meer ter wereld. Je bezoekt hier de rieteilanden waarop de Uros-indianen wonen. Tegenwoordig wonen de meeste Uros gewoon op het vasteland, maar een kleine groep mensen heeft het leven op de rieteilanden wel voortgezet. Wij vonden het interessant om te zien, maar moeten eerlijk zeggen dat het wel wat toeristisch aanvoelt. Om een goede indruk te krijgen van de traditionele cultuur bezoek je ook het eiland Taquile. Op dit eiland maak je een wandeling en lunch je bij een familie thuis. Houd je fototoestel hier zeker bij de hand, want de kleurrijke inwoners zorgen voor mooie plaatjes. Slapen doe je vannacht bij een familie op het vasteland, weg van de plekken waar de meeste toeristen komen. Hier kun een dagje meedraaien in het leven van je gastgezin en echt meemaken hoe de mensen hier leven. Het verblijf is eenvoudig en de nachten zijn vaak koud, maar de ongedwongen manier om het lokale leven te leren kennen én de sterrenhemel hier maken veel goed. Na het ontbijt kun je nog een handje helpen met het melken van koeien, vis gaan vangen voor de lunch of een wandeling maken in de omgeving. Na de lunch vertrek je weer naar Puno voor een laatste overnachting.

Dag 9- Puno – Cusco

Na een goede nachtrust en uitgebreid ontbijt ga je op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld met een riksja, naar het busstation. Wij regelen een comfortabele bus voor je die je in ongeveer zes uur naar Cusco brengt. Wanneer je ’s ochtends rond 09.00 uur vertrekt, kom je in de middag in Cusco aan. Je neemt voor een paar sol een taxi naar je hotel. Je posada ligt midden in de kunstenaarswijk San Blas. Deze wijk bestaat uit smalle straatjes, waar een taxi maar net door past. Je komt er al lopend verrassende doorkijkjes tegen. Ruim vijfhonderd jaar geleden was Cusco hét centrum van het Incarijk. Vandaag is het hét culturele centrum van heel Latijns-Amerika. Een bezoek aan de wat ons betreft gezelligste stad van Peru mag dan ook niet ontbreken aan je reis. Al was het maar omdat dit ook het startpunt van een bezoek aan de Heilige Vallei en Machu Picchu is!

 

Dag 10- Vrij verblijf Cusco

Je ontmoet vandaag onze lokale partner die je tips geeft over Cusco en omgeving en die je programma in de Heilige Vallei van de komende dagen met je komt doornemen. De bezienswaardigheden rondom de ‘place to be’ Plaza de Armas liggen op ongeveer tien minuten lopen, heuvelafwaarts, vanaf je hotel. In de straatjes kun je winkelen en restaurantjes waar je ’s avonds panfluitspelers kunt zien zijn er volop. De kathedraal en de Compañia kerk zijn een bezoek waard en je moet ook zeker even door de Calle Loreto lopen waar de huizen gebouwd zijn op nog originele Incamuren. Ook is er een interessant museum over de Inca’s te vinden in de stad en je kunt heerlijk eten in één van de vele restaurantjes. We raden aan om op de weg terug naar je hotel een taxi te nemen: de straten zijn steil en de stad ligt op 3300 meter dus dat voel je wel als je inspanning moet leveren.

Dag 11- Cusco – Pisac – Ollantaytambo

Je wordt in de ochtend bij je hotel opgehaald voor de start van je tocht door de Heilige Vallei. Een Engelssprekende gids neemt je mee naar de talloze overblijfselen uit het Incatijdperk. Geniet van het fotogenieke landschap van terrasvormige landbouwvelden, kleine dorpjes en groene vergezichten. In Pisac bezoek je een ruïnecomplex van de Inca’s; het is moeilijk om je voor te stellen hoe het de Inca’s gelukt is dit ooit imposante bouwwerk op deze locatie te bouwen.
Je vervolgt je weg naar Urubamba, waar je voor de lunch over de lokale markt wandelt langs kraampjes met vele soorten groenten en fruit. Na de lunch vertrek je naar Ollantaytambo, een klein dorp aan de spoorlijn van Cusco richting Machu Picchu. Het dorp is het verzamelpunt van wandelaars van de Incatrail, die hier voorafgaand aan de wandeltocht hun laatste inkopen doen. Hier vind je ook het verdedigingsfort van de Inca’s, de enige vesting waar de Spanjaarden ooit succesvol verjaagd werden. Vannacht slaap je in een leuke, maar eenvoudige posada op enkele minuten lopen van het treinstation.

Dag 12- Vrij verblijf Ollantaytambo

Vandaag mag je zelf kiezen wat je gaat doen. Heb je fut, ga dan ’s morgens op 07.00 uur nog een keer naar het fort: op een rotsterras hoog boven het dorp zie je dan hoe de zon opkomt, terwijl de hanen kraaien en Ollanta langzaam wakker wordt. In het dorp zelf vind je een handvol restaurants, een bar, een klein museum en een lokale markt. De omgeving is erg groen en de vallei is vrijwel altijd zonnig aangezien de Andestoppen de meeste wolken tegenhouden. Je kunt deze dag de omgeving al wandelend gaan ontdekken of je kunt een collectivo, een lokale minibus, nemen naar Urubamba (ongeveer vier sol). Het is ongeveer een half uur rijden en vanuit Urubamba neem je gemakkelijk een taxi naar Las Salinas. Deze duizenden uitgehakte zoutpanbassins in de bergen worden al sinds de Incatijd gebruikt voor zoutwinning.

Dag 13- Ollantaytambo – Aguas Calientes

Van het hotel loop je in vijf minuten naar het stationnetje, waar je rond half tien in de trein stapt. Er is geen weg en de trein is dan ook de enige mogelijkheid om naar Machu Picchu te reizen. Al boemelend rijd je in anderhalf uur via kleine dorpjes en beboste bergen naar Aguas Calientes. Dit is een klein gezellig dorp, maar erg toeristisch: iedereen die Machu Picchu bezoekt komt hierlangs en het is dan ook een komen en gaan van reizigers. Een beetje chaotisch allemaal, maar je wordt bij aankomst opgewacht door een medewerker van het hotel. Hier heb je tijd om het dorp een beetje te verkennen. Normaal gesproken is een plein het centrum van een dorp, maar hier is het de treinrails! Aan het spoor zitten wel vijftig restaurantjes op een rij waar je kunt lunchen. ’s Middags kun je poedelen in warmwaterbronnen of in de bergachtige omgeving een wandeling maken naar een nabijgelegen waterval.

Dag 14- Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco

Al vanaf 05.30 uur vertrekken er bussen bij het busstation aan de rand van Aguas Calientes naar Machu Picchu. De rit duurt zo’n twintig minuten over een zandweg die steil omhoog gaat. Dagbezoekers die uit Cusco komen, arriveren pas rond 10.30 uur, wat je ruim de tijd geeft om in rust de ruïnes in je op te nemen. ’s Morgens laat de sluierbewolking alleen flarden van de ruïnes zien. Pas als de wolken optrekken, kun je je beeld vormen van de enorme omvang van de opgravingen. Je gids vertelt je in twee uur alles over de geschiedenis en de verschillende bouwwerken die er zijn. Er zijn veel mysteries over het ontstaan van Machu Picchu, waardoor je eigenlijk zelf kunt bepalen welke het meest aannemelijk klinkt. Het staat wel vast dat de Spanjaarden tijdens hun Latijns-Amerikaanse veroveringen Machu Picchu nooit hebben gevonden. Pas in 1911 kwam de wetenschapper Hiram Bingham bij toeval bij de vesting uit; hij was eigenlijk op zoek naar een andere stad. Je bezoek aan Machu Picchu duurt tot het einde van de ochtend. Als je uitgekeken bent, staan er bussen klaar die je terug naar Aguas Calientes brengen. Je luncht op eigen gelegenheid voordat je in de middag weer de trein pakt naar Cusco.

Dag 14-15 Cusco

Voorafgaand aan je bezoek aan Machu Picchu heb je al in Cusco overnacht. Nu heb je nog een laatste kans om te struinen door de straten, de koloniale kerken te bezichtigen en je favoriete restaurant te bezoeken. Wij vonden de Plaza de Armas erg gezellig om ’s avonds een drankje te doen en een mooi balkon op te zoeken om daar een pizza te eten. Natuurlijk kun je je ook wagen aan de lokale keuken: gebakken cavia met zoete aardappeltjes.

Dag 16: Cusco – Puerto Maldonado (Amazone)

Vanuit Cusco vlieg je naar Puerto Maldonado. Dit is een levendige tropische grensstad en de uitvalsbasis voor jungletours. Je maakt een stop bij het kantoor van ons agentschap en hebt hier de gelegenheid om je spullen te herpakken. Je laat je grote bagage achter bij het kantoor en neemt alleen een kleinere (rug)tas mee. Per bus rijd je in een uur naar de haven en begin je aan de gemotoriseerde boottocht de jungle in. Onderweg kun je genieten van een typische lunch, verpakt in bananenblad. Na een tocht van ongeveer anderhalf uur kom je aan bij je knusse lodge die is gebouwd uit natuurlijke materialen. Je overnacht in een eenvoudige kamer met klamboe en eigen badkamer. De kamers hebben geen ramen, waardoor je in slaap valt met de geluiden van de jungle op de achtergrond en ’s morgens wellicht gewekt wordt door het gesnurk van je buurman. Eten doe je gezamenlijk in de gedeelde eetzaal, waar alle maaltijden worden genuttigd. Je verblijft hier op basis van volpension. Er worden internationale, typisch Peruaanse en lokale, maar ook vegetarische gerechten bereid.

Dag 17-19: Puerto Maldonado

Tijdens je verblijf zijn alle activiteiten inbegrepen. In welke volgorde de activiteiten worden gedaan, is altijd afhankelijk van de programma’s van de gidsen en van het weer. Zo kun je gaan kijken naar het kleurrijke spektakel van papegaaien die komen ‘kleipikken’. Vanuit een beschut plekje heb je goed zicht op de kleiwand en kun je grote groepen parkieten en ara’s spotten. Ook maak je met een gids een boottocht over een nabijgelegen meer waar je kaaimannen, reuzenotters, schildpadden, apen en vogels kunt spotten. Hierna gooi je een hengeltje uit; wie weet sla je wel een piranha aan de haak! Houd rekening met muggen in de jungle, met name tijdens zonsondergang. Muggenspray is een must om op de paklijst te zetten. In het regenwoud leer je al wandelend meer over de flora en fauna. Je leert niet alleen over alle zoogdieren, vogelsoorten en andere dieren die hier voorkomen, maar ook over de medicinale werking van planten en bomen. Geen dag is hetzelfde, dus geniet van de activiteiten in het regenwoud en van de maaltijden die voor je bereid worden.

Dag 19-20: Puerto Maldonado – Lima

Vandaag vaar je na een vroeg ontbijt terug naar Puerto Maldonado. Eenmaal aangekomen op de luchthaven vlieg je tegen de middag weer terug naar Lima. Na aankomst in Lima word je opgehaald en naar je hotel gebracht voor je laatste overnachting in de wijk Miraflores, waar je de reis ook bent begonnen.

Dag 20-21: Lima – Amsterdam

Je hebt vandaag nog wat tijd te besteden in Lima voor de vlucht weer vertrekt naar Amsterdam. Je zegt Peru gedag en brengt de laatste nacht in het vliegtuig door.

Nog even dit…
Paspoort, visum & inentingen:

 • Voor een reis naar Peru heb je geen visum nodig wanneer je in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort en krijg je een stempel voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
 • Alle reizigers naar Peru en/of Bolivia moeten in het bezit zijn van een paspoort dat na thuiskomst nog 6 maanden geldig is.
 • Het is belangrijk je te realiseren dat verschillende steden in Peru , zoals Cusco en Puno boven de 2.500 meter liggen. Omdat je lichaam moeite kan hebben om zich aan de ijle lucht aan te passen, heb je kans op het krijgen van hoogteziekte. Bij de reizen zoals wij die samenstellen houden we altijd rekening met de hoogte.
 • Wij raden je aan om gebruik te maken van de vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en Gele koorts. Voor de laatste informatie kun je het beste zelf contact op nemen met een medische instantie met verstand van zaken. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl.


Ja, ik wil een vrijblijvende optie op deze reis

Laat onze bestemmingsexperts deze reis 48 uur voor je in vrijblijvende optie zetten.

Nog vragen?

Ik heb nog wat vragen en/of wil de rondreis naar wens laten aanpassen.

Kosten

20 dagen* 21 dagen
2 personen €1863,- €1899,-
3 personen €1766,- €1805,-
4 personen €1779,- €1816,-
 5 personen  €1739,-  €1776,-

*(1 nacht korter in Cusco)

Voorwaarden:

 • Het verblijf in Cusco is niet mogelijk van 18 t/m 26 juni in verband met de nationale feestdag Inti Raymi.
 • Reizen in Peru tussen 23 en 30 juli zijn op aanvraag in verband met nationale feestdagen.

Inclusief

 • bijzondere overnachtingen Miraflores, sfeervolle posada  Arequipa, karakteristiek hotel Colca Canyon, Puno, knusse posada Cusco, familiehotels tijdens Inca-jungletrail
 • foodtour Lima
 • stadswandeling in Arequipa
 • driedaagse groepstour in de Colca Canyon
 • dagtocht per boot Titicacameer inclusief Pachamanca-lunch
 • tweedaagse tour in internationale groep per boot Titicacameer
 • bezoek met gids aan Machu Picchu met jungle-activiteiten tijdens Amazoneverblijf
 • bus, privévervoer, trein

Exclusief

 • internationale vlucht (ca.1400,- per persoon)