Zomeravonturen in Peru

Rondreis Peru 20-21 dagen

Reisduur 20-21 dagen
Reissom Klik hier voor een prijsoverzicht
Reisroute Lima – Arequipa – Colca Canyon – Titicacameer – Cusco – Sacred Valley – Machu Picchu – Amazone
Periode Juni – augustus
Aanvang Dagelijks met boeking minimaal twee werkdagen voor vertrek

 

Dag 1- Amsterdam – Lima

Natuurlijk word je na je lange vlucht over oceanen en continenten in de aankomsthal opgewacht en naar je hotel gebracht. De gids neemt gelijk de reis met je door. Je verblijft in de wijk Miraflores, op ongeveer drie kwartier rijden van de luchthaven. Dit is een groene buitenwijk aan de kust met verspreid liggende hotels, bars en restaurantjes.

Dag 2- Foodtour met privé gids in Lima en vertrek naar Arequipa

Lima maakt vaak een wat troosteloze indruk, omdat de stad een groot deel van het jaar in een mist hangt die vanaf de Stille Oceaan komt aanwaaien. Toch kun je in Lima echt wel een leuke dag beleven. Wist je dat Peru een culinaire hotspot is? De smeltkroes aan culturen hebben gezorgd voor een smakelijke en gevarieerde keuken. Met een gids ga je vandaag naar een grote markt en proef je verschillende fruitsoorten, kauw je cocabladeren en leer je over de vele soorten aardappelen en quinoa. Vervolgens reis je per lokale bus naar het historische centrum van Lima waar de gids je op een korte tijdsreis door de geschiedenis van de stad neemt. Onderweg proef je nog wat lokale lekkernijen. In de middag stap je op het vliegtuig naar de eerste stad op hoogte.

Dag 3- Arequipa verblijf met wandeling

Er hangt een vriendelijke en relaxte sfeer en het lijkt wel altijd lente in deze Peruaanse stad! Het ligt op 2300 meter, de zon schijnt er bijna altijd en de temperatuur overdag ligt tussen de 20° en 25° C. Dat maakt het al een aangename tussenstop om te wennen aan de hoogte, maar je bent er ook echt op vakantie. Je vindt er verfijnde Spaanse koloniale gebouwen en kerken. De belangrijkste bezienswaardigheid is het kleurrijke klooster van Santa Catalina. Je ontvangt van ons een informatieboekje met verschillende wandelroutes. Zo is er een wandeling die je meer meegeeft over het dagelijkse leven, maar ook eentje langs de hoogtepunten van de stad. Kies de wandeling die bij je past.

Dag 4- Colca Canyon

Al vroeg in de ochtend word je opgehaald voor een rit van vijf uur dwars over de altiplano naar het dorpje Chivay. Je maakt de komende dagen deel uit van een klein internationaal groepje waarmee je de canyon verkent. Je zult merken dat de bus behoorlijk stijgt en de vlaktes om je heen steeds weidser en indrukwekkender worden. Je ziet er ingenieus aangelegde pre-Inca-terrassen, besneeuwde bergtoppen en boeren die hun land bewerken. Ook zul je lama’s, alpaca’s en hun zeldzame zusje, de vicuña, tegenkomen. Je overnacht twee nachten in een hotel met kleurrijke Andes decoraties, er is een mooie tuin en een gezellige zithoek met open haard. ’s Middags kun je mee naar hotsprings om te poedelen in zwavelhoudend water van 35 graden Celsius (entree ter plaatse te betalen 15 Sol p.p.). ’s Avonds kun je met een kopje thee en een goed boek bij de open haard in het hotel neerstrijken. Je hebt de volgende dag nog een hele dag de tijd om te wandelen in deze mooie omgeving.

Dag 5-6: Colca Canyon – Puno

Al vroeg vertrek je naar het uitzichtpunt Cruz del Condor. Onderweg lopen koeien, ezels, honden en schapen op de weg en in de dorpjes zie je boerenfamilies hun kleurrijke kleding. Cruz del Condor is het diepste punt van de Colca Canyon. Er leven ongeveer honderd exemplaren van de Andes Condor. Als de thermiek meewerkt, vliegen deze roofvogels ‘s morgens langs dit uitzichtpunt uit de canyon omhoog. Als je stil genoeg blijft, komen ze soms helemaal tot aan de rand en kun je ze van dichtbij bekijken. Wij waren erg onder de indruk van deze zeldzame vogel die een spanwijdte van soms wel drie meter kan hebben. Daarna reis je naar Chivay. Op de route maak je een aantal stops in dorpjes waar je een goede indruk krijgt van het lokale leven. Na de lunch word je naar Puno gebracht, waar je aan het einde van de middag wordt afgezet bij je hotel. Het toeristische centrum bestaat uit een straat die van de kerk van de kerk naar de Plaza de Armas, het centrale plein, loopt. Je vindt er allerlei souvenirswinkels, restaurants (vooral veel pizzeria’s) en enkele barretjes.

Dag 7-9: Titicacatour met homestay

Je wordt vanmorgen na het ontbijt naar de haven van Puno gebracht. Vanaf hier vaar je samen met je Engelstalige gids over het Titicacameer, het hoogst bevaarbare meer ter wereld, op 3820 meter hoogte. Je bezoekt hier de rieteilanden waarop de Uros indianen wonen. Tegenwoordig wonen de meeste Uros gewoon op het vasteland, maar een kleine groep mensen heeft het leven op de rieteilanden wel voortgezet. Wij vonden het interessant om te zien, maar moeten eerlijk zeggen dat het wel toeristisch aanvoelt. Om een goede indruk te krijgen van de traditionele cultuur en kleurrijke klederdracht bezoek je ook het eiland Taquile. Op dit eiland maak je een wandeling en lunch je bij een familie thuis. Hou je fototoestel hier zeker bij de hand, want de kleurrijke inwoners zorgen voor mooie plaatjes. Slapen doe je vannacht bij een familie op het vasteland, weg van de plekken waar de meeste toeristen komen. Hier kun je echt gaan meemaken hoe de mensen hier leven en een dagje meedraaien in het leven van je gastgezin. Het verblijf is eenvoudig en de nachten zijn vaak koud, maar de ongedwongen manier om het lokale leven te leren kennen én de sterrenhemel hier maken veel goed. Na het ontbijt kun je nog een handje helpen met het melken van koeien, vis gaan vangen voor de lunch of een wandeling maken in de omgeving. Na de lunch vertrek je weer naar Puno voor een laatste overnachting.

Dag 9- Puno – Cusco

Na een goede nachtrust en uitgebreid ontbijt ga je op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld met een riksja, naar het busstation. Wij regelen een comfortabele bus voor je, die je in ongeveer zes uur naar Cusco brengt. Wanneer je ’s ochtends rond 09.00 uur vertrekt kom je in de middag in Cusco aan. Je neemt voor een paar sol een taxi naar je hotel. Je posada ligt middenin de kunstenaarswijk San Blas. Deze wijk bestaan uit smalle straatjes waar met een taxi doorheen past. Je komt er al lopend verrassende doorkijkjes tegen. Ruim 500 jaar geleden was Cusco hét centrum van het Incarijk. Vandaag de dat is het hét culturele centrum van Latijns Amerika. Wij vinden dat een bezoek aan de voor ons gezelligste stad van Peru, en natuurlijk het startpunt voor je bezoek aan de heilige vallei, niet mag ontbreken aan je reis.

 

Dag 10- Vrij verblijf Cusco

Je ontmoet vandaag onze lokale partner die je tips geeft over Cusco en omgeving en die je programma in de Heilige Vallei van de komende dagen met je komt doornemen. De bezienswaardigheden rondom de ‘place to be’ Plaza de Armas liggen op ongeveer tien minuten lopen, heuvelafwaarts, vanaf je hotel. In de straatjes kun je winkelen en restaurantjes waar je ’s avonds panfluitspelers kunt zien zijn er volop. De kathedraal en de Compañia kerk zijn een bezoek waard en je moet ook zeker even door de Calle Loreto lopen waar de huizen gebouwd zijn op nog originele Incamuren. Ook is er een interessant museum over de Inca’s te vinden in de stad en je kunt heerlijk eten in één van de vele restaurantjes. We raden aan om op de weg terug naar je hotel een taxi te nemen: de straten zijn steil en de stad ligt op 3300 meter dus dat voel je wel als je inspanning moet leveren.

Dag 11- Cusco – Pisac – Ollantaytambo

Je wordt in de ochtend in je hotel opgehaald voor de start van je tocht door de Heilige Vallei. Een Engelssprekende gids neemt je mee naar de talloze overblijfselen uit het Incatijdperk. Je rijdt er door een fotogeniek landschap van terrasvormige landbouwvelden, kleine dorpjes en groene vergezichten. In Pisac bezoek je een ruïnecomplex van de Inca’s. Het is moeilijk voor te stellen hoe het de Inca’s gelukt is dit ooit imposante bouwwerk op deze locatie te bouwen. Je vervolgt je weg naar Urubamba waar je voor de lunch over de lokale markt wandelt langs kraampjes met vele soorten groenten en fruit. Na de lunch vertrek je naar Ollantaytambo, een klein dorp aan de spoorlijn van Cusco richting Machu Picchu. Het dorp is het verzamelpunt van wandelaars van de Incatrail die hier hun laatste inkopen doen voorafgaand aan de wandeltocht. Je bezoekt hier het verdedigingsfort van de Inca’s. Dit is de enige vesting van de Inca’s waar de Spanjaarden succesvol verjaagd werden. Vannacht slaap je in een leuke, maar eenvoudige posada op enkele minuten lopen van het treinstation. Na het fort neem je afscheid van je medereizigers en word je bij de posada afgezet.

Dag 12- Vrij verblijf Ollantaytambo

Vandaag kun je zelf kiezen wat je gaat doen. Heb je fut, ga dan ’s morgens op 07.00 uur nog een keer naar het fort: op een rotsterras hoog boven het dorp zie je dan hoe de zon opkomt terwijl de hanen kraaien en Ollanta langzaam wakker wordt. In het dorp zelf vind je een handvol restaurants, een bar, een klein museum en een lokale markt. De omgeving is erg groen en de vallei is bijna altijd zonnig doordat de Andestoppen de meeste wolken tegenhouden. Je kunt deze dag de omgeving al wandelend gaan ontdekken of je kunt een collectivo, een lokale minibus, nemen naar Urubamba (ongeveer 4 sol). Het is ongeveer een half uur rijden en hiervandaan neem je gemakkelijk een taxi naar Las Salinas waar je de zoutpannen kan bekijken. Dit zijn duizenden uitgehakte bassins in de bergen die al sinds de Incatijd gebruikt worden voor zoutwinning.

Dag 13- Ollantaytambo – Aguas Calientes

Van het hotel loop je in vijf minuten naar het stationnetje waar je rond half tien in de trein stapt. Er is geen weg en de trein is dan ook de enige mogelijkheid om naar Machu Picchu te reizen. Al boemelend rijd je in anderhalf uur via kleine dorpjes en beboste bergen naar Aguas Calientes. Dit is een klein gezellig dorp, maar erg toeristisch: iedereen die Machu Picchu bezoekt komt hierlangs en het is dan ook een komen en gaan van reizigers. Een beetje chaotisch allemaal, maar je wordt bij aankomst opgewacht door een medewerker van het hotel. Dan heb je tijd om dit dorp een beetje te verkennen. Normaal gesproken is een plein het centrum van een dorp, maar hier is het de treinrails! Aan het spoor zitten wel vijftig restaurantjes op een rij waar je kunt lunchen. ’s Middags kun je poedelen in warmwaterbronnen of een wandeling maken in de bergachtige omgeving naar een waterval.

Dag 14- Aguas Calientes – Machu Picchu – Cusco

Al vanaf 05.30 uur vertrekken er bussen bij het busstation aan de rand van Aguas Calientes naar Machu Picchu. Het is ongeveer 20 minuten over een zandwegsteil omhoog. Dagbezoekers die uit Cusco komen arriveren pas rond 10.30 uur, wat je ruim de tijd geeft om in rust de ruïnes in je op te nemen. ’s Morgens laat de sluierbewolking alleen flarden van de ruïnes zien. Pas als de wolken optrekken kun je je beeld vormen van de enorme omvang van de opgravingen. Je gids vertelt je in twee uur alles over de geschiedenis en de verschillende bouwwerken die er zijn. Er zijn veel mysteries over het ontstaan waardoor je eigenlijk zelf kunt bepalen welke het meest aannemelijk klinkt. Vast staat dat de Spanjaarden tijdens hun veroveringen in Latijns Amerika, Machu Picchu nooit hebben gevonden. Pas in 1911 kwam de wetenschapper Hiram Bingham bij toeval bij de vesting uit; hij was eigenlijk op zoek naar een andere stad. Je bezoek aan de Machu Picchu duurt tot het einde van de ochtend. Als je uitgekeken bent, staan er bussen klaar die je terug naar Aguas Calientes brengen. Je luncht op eigen gelegenheid. In de middag vertrekt de trein.

Dag 14-15 Cusco

Voorafgaand aan je bezoek aan Machu Picchu heb je al in Cusco overnacht. Nu heb je nog een laatste kans om te struinen door de straten, de koloniale kerken te bezichtigen en je favoriete restaurant te bezoeken. Wij vonden de Plaza de Armas erg gezellig om ’s avonds een drankje te doen en een mooi balkon op te zoeken om daar een pizza te eten. Natuurlijk kun je je ook wagen aan de lokale keuken: gebakken cavia met zoete aardappeltjes.

Dag 16: Cusco – Puerto Maldonado (Amazone)

Vanuit Cusco vlieg je naar Puerto Maldonado. Dit is een levendige tropische grensstad en de uitvalsbasis voor tours de jungle in. Je maakt een stop bij het kantoor van ons agentschap en hebt hier de gelegenheid je spullen te herpakken. Je laat je grote bagage achter bij het kantoor en neemt alleen een kleinere (rug)tas mee. Per bus rijd je in een uur naar de haven en begin je aan de gemotoriseerde boottocht de jungle in. Onderweg kun je genieten van een typische lunch die in bananenblad is verpakt. Na een tocht van ongeveer anderhalf uur kom je aan bij je kleinschalige lodge die is gebouwd uit natuurlijke materialen. Je overnacht in een eenvoudige kamer met klamboe en eigen badkamer. De kamers hebben geen ramen waardoor je in slaap valt met de geluiden van de jungle op de achtergrond en ’s morgens wellicht gewekt wordt door het gesnurk van je buurman. Eten doen je gezamenlijk in de gedeelde eetzaal waar alle maaltijden worden genuttigd. Je verblijft hier op basis van volpension. Er worden internationale, typisch Peruaanse en lokale gerechten, maar ook vegetarische gerechten, bereid.

Dag 17-19: Puerto Maldonado

Tijdens je verblijf zijn alle activiteiten inbegrepen. In welke volgorde de activiteiten worden gedaan is altijd afhankelijk van de programma’s van de gidsen en van het weer. Zo kun je gaan kijken naar het kleurrijke spektakel van papegaaien die komen ‘kleipikken’. Vanuit een beschut plekje heb je goed zicht op de kleiwand en kun je grote groepen parkieten en ara’s spotten. Ook maak je met een gids een boottocht over een nabij gelegen meer waar je kaaimannen, reuzenotters, schildpadden, apen en vogels kunt spotten. Hierna gooi je een hengeltje uit en wie weet sla je wel een piranha aan de haak! Houd rekening met muggen in de jungle, met name tijdens zonsondergang. Muggenspray is een must om op de paklijst te zetten. In het regenwoud zul je ook wandelingen maken en meer leren over de flora en fauna. Je leert niet alleen over alle zoogdieren, vogelsoorten en andere dieren die hier voorkomen, maar ook over de medicinale werking van planten en bomen. Geen dag is hetzelfde dus geniet van de activiteiten die je zal hebben in het regenwoud en van de maaltijden die voor je bereid worden.

Dag 19-20: Puerto Maldonado – Lima

Vandaag vaar je na een vroeg ontbijt terug naar Puerto Maldonado. Eenmaal aangekomen op de luchthaven vlieg je tegen de middag weer terug naar Lima. Na aankomst in Lima word je opgehaald en naar je hotel in Lima gebracht voor je laatste overnachting in de wijk Miraflores, waar je de reis ook bent begonnen.

Dag 20-21: Lima – Amsterdam

Je hebt vandaag nog wat tijd te besteden in Lima voor de vlucht weer vertrekt naar Amsterdam. Je zegt Peru gedag en brengt de laatste nacht in het vliegtuig door.

Ja, ik wil deze reis boeken!

Boek jouw zomeravontuur in onderstaande zeven stappen.

Stuur mij a.u.b. een vluchtvoorstel

Ik wil eerst een voorstel voor bijpassende vliegtickets ontvangen van Riksja.

Help, ik heb nog wat vragen ...

Ik heb nog wat vragen en/of wil de rondreis laten aanpassen op mijn voorkeuren.

Kosten

Reis 21 dagen

1p: 2658

2p: 1899

3p: 1805

4p: 1816

5p: 1776

6p: 1816

 

Reis 20 dagen (1 nacht korter in Cusco)

1p: 2597

2p: 1863

3p: 1766

4p: 1779

5p: 1739

6p: 1779

 

Voorwaarden:

  • Het verblijf in Cusco is niet mogelijk van 18 t/m 26 juni in verband met de nationale feestdag Inti Raymi.
  • Reizen in Peru tussen 23 en 30 juli is op aanvraag in verband met nationale feestdagen.

Inclusief

2x overnachting in de wijk Miraflores in Lima

2x overnachting in een sfeervolle posada in het centrum van Arequipa

2x overnachting in karakteristiek hotel aan de rand van de Colca Canyon

2x overnachting in het centrum van Puno

1x homestay bij lokale familie op het schiereiland Laquina

4x overnachting in knusse posada in Cusco

2x overnachting in een sfeervolle posada in Ollantaytambo

1x overnachting in het centrum van Aguas Calientes (bij Machu Picchu)

3x overnachting in een open jungle lodge

food tour Lima

stadswandeling in Arequipa (informatieboekje)

driedaagse tour in internationale groep in de Colca Canyon

tweedaagse tour in internationale groep per boot Titicacameer

bezoek met gids aan Machu Picchu
verschillende jungle activiteiten tijdens amazone verblijf

bus, privé vervoer, trein
19x ontbijt, 3x lunch, 3x diner

Exclusief