Zomeravonturen in Costa Rica

Rondreis Costa Rica – 18 dagen

Reisduur 18 dagen
Reissom Klik hier voor een prijsoverzicht
Reisroute San José – Caño Negro – Juanilama – La Fortuna – Sarapiqui – Turrialba – Cerro de la Muerte – Pacifische kust – Carara – San José
Periode Juni – augustus
Aanvang Dagelijks tot twee dagen voor vertrek

 

Dag 1 en 2 – Vlucht en verblijf San José

Na je lange vlucht kom je aan het eind van de middag of begin van de avond wellicht wat gammel aan op de luchthaven. Daarom regelen we een chauffeur voor je, die je met een minibus in drie kwartier naar je eerste slaapplek brengt. Je slaapt in een knus stadshotel net buiten het centrum.

De dag erop heb je tijd om een beetje bij te komen en te wennen aan het tijdverschil en het klimaat. Vandaag heb je de tijd om het oude centrum te verkennen. ‘s Ochtends ga je eerst op de koffie bij onze lokale partner, die de reis met je doorneemt. Hij geeft je leuke tips voor onderweg en je kunt er al je vragen stellen. ‘s Middags kun je op eigen houtje een kijkje nemen in het koloniale Teatro Nacional en de kathedraal.

Dag 3 – Verblijf Caño Negro

Vanmorgen brengt de autoverhuurmaatschappij je huurauto naar je hotel. Vanuit San José rijd je vandaag noordwaarts richting Nicaragua. In Caño Negro ligt de lodge direct bij de parkingang aan de weidse lagune, een heus humedal. Je wordt verwelkomd en naar je bungalow tussen mandarijn- en mangobomen gebracht. Goed om te weten: Voor wie wat langer van deze rustige, vogelrijke omgeving wil genieten, kunnen we het verblijf in Caño Negro verlengen met een nacht.

Dag 4 – Varen in Caño Negro en homestay Juanilama

De volgende ochtend sta je op tijd op om te ontbijten in de lodge. Zodra je er klaar voor bent, ga je samen met andere gasten en een gids op pad. Met een makkelijk wendbare kajak of motorbootje vaar je vlak langs de oevers. Kaaimannen, roze lepelaars, witte reigers en ijsvogels, je ziet het allemaal in dit nog ongerepte natuurparadijs. Na twee uur varen kom je weer terug bij de lodge. Dit project in Juanilama is ooit gestart als initiatief van een groep vrouwen om reizigers kennis te laten kennis maken met het boerenleven in Costa Rica.

Bij aankomst word je na een eenvoudige, maar smaakvolle lunch door je gastheer/-vrouw opgehaald en rondgeleid. Het enthousiasme spat ervan af en de gastvrouwen doen hun best om je helemaal thuis te laten voelen. Ze spreken nauwelijks Engels, maar met handen en voetenwerk kom je gelukkig een eind. Het huisje waar je verblijft is eenvoudig en veelal deel je de badkamer met het gezin (soms is er een privé-badkamer).

Dag 5 en 6 – Activiteiten Juanilama en verblijf La Fortuna

Na je ontbijt bij de familie kies je ter plekke een van de activiteiten; voor je het weet hak je een ananas van een plant en pluk je bananen uit de tuin, om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken. Is koken niet zo jouw ding, neem dan een verkoelende duik in een nabijgelegen waterval. Vanmiddag reis je door naar la Fortuna, aan de voet van de Arenalvulkaan. Je slaapt in een klein familiehotel met huisjes verspreid door de tuin. De volgende dag kun je als je wilt in het nationale park rond de Arenal een relaxte twee of drie uur durende wandeling over de vulkaanflanken maken. Voor ‘s avonds reserveren we kaartjes voor kleinschalige warmwaterbronnen, waar je tussen vijf en negen kunt badderen.

Dag 7 – Verblijf Sarapiqui

Na je ontbijt vertrek je naar Sarapiqui. Het landschap is groen en de weg goed. Je slaapt in een lodge met bungalows. Wie interesse heeft rijdt met de auto in tien minuutjes naar het Centro Neotropico, een groot, deels privé-regenwoud met hangbruggen en nature trails. Tip: heb je zin in actie? Stap dan op een raft. Na een instructie stap je op het vlot en volg je de rivier langs allerlei stroomversnellingen.  Om de ook te kunnen raften, heb je een nachtje extra in Sarapiqui nodig.

Dag 8 – Bezoek ananasplantage en verblijf Turrialba

Halverwege de ochtend rijd je naar een kleine finca buiten het dorp Sarapiqui. Je bent vanmiddag te gast bij Don Rodolfo en zijn familie. Ze hebben een plantage waar van alles groeit en bloeit, waaronder ananassen. Na de verse lunch met zelfgevangen vis en tropisch fruit vertrek je richting Turrialba. Het gebied rondom Turrialba staat bekend om de vele bontgekleurde vogels, zoals toekans, kolibries, nachtegalen en de bijzondere quetzals. Je slaapt in een sfeervolle lodge aan de voet van de vulkaan, op een half uur rijden van het dorp.

Dag 9 – Fietsen en verblijf Turrialba

Je ervaart een plek natuurlijk beter vanaf de fiets dan vanuit de auto, dus stap je de volgende ochtend op de trappers. De fietstocht brengt je door de plantages van koffie- en suikerriet, de leefomgeving van de plantagewerkers en het prachtige landschap met uitzichten op de vulkaan.
De rest van de dag kun je zelf indelen.

Dag 10 en 11 – Verblijf en wandeling in het gebied van Cerro de la Muerte

Je reist naar het gebied van Cerro de la Muerte. Dit is bergachtig gebied, waar je lodge met aangelegde tuin op meer dan 2.500 meter hoogte ligt. Door deze grote hoogte kan het flink afkoelen, dus neem ook warme kleding mee. Na aankomst bij de lodge kun je in het huiselijke restaurant wat drinken en genieten van deze rustige omgeving. Om zeven uur word je door de gids opgehaald en start de wandeling. Vergeet je verrekijker niet! Tijdens de wandeling ga je op zoek naar toekans, kolibries en andere kleurrijke vogels.

Dag 11-13 – Strandverblijf aan de Pacifische kust

Na de ochtendwandeling rijd je naar de Pacifische kust. De komende drie nachten heb je de tijd om te relaxen, een boekje te lezen en te gaan zwemmen. Je verblijf aan de Pacifische kust is een goede uitvalsbasis voor diverse activiteiten. Heb je zin om te wandelen en dieren te spotten, dan kun je ook het nationale park bij Manuel Antonio gaan bezoeken. Of slenter op je slippers over het strand van het surfdorp Dominical. Een dolfijnentrip in het marinepark Ballena behoort ook tot de mogelijkheid, waar je in het juiste seizoen ook kans hebt om walvissen te spotten.

Dag 14 en 15 – Verblijf in Carara met ochtendwandeling

Het Carara Nationaal Park ligt niet ver van de Pacifische kust, tussen hoofdstad San José en Manuel Antonio. Je rijdt er in de ochtend heen en dezelfde middag heb je de tijd om het gebied te verkennen. In de late namiddag kun je talloze vogels waarnemen en met een beetje geluk zie je de apen door de boomtakken slingeren. De volgende ochtend vroeg ga je naar de ingang van het park. Hier word je opgewacht door de gids met een telescoop. In de middag kun je naar de Rio Tarcoles-rivier. Je hebt hier twee opties: kijk vanaf een brug tussen de lodge en het nationale park over de ‘krokodillenrivier’ of maak een boottocht door de mangroven over de Rio Tarcoles-rivier.

Dag 16 – Verblijf San José of Alajuela

Je  rijdt via het bergachtige binnenland terug naar San José. Als je zin hebt, kun je onderweg in een van de kleine wegrestaurants lunchen. Aan het eind van de middag lever je de auto in bij het hotel. Hier slaap je de laatste nacht.

Dag 17 en 18 – Terugvlucht naar huis

De volgende dag brengt een transfer je naar de luchthaven en vlieg je de oceaan over. De volgende dag kom je aan in Amsterdam.

Nog even dit…
Paspoort, visum & inentingen:

 • Voor een verblijf korter dan 90 dagen hoeft geen visum te worden aangevraagd.
 • Reizigers moeten in het bezit zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden ná terugkomst in Nederland geldig is.
 • Als je via Amerika reist, dan dien je voor vertrek een zogenaamde “visa waiver” in te vullen op de website van ESTA. Het is erg belangrijk want zonder een goedgekeurde visa waiver word je geweigerd op je vlucht(en). Je krijgt via deze site ook een melding als het allemaal akkoord is.
 • Wij raden je aan om gebruik te maken van vaccinaties tegen DTP en hepatitis A. Voor de laatste informatie kun je het beste zelf contact op nemen met een medische instantie met verstand van zaken. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl.

Ja, ik wil een vrijblijvende optie op deze reis

Laat onze bestemmingsexperts deze reis 48 uur voor je in vrijblijvende optie zetten.

Nog vragen?

Ik heb nog wat vragen en/of wil de rondreis naar wens laten aanpassen.

Kosten

Vertrek juni 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. 6 pers.
18 dagen 1766 1479 1580 1531 1596
19 dagen* 1891 1299 1427 1636 1704
20 dagen** 2024 1730 1526 1748 1820

*(incl. extra nacht Sarapiqui en raften)
**(incl. extra nacht Saraqipui en raften & extra nacht Cano Negro)

Vertrek juli/augustus 2 pers. 3 pers. 4 pers. 5 pers. 6 pers.
18 dagen 1880 1516 1622 1573 1638
19 dagen * 1935 1660 1733 1681 1749
20 dagen** 2071 1773 1851 1796 1868

*(incl. extra nacht Sarapiqui en raften)
**(incl. extra nacht Saraqipui en raften & extra nacht Cano Negro)

Inclusief

 • overnachtingen op afwisselende slaapplekken zoals eco-lodges en homestay
 • boot- of kajaktocht door Caño Negro-park met gids
 • excursie naar keuze bij homestay Juanilama
 • Entree hotsprings
 • bezoek aan ananasboer Don Rodulfo inclusief lunch
 • natuurwandeling met gids en gelegenheid om te snorkelen in Cahuita National Park
 • Fietstour
 • Ochtendwandeling met gids Cerro de la Muerte en gids Carara National Park
 • transfer luchthaven naar hotel in San Jose, huurauto 4WD categorie A, transfer hotel in San Jose naar de luchthaven

Exclusief

 • internationale retourvlucht (ca. 1200,- per persoon)
 • Maaltijden naast het ontbijt en genoemde diner
 • Fooien
 • Bijkomende autohuurkosten
 • Reserveringskosten € 25,- p.p. (maximaal € 75,- per boeking)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking