Zomeravonturen in Kenia

Rondreis Kenia 14-15 dagen

Reisduur 14-15 dagen
Reissom Klik hier voor een prijsoverzicht
Reisroute Nairobi – Maji Moto – dagtrip Masai Mara – Amboseli – Tsavo – Diani Beach
Periode Juni – augustus
Aanvang Dagelijks met boeking minimaal twee werkdagen voor vertrek
Dag 1

Vlucht naar en verblijf in Nairobi

Je vlucht komt vaak ‘s avonds aan> Nadat je koffers van de band zijn gerold, word je opgewacht door onze chauffeur in de aankomsthal. Handig: hier kun je alvast pinnen voor kleine uitgaven onderweg. Het is een half uurtje rijden naar het rustige hotel, waar je met een grote Afrikaanse glimlach wordt verwelkomd door het vrolijke personeel.

Dag 2-3

Verblijf Maji Moto en bezoek Masai Mara

Onze Engelstalige chauffeur en gids wacht je de volgende ochtend op bij je verblijf. Je reist individueel met je eigen gezelschap in een 4×4 Toyota minivan. Het dak is opklapbaar zodat je tijdens de safari 360 graden om je heen kunt kijken. Zodra je de stad uit bent, rijd je een compleet andere wereld binnen. Vandaag maak je kennis met de Masai en maak je even deel uit van hun leven. Onze Keniaanse partner heeft dit kamp samen met de Masai opgezet. We kunnen je daarom deze unieke belevenis aanbieden waarin je eventjes deel uitmaakt van de Masai. Je slaapt in een tent, waar je bedje is gedekt en aan alle faciliteiten is gedacht: op loopafstand een toilet (met uitzicht), een douche, matrasjes en safaristoelen.

Dag 4

Dagtocht naar de Masai Mara

Vandaag rijd je met je gids in ongeveer twee uurtjes naar de Masai Mara. Dit is een van de meest bekende wildparken ter wereld en het grenst aan de Serengeti in Tanzania. De chauffeur rijdt rustig en kan je alles vertellen over de dieren van de Masai Mara. Je rijdt over vlaktes en door beboste gebieden, langs rivieren vol krokodillen en hippo’s, kudden zebra’s en gnoes. In de toppen van de bomen turen roofvogels naar kleinere dieren en met een beetje geluk zie je cheeta’s en luipaarden. Vrijwel zeker zie je leeuwen en olifanten. Voordat de zon ondergaat, rijd je terug naar het kamp waar een lekkere maaltijd op je wacht.

Dag 5-6

Gamedrive Amboseli

Vandaag ontbijt je op tijd, want er staat een pittige reisdag op het programma. In zeven à acht uur reis je naar Amboseli. Je slaapt in een knusse safarilodge met een zwembad. Dag 6 ga je maar liefst 2x het Amboseli National Park verkennen, in de ochtend en in de namiddag (wanneer de dieren het actiefst en het beste te spotten zijn). Spot meerdere olifanten met op de achtergrond de Tanzaniaanse Kilimanjaro … Geweldig!

Dag 7-8

Tsavo verkennen

Na het ontbijt rijd je vanuit Amboseli oostwaarts richting het grootste wildpark van Kenia: Tsavo. Na een kleine vier uur kom je aan bij de rand van het reservaat en stop je om even de benen te strekken bij de gestolde lavastromen van Shaitani en de natuurlijke Mzima-bron. Tsavo-west huist de grootste populatie wilde olifanten van Kenia. Er leven ongeveer zesduizend van deze kolossen in het park, dus je hoeft niet bang te zijn ze mis te lopen. Je rijdt ook langs de Tsavo-rivier vol krokodillen en knorrende nijlpaarden. In Tsavo heb je ook kans om de Big Five te zien (olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels). Aan het eind van de dag rijd je weer terug naar de lodge voor het diner onder een blinkende sterrenhemel.

Dag 9-13

Tropisch strand toetje Diani Beach

Wanneer je dan echt het park hebt, verlaten reis je naar het meest tropische bountyplekje van Kenia, Diani beach. Diani ligt aan een dromerige kuststrook met witte stranden, wuivende palmen en een turkooizen zee, waar witte zeilbootjes langs de horizon trekken. Je slaapt in een knus beachresort dat pal aan het strand ligt. Ontbijt en diner zijn inbegrepen, dus geen zorgen daarover. De sfeervolle bungalows en het zwembad liggen verspreid in een tropische tuin vol vogels. Het resort heeft een spierwit privéstrand waar een ligstoel met parasol voor je klaarstaat; een ideale plek om je Kenia-reis mee af te sluiten.

Ja, ik wil een vrijblijvende optie op deze reis

Laat onze bestemmingsexperts deze reis 48 uur voor je in vrijblijvende optie zetten.

Nog vragen?

Chat met ons, bel 071 – 516 20 35 of stuur een berichtje.

Kosten

14 dagen 15 dagen
2 personen €2456,- €2550,-
3 personen €2175,- €2271,-
4 personen €2065,- €2160,-
5 personen €1986,- €2071,-
6 personen €1912,- €1998,-

Voorwaarden:

 • 15 dagen is + 1 nacht Diani Beach
 • 2 personen = tweepersoonskamer, 3 personen = driepersoonskamer, 5 personen = twee- en driepersoonskamer, 6 personen = 3 x tweepersoonskamer.
 • Vlucht Nairobi, terugvlucht Mombasa. Deze kan zelf geboekt worden of je kunt een vluchtvoorstel aanvragen.
 • Dag 13 of 14 terugvlucht (aankomst Europa vaak op dag 14 of 15)

Inclusief:

 • Bijzondere overnachtingen Nairobi, Maji Moto tented camp, safarilodge Amboseli en Tsavo West, Diani beach
 • Op pad met de Masai
 • Safari Masai Mara
 • 2 game drives in Amboseli
 • Bezoek lavastromen Shaitani en Mzimabron
 • Bezoek Lake Chala
 • Dagtocht Tsavo National Park.
 • Privétransport tijdens achtdaagse safari met eigen chauffeur/ gids.
 • Transfer bij aankomst in Nairobi en vertrek vanuit Mombasa.
 • Maaltijden tijdens de achtdaagse safari op basis van volpension, tijdens het strandverblijf van vier nachten op basis van halfpension en tijdens je eerste overnachting in Nairobi is ontbijt inbegrepen.
 • Entreegelden van nationale parken zijn inbegrepen.

 Exclusief:

 • Internationale vlucht (ca.1100,- per persoon)
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Reserveringskosten € 25,- p.p. (maximaal € 75,- per boeking)
 • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • Visumkosten (€50,- p.p.)

Nog even dit…
Paspoort, visum & inentingen:

 • Voor je reis naar Kenia heb je een paspoort nodig dat bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig is.
 • Ook heb je een visum nodig. Een visum Kenia kun je elektronisch aanvragen voor vertrek, maar kan ook bij aankomst geregeld worden. De kosten bedragen 50 US dollar per persoon voor een visum. Verder dien je in het bezit te zijn van twee identieke pasfoto’s.
 • Voor Kenia wordt over het algemeen aangeraden om de vaccinaties DTP, Hepatitis A en gele koorts te halen. Malaria komt vaak het gehele jaar door voor in Kenia. Voor de laatste informatie kun je het beste zelf contact op nemen met een medische instantie met verstand van zaken. Zelf hebben we goede ervaringen met Thuisvaccinatie.nl.